Hoe kan ik mijn Fon instellingen wijzigen

Thuis gebruikmaken van Fon HotSpots van KPN doe je door de optie ‘Public Wifi (KPN Fon)’ in te schakelen op je modem. Om deze optie aan te zetten of om instellingen te wijzigen kun je gebruikmaken van onze online tool.

Let op: je moet hiervoor wel thuis verbonden zijn met wifi.

Fon instellingen wijzigen
KPN Fon HotSpots
Als KPN klant kun je op veel plaatsen in binnen- en buitenland gebruik maken van gratis WiFi via HotSpots. Een deel hiervan worden aangeboden door Fon, waarmee KPN een samenwerking heeft. Door grotere mobiele databundels die je ook in heel de EU kunt gebruiken, is het gebruik van Fon sterk afgenomen. Daarom biedt KPN vanaf 1 augustus deze dienst niet meer aan. Je kunt nog wel gebruik blijven maken van de overige HotSpots. We informeren je hier nog over via de factuur van juni. Nieuwe klanten kunnen vanaf 1 april al geen gebruik meer maken van deze dienst.

Gebruikers van KPN Wifi Fon Hotspots zoeken ook naar:

Ja, dat kan. Je moet dan inloggen op je modem. Heb je een ExperiaBox V10, volg dan de volgende stappen:

 1. Open een nieuw tabblad in je internet-browser
 2. typ 192.168.2.254
 3. Is dit de eerste keer dat je inlogt? Dan is de gebruikersnaam voor je ingevuld en laat je het wachtwoordveld leeg. Klik op log in en maak een wachtwoord aan. Als je het wachtwoord niet meer weet kun je hem resetten met onze online tool
 4. Ga via de zwarte menubalk bovenin naar het tabblad 'wifi'. Kies in het menu aan de linkerkant ‘Public wifi’.
  Je kunt hier KPN Wifi Fon HotSpots aan of uitzetten door de optie aan of uit te vinken
 5. Klik op Toepassen om het te bevestigen


Voor KPN Wifi met Fon heb je een @kpn-fon.nl account nodig. Om dit account aan te maken of te wijzigen volg je de volgende stappen:

 1. Log in met je KPN ID op wifi.kpn.com
 2. Druk op de naam van jouw Internet en TV pakket of mobiele abonnement
 3. Je ziet je gebruikersnaam. Door op de knop [Wijzig wachtwoord] te klikken kun je een nieuw wachtwoord aanmaken
 4. Druk onder ‘wachtwoord' op [Wachtwoord wijzigen]
 5. Vul je nieuwe wachtwoord in, bevestig dit en klik op [Wijzig wachtwoord] Je wachtwoord voor KPN Wifi met Fon is nu gewijzigd.

Je krijgt foutcode 504 wanneer je probeert te verbinden met een Fon HotSpot. Meestal is het signaal van de HotSpot dan niet sterk genoeg. Probeer dichter in de buurt van de HotSpot te komen of verbind met een andere HotSpot.