KPN e-mail: Ik kan geen e-mail ontvangen of versturen


Met dit antwoord helpen we je e-mailproblemen met KPN e-mail op te lossen. Het gaat dan om e-mailadressen eindigend op @kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl .

Controleer je internetverbinding en op storingen

Kan je wel een website openen zoals kpn.com? Als je geen internetverbinding hebt, kan je ook geen e-mail ontvangen of versturen. Er kan een e-mail of internet storing gaande zijn.
Controleer of er een storing is op kpn.com

Gebruik je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord?

Controleer de inloggegevens van je e-mailaccount door in te loggen op Webmail. Als dat lukt weet je zeker dat je de juiste gegevens gebruikt van een actieve e-mailbox. Ga dan naar stap 3.


Als je niet kunt inloggen op webmail, controleer dan of je e-mailaccount actief is: 
Bij je abonnement kan je meerdere e-mailaccounts geactiveerd hebben. Je kunt in MijnKPN je actieve e-mailaccounts bekijken:

 1. Ga naar MijnKPN
 2. Selecteer producten en dan Thuis
 3. Kies de optie Informatie & Instellingen
 4. Hier ziet u uw e-mail adres

Image

Image

Image

Als je e-mailacount actief is maar je kunt niet inloggen, klik dan hier voor instructies om je wachtwoord te resetten.

Gebruik je de juiste instellingen?

Controleer of je de juiste instellingen gebruikt. Wil je gebruik maken van e-mail op een mobiel apparaat, maak dan gebruik van onze handige Toestelhulp. Hieronder staan de aanbevolen instellingen:

Gebruik voor het ontvangen van e-mail: imap.kpnmail.nl en gebruik SSL (poort 993).
Gebruik voor het versturen van e-mail:   smtp.kpnmail.nl en gebruik TLS (poort 587).
Gebruik dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als voor het inloggen op webmail. (zie stap 2)

Let op krijg je een foutmelding over "Server Relaying niet toegestaan", controleer dan eerst het volgende: 
 • Gebruik poort 587 en TLS voor de uitgaande server
 • Ondersteunt het apparaat TLS niet gebruik dan SSL poort 587 ( niet 465)
 • Controleer via  https://blacklist.kpnmail.nl of het e-mail adres niet geblokkeerd is.
 • Log in op de uitgaande server met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord combinatie die je ook voor de webmail gebruikt.
 • Gebruik de standaard email app als je de mail gebruikt op een mobiele telefoon.
 • Bij niet mobiele apparaten moet er bij de geavanceerde instellingen het vinkje bij wachtwoordverificatie aan staan!


Voor een stap voor stap uitleg bekijk E-mail: account controleren .

Volle mailbox

Zodra je mailbox vol is kan je geen e-mail meer verzenden of ontvangen.Er zijn een aantal mogelijke oorzaken waardoor de mailbox vol kan zijn:

 1. Je hebt een aantal e-mails met grote bijlagen (bijv. foto's) ontvangen.
 2. Een kopie van de e-mail blijft na het ophalen in het e-mail programma (bijv. Outlook, Windows Mail, Apple Mail) in de mailbox achter (een kopie van berichten op de server achterlaten)
 3. De via webmail verwijderde e-mailberichten blijven in de "verwijderde items" folder in je mailbox zitten en tellen daar mee voor de totale grootte.

  Hoe nu verder?
  Via webmail is het mogelijk om berichten in de mailbox te lezen en te verwijderen. Zodra de hoeveelheid e-mail in de mailbox verminderd is, kan je weer berichten verzenden en ontvangen.
  Denk hierbij ook aan het legen van de folder "verwijderde items" of "ongewenste e-mail" om te voorkomen dat je mailbox opnieuw vol raakt.
  Let op: Als je berichten via Webmail verwijdert en je gebruikt IMAP instellingen in je e-mailprogramma, dan raak je deze berichten ook in je e-mailprogramma kwijt. Met IMAP synchroniseer je namelijk je e-mailprogramma met Webmail. Maak eventueel eerst een backup op je computer van belangrijke e-mail of bestanden.

Controleer de spamfolder

Als je wel e-mail kunt ontvangen, maar een of meerdere e-mails mist, controleer dan de spamfolder in je e-mailprogramma of Webmail.

Controleer de instelling 'automatisch doorsturen'

Controleer via Webmail of e-mail automatisch wordt doorgestuurd (dit kan verklaren waarom je geen e-mail meer ontvangt):
 • Log in op Webmail
 • Ga naar Instellingen
 • Kies voor e-mail
 • Klik op Automatisch doorsturen

Als de functie automatisch doorsturen is aangevinkt, ontvangt je op dit e-mailadres geen e-mail, maar wordt alle e-mail doorgestuurd naar het opgegeven adres. Vink deze optie uit, als je hier geen gebruik van wilt maken. NB: als er een voor jou onbekende autoforward is ingesteld, is er mogelijk misbruik gemaakt van je e-mail gebruikersnaam en wachtwoord. Behalve het uitvinken van de autoforward functie, raden we je dringend aan het e-mail wachtwoord te wijzigen. Ook voor andere sites waarbij je met ditzelfde e-mailadres geregistreerd bent.

Controleer de instelling 'E-mailfilters'

Controleer via Webmail of er een onbekend E-mailfilter is aangemaakt:
 • Log in op Webmail
 • Ga naar Instellingen
 • Kies voor e-mail
 • Klik op E-Mailfilters

Als hier een voor jou onbekend filter staat raden we aan om dit filter te verwijderen. Dit filter kan er voor zorgen dat de E-mail automatisch doorgestuurd wordt naar een ander E-mailadres. NB: als er een voor jou onbekend filter is ingesteld, is er mogelijk misbruik gemaakt van je e-mail gebruikersnaam en wachtwoord. Behalve het verwijderen van het filter, raden we je dringend aan het e-mail wachtwoord te wijzigen. Ook voor andere sites waarbij je met ditzelfde e-mailadres geregistreerd bent.

Controleer de instelling 'Geblokkeerde afzenders'

Controleer via Webmail of er Geblokkeerde afzenders zijn toegevoegd:
 • Log in op Webmail
 • Ga naar Instellingen
 • Kies voor e-mail
 • Klik op Geblokkeerde

Als hier een voor jou bekende geblokkeerde afzender waar je wel mails van wilt ontvangen staat (denk bijvoorbeeld aan info@kpn.com) staat raden we aan om deze te verwijderen. 

Raadpleeg de veel gestelde vragen

Raadpleeg de veel gestelde vragen 
Er kunnen nog diverse andere oorzaken zijn waarom e-mail (soms) niet werkt.
Een firewall of virusscanner kan e-mail blokkeren. Zet deze even uit om te bepalen of dit het probleem veroorzaakt. Los het vervolgens op door de instellingen van je firewall en/of virusscanner aan te passen.
Meestal vertelt een foutcode van het programma wat je gebruikt iets over de oorzaak van de storing. Raadpleeg dan het internet of de leverancier of fabrikant van je programma om naar een oplossing te zoeken.
Als je nog vragen hebt over de werking van KPN e-mail, raadpleeg dan E-mail: veel gestelde vragen of wellicht kunnen andere gebruikers je helpen op ons forum
Image Image Image Image Image
Vind je dit antwoord nuttig?

Kunt u dit kort toelichten?

Dank voor uw reactie

Wij zullen uw reactie gebruiken om onze antwoorden te verbeteren.

Vertel ons hoe we dit antwoord nuttiger kunnen maken.