19 oktober 2017

KPN Veilig: bespaart je de narigheid

Van boodschappen doen tot bankieren, we regelen het steeds vaker online in plaats van offline. Super handig natuurlijk, maar neem je ook de juiste maatregelen om veilig te internetten? Ben je bijvoorbeeld wel goed beschermt tegen virussen op je PC? En hoe zit dat precies met het beveiligen van je smartphone? Met het beveiligingspakket KPN Veilig weet je zeker dat je safe zit én blijft.

Wat is het?

KPNVeilig is een compleet en eenvoudig te installeren beveiligingspakket dat er alles aan doet om jouw veiligheid en privacy tijdens het internetten te beschermen. En niet alleen je pc, ook je tablet en smartphone beveilig je met het pakket.
Zo biedt KPN Veilig bescherming tegen virussen en malware en helpt het je bij het weren van schadelijke apps en websites die persoonlijke informatie, bankgegevens en andere waardevolle informatie verzamelen of stelen. Fijn idee, toch?

Welke functionaliteiten biedt het pakket?

Als we zeggen ‘compleet’ dan bedoelen we ook echt compleet: van virusbeveiliging tot een anti-diefstal optie, KPN Veilig biedt het. Een overzicht van de functies:

Antivirus
Met virusbeveiliging worden bestanden automatisch gescand als deze op je apparaat (PC, tablet of smartphone) worden geïnstalleerd. De virusbeveiliging scant ingevoerde geheugenkaarten automatisch en je kunt het apparaat en de geheugenkaart handmatig of periodiek laten scannen.

Privacy van applicatie
De applicaties die op je apparaat zijn geïnstalleerd worden beoordeeld op basis van hoeveel ze van je privacy kunnen blootstellen: kan de app je berichten lezen, weet de app waar je bent, of kan de app je zien of horen? Alle apps worden ingedeeld in belangrijke, een aantal of weinig beveiligingsproblemen. Aan de hand hiervan kun je beslissen om de applicatie te verwijderen of een vergelijkbare applicatie te installeren met geen of minder privacy problemen.

Veilig browsen
Veilig browsen zorgt ervoor dat je altijd veilig op het web kunt surfen zonder gevaar van frauduleuze websites. Veilig browsen wordt op de achtergrond uitgevoerd en controleert automatisch de websites die je bezoekt. Websites worden geblokkeerd en er wordt een melding gegeven wanneer je een phishing- of malware site probeert te openen.

Ouderlijk toezicht
Met de optie Ouderlijk Toezicht kun je automatisch schadelijke websites voor kinderen weren en worden zoekresultaten gefilterd op geweld, seks en grof taalgebruik.

Anti-diefstal
KPN Veilig helpt je ook om je verloren of gestolen Android toestel terug te vinden. Je kunt je toestel snel lokaliseren en zelfs op afstand de content op je toestel vergrendelen of verwijderen. In één klap veilig met kpnveilig dus!

Wat naast bovenstaande functies ook erg handig is, is dat het beveiligingspakket automatisch up-to-date blijft. KPN Veilig voert alle updates automatisch uit; eenmaal geïnstalleerd heb je er dus geen omkijken meer naar.

Belangrijkste voordelen

  • Beveiliging voor zowel  als 
  • Altijd de meest recente bescherming via 
  • Eenvoudig licenties beheren
  • Compleet beveiligingspakket dat zit

Welke beveiliging gebruik jij op je pc, tablet en smartphone? Waarom vind je dat belangrijk? Deel het met ons in de reacties!

Ook interessant voor jou:

Veiligheid

Tips om je telefoon, tablet en apps veilig te gebruiken

Veiligheid

Phishing: het is een bekend fenomeen

Veiligheid

Ongewenste e-mails: SPAM. Wat kun je eraan doen?