KPN e-mail: Verwijderen van e-mail berichten


Als je e-mailberichten wilt verwijderen, onderscheiden we twee manieren om dit te doen; via Webmail of via je e-mail programma zoals Outlook of Windows10 Mail.

E-mailprogramma:
Het verwijderen van berichten is per programma verschillend, maar in het algemeen te omschrijven:

  1. Selecteer de berichten die je wilt verwijderen. Met de Ctrl toets ingedrukt kan je meerdere individuele berichten selecteren door ze aan te klikken, en met de Shift toets ingedrukt alle tussenliggende berichten. Soms is er ook een menu optie om 'alle berichten' te selecteren.
  2. Verwijder de geselecteerde berichten door op verwijderen of op de prullenbak te klikken.
  3. Als je er niet uitkomt, raadpleeg dan de handleiding van je e-mailprogramma, of wellicht kunnen andere gebruikers je helpen op ons forum.

Tip:
In e-mailprogramma's bestaat een instelling die een kopie van het e-mail bericht op de server achterlaat. Als deze instelling aanstaat, blijft de e-mail ook op de server bewaard. Op deze manier loopt de e-mailbox langzaam vol. Bij Vista Mail en Mac Mail staat deze instelling standaard aan. Als je in de toekomst wilt voorkomen dat de e-mailbox langzaam volloopt, deactiveer deze optie dan. Je kan op deze pagina de instellingen van jouw e-mailprogramma controleren.

Webmail:
E-mailberichten worden eerst op onze mailserver ontvangen. Via Webmail kan je inloggen op onze mailserver, jouw mailbox, om e-mail te lezen, beantwoorden of te verwijderen.
Via Webmail kan je uit meerdere mappen (Postvak IN, Concepten, Verzonden, Prullenbak enz.) tot 100 berichten tegelijkertijd per map verwijderen.
Er is ook een handige optie om berichten in de prullenbak automatisch te verwijderen als je uitlogt.

Meer informatie over de functies van de KPN webmail kun je vinden door in de webmail op de help knop te drukken of door op de volgende link te klikken:   https://mps.kpnmail.nl/cp/help/nl/Introduction.htm  

Let op:
Als je naast webmail ook een e-mailprogramma gebruikt op basis van IMAP, zullen de berichten ook verwijderd zijn uit dit e-mailprogramma nadat je deze hebt verwijderd met webmail. Maak een backup van belangrijke e-mail of bestanden voordat je ze verwijderd.

Maak je keuze:

Maak je keuze:
Vind je dit antwoord nuttig?

Kunt u dit kort toelichten?

Dank voor uw reactie

Wij zullen uw reactie gebruiken om onze antwoorden te verbeteren.

Vertel ons hoe we dit antwoord nuttiger kunnen maken.