13 juni 2018

Hoe goed beveiligd ben je eigenlijk?

13/06/2018- KPN Veilig doet er alles aan om jouw veiligheid en privacy tijdens het internetten te beschermen. Heb je al een andere virusscanner of ander beveiligingsprogramma geïnstalleerd? Heel goed! Wij vinden het vooral belangrijk dat je veilig online bent. Of je dit nou met behulp van KPN Veilig doet of met een ander beveiligingsprogramma. Wel hebben we nog een aantal tips voor je om er zeker van te zijn dat je zo veilig mogelijk bent.

KPN Veilig

Tip 1. Bescherm je persoonlijke gegevens op al je apparaten

Veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone, een pc of laptop en misschien ook nog wel een tablet. Je kan via al deze apparaten een virus krijgen of schadelijke apps en websites bezoeken die persoonlijke informatie of bankgegevens stelen. Denk er daarom aan om op al deze apparaten een beveiligingsprogramma te installeren. Heb je bijvoorbeeld al een beveiligingsprogramma op je laptop geïnstalleerd, maar nog niet op je telefoon of tablet? Gebruik hier dan KPN Veilig voor. Je hebt het namelijk gratis in je Internet of Internet en TV pakket voor twee apparaten.

Tip 2. KPN Veilig installeren? Deïnstalleer eerst je huidige beveiligingsprogramma

Je kunt KPN Veilig gebruiken in plaats van je huidige beveiligingsprogramma. Deïnstalleer dan wel eerst je huidige beveiligingsprogramma. Het is af te raden om twee beveiligingsprogramma’s op één apparaat te installeren. Deze kunnen elkaar tegenwerken, wat gevolgen kan hebben voor de beveiliging van jouw apparaat. Daarnaast kan je apparaat langzamer gaan werken. Als je je huidige beveiligingsprogramma niet wilt verwijderen, kun je KPN Veilig op je andere apparaten installeren.

Tip 3. Bespaar geld door over te stappen naar KPN Veilig

Betaal je nu voor je internetbeveiliging? Kijk wanneer je abonnement of licentie voor je beveiligingsprogramma afloopt. Je kunt vanaf dat moment je apparaten beveiligen met (gratis) KPN Veilig en op die manier geld besparen. KPN maakt dat in samenwerking met F-Secure voor jou mogelijk omdat wij het belangrijk vinden dat je veilig online bent.

Ook interessant voor jou:

Veiligheid

Samen houden wij het internet veilig, maar hoe?

Veiligheid

5 tips om je internet veiliger te maken

Veiligheid

What the hack: (on)veilige wachtwoorden