KPN e-mail: Informatie over E-mail SpamFilter


 

Het E-mail SpamFilter voorkomt dat je e-mailaccount volloopt met ongewenste e-mails. Het E-mail SpamFilter houdt e-mails tegen waarvan 100% zeker is dat het spam betreft (zgn. "sure spam"). Je ontvangt deze e-mails dus niet. E-mails waarvan niet met zekerheid te bepalen is of het spam betreft (zgn. "possible spam"), worden in de map Spam geplaatst. Dit is een map in KPN Webmail waarin ongewenste e-mails tot 30 dagen worden bewaard. Zo krijg je zo min mogelijk van deze e-mails in je Postvak IN en heb je via  KPN Webmail alsnog de mogelijkheid om te controleren of er toch geen interessante e-mails tussen zitten.  

De functionaliteit die ervoor zorgt dat mogelijke spam e-mails ("possible spam") naar de map Spam worden verplaatst, staat standaard aan voor alle klanten met een KPN internet abonnement. 

Verder adviseren we je om terughoudend te zijn met het registreren van je e-mailadres op websites, zo voorkom je dat je e-mailadres wordt doorverkocht aan mensen die spam versturen. Via de website van "have i been pwned" kun je achterhalen of je e-mailadres in het verleden is bemachtigd via een hack. Deze link brengt je naar de website.

 

Tips & Tricks om Spam te voorkomen

  • Reageer nooit op Spam
  • Vaak staat onderin de reclame mail afmelden. Heb je dat al gedaan?
  • Klik nooit op links in het Spam bericht en open nooit de bijlage.
  • Maak een regel aan in de webmail / emailprogramma om mails met een specifieke term of afzendadres automatisch naar de Spamfilter of prullebak te verplaatsen

Vind je dit antwoord nuttig?

Kunt u dit kort toelichten?

Dank voor uw reactie

Wij zullen uw reactie gebruiken om onze antwoorden te verbeteren.

Vertel ons hoe we dit antwoord nuttiger kunnen maken.