Alles wat je wilt weten over de wet Koop op afstandAls de klant en de verkoper elkaar bij de aankoop van een product niet hebben gezien, geldt de wet Koop op afstand. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je iets telefonisch of via internet koopt.

Contract kosteloos ontbinden


Heb je telefonisch of via internet een overeenkomst gesloten met KPN? Dan mag je deze overeenkomst binnen 14 kalenderdagen nadat KPN de overeenkomst heeft bevestigd, kosteloos en zonder opgaaf van redenen ontbinden. Als er bij de overeenkomst een product wordt (mee)geleverd (bijvoorbeeld een telefoon), dan gaan de 14 kalenderdagen in nadat het product is geleverd.

Als je gebruikmaakt van het ontbindingsrecht, dan moet KPN binnen 14 dagen, na ontvangst van het toestel of het annuleren van de overeenkomst bij Sim only, het (aan)betaalde bedrag terugbetalen. Jij betaalt de kosten voor het terugsturen van je telefoon.

Leveringstermijn


Het product moet volgens de wet Koop op afstand uiterlijk 14 dagen na de bestelling bij de klant geleverd worden. Als dat niet gebeurt, kun je de koop onmiddellijk ongedaan maken, ook al zijn de 14 dagen dan al voorbij. KPN moet het betaalde bedrag dan binnen 14 dagen terugbetalen.

Vind je dit antwoord nuttig?

Kunt u dit kort toelichten?

Dank voor uw reactie

Wij zullen uw reactie gebruiken om onze antwoorden te verbeteren.

Vertel ons hoe we dit antwoord nuttiger kunnen maken.