Wifi versterken en verbeteren

Wat is een Wifi Versterker?

Met een Wifi Versterker, ook wel Experia Wifi, wifi-booster of wifi-extender genoemd, versterk je bedraad je wifi in huis op plekken waar de ontvangst niet voldoende is. Traag of haperend internet zorgt ervoor dat je niet overal vlekkeloos kunt internetten of tv-kijken.

De voordelen van de wifi versterkers van KPN

  • Het beste wifi-signaal waarmee je overal tv kunt kijken
  • Met meerdere mensen tegelijkertijd genieten van snelle wifi
  • Twee weken gratis uitproberen, gratis retour

Let op: je moet bij de Experia Wifi wel wisselen van netwerk op de etage waar de versterker geplaatst is.

Witte Wifi Versterker installeren

Heb je al een Wifi Versterker? (deze is wit) lees dan hieronder hoe je deze aan kunt sluiten en problemen op kunt lossen.

Meer over de witte Wifi Versterker

Handleiding Installatiekaart Wifi Versterker

Software WiFi Versterker (versie 001.007.84)

Wat is 5 GHz DualBand? 

De nieuwste technologie heeft naast de 2.4 GHz band een 5 GHz band. Dit is een nieuwe frequentieband die naast de huidige band bestaat. Deze band kun je vergelijken met een 7-baans snelweg die ernaast is aangelegd. Die is nu nog leeg en daardoor kun je er veel harder rijden.  De Wifi Versterker zorgt ervoor dat je Experia Box zowel gebruik maakt van het 2.4 als het 5 GHz netwerk. Dit heeft als voordeel dat je apparaten die 5 GHz niet ondersteunen toch draadloos kunnen blijven internetten over het 2.4 GHz netwerk. Daarom heet de Wifi Versterker DualBand.

Voordelen

Er is op het 5 GHz netwerk minder kans op storing van andere WiFi apparaten.   Op 2.4 GHz is weinig ruimte, waardoor het netwerk snel stoort. Bij 5 GHz bestaat dit probleem niet, de frequentie die gebruikt wordt loopt van 5.1 tot 5.8 GHz en gebruikt 23 kanalen die elkaar niet overlappen. Ook gaat 5 GHz minder goed door muren heen. Dus er is minder verstoring met de draadlozen netwerken van de buren.  Hogere snelheden  Met 5 GHz zijn hogere snelheden te halen, dan met 2.4 GHz. Overigens nooit sneller dan de snelheid van je internetabonnement.

Je kunt via de Online Wizard alle instellingen handmatig aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld het 5 GHz netwerk een andere naam geven, zodat je direct herkent dat je met het snelste netwerk bent verbonden.

• Log in op de Online Wizard

•Ga naar AP Settings (links in het menu)

•Geef de Wifi Versterker een nieuwe naam.

Je kunt bijvoorbeeld de 5 GHz verbinding een naam geven met 5 GHz erin, zodat je deze direct herkent. Om verwarring te voorkomen is het handig om het wachtwoord gelijk te houden met je huidige wachtwoord. Nu kun je via je smartphone, tablet of laptop zien met welk Wifi netwerk je verbonden bent.

Veelgestelde vragen over onze Wifi Versterkers

Een versterker is een apparaat dat het signaal van je huidge wifi-verbinding vergroot, sneller en stabieler maakt.

Hierdoor:

  • Heb je ook op zolder en in de tuin goed bereik
  • Kan je met meerdere mensen volop gebruik maken van je wifi-verbinding
  • Stream, down- en upload je supersnel
  • Supersnelle bezorging. Voor 16.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur in huis
  • Nu vanaf € 50,- in en om je huis perfecte wifi Gratis retour.
  • Niet tevreden met je product? Binnen 14 dagen retourneer je het gratis

Power:

Groen: De wifi is correct opgestart.

Groen knipperend: De Experia Wifi is aan het opstarten.

Oranje knipperend: Software upgrade is gaande.

Rood: Er is een probleem opgetreden tijdens het opstarten van de Experia Wifi.

Wifi:

Blauw: De Experia Wifi is correct met de RG verbonden en heeft een IP-adres gekregen.

Groen: Wanneer de wifi van de Experia Wifi op is, maar er nog geen Ethernet verbinding is en geen IP-adres heeft verkregen.

WPS:

Groen: Wanneer er een correcte wifi verbinding tot stand is gekomen, dan zal deze 2 seconden groen branden en daarna uit gaan.

Oranje knipperend: De Wifi Protected Setup is aan het zoeken of er een device is, waarop ook de Wifi Protected Setup is geactiveerd en probeert hiermee te verbinden om de wifi instellingen over te nemen.

Rood knipperend: Er is een fout opgetreden. Er kon geen connectie worden gemaakt met de client.

Client:

Groen: Er is een wifi client met de Experia Wifi verbonden.

Nee, je kunt de versterkers niet draadloos aansluiten. Bedraad aansluiten is altijd beter dan draadloos, omdat de verstoringen dan minimaal zijn. Het signaal van de Experia Wifi is zo sneller en stabieler. Bovendien wordt de dekking in je huis vergroot door de Experia Wifi op een andere plek in huis te plaatsen dan je Experia Box.
Je kunt een willekeurige ethernetkabel uit 1 van de LAN-poorten halen en in 1 van de 2 ethernetpoorten van de Experia Wifi steken. Sluit nu de ethernet kabel aan in de vrij gekomen ethernetpoort van de Experiabox en Experia Wifi.