iPhone 8 en iPhone X zijn de nieuwe toptelefoons van Apple. De iPhone 8 ligt alweer een tijdje in de winkels. De spectaculaire iPhone X gaat vrijdag 27 oktober om 9:00 uur in de voorverkoop.

Beide iPhones zijn verkrijgbaar met 64 GB of 256 GB geheugen. Wat betekent dat eigenlijk? En wat kun je er precies mee? Hieronder leggen we je alles uit. " />

23 oktober 2017

64 GB of 256 GB; hoeveel geheugen heb ik nodig voor mijn iPhone 8 of iPhone X?

De iPhone 8 en iPhone X zijn de nieuwe toptelefoons van Apple. De iPhone 8 ligt alweer een tijdje in de winkels. De spectaculaire iPhone X gaat vrijdag 27 oktober om 9:00 uur in de voorverkoop.

Beide iPhones zijn verkrijgbaar met 64 GB of 256 GB geheugen. Wat betekent dat eigenlijk? En wat kun je er precies mee? Hieronder leggen we je alles uit.

iPhone 8 64 GB

Wat kan ik met 64 GB geheugen?

De iPhone 8 en de iPhone X hebben een geheugen van minimaal 64 GB. Dit is meer dan genoeg als je vooral into de gebruikelijks apps bent zoals WhatsApp, Instagram en Facebook. Naast apps heb je met 64 GB geheugen ruimte voor een flink album aan foto's en filmpjes. Zo kun je ruim 15.000 foto’s opslaan die je met de 12-megapixelcamera van de iPhone 8 of iPhone X maakt. Of bijna twaalf uur filmen in Full HD met 60 frames per seconde. Met 64 GB geheugen hoef je jouw oude vakantiefoto’s en -filmpjes dus niet te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe herinneringen, zoals je misschien gewend bent van vorige iPhones met slechts 16 GB geheugen.

Kortom: gebruik jij jouw nieuwe iPhone voor de populaire apps en voor het maken van foto's? Dan kun je met 64 GB geheugen een hele tijd vooruit.

iPhone 8 256 GB

Wat kan ik met 256 GB geheugen?

De grote broer van de 64 GB-variant van de iPhone 8 en iPhone X heeft maar liefst 256 GB geheugen. Heb jij een innige relatie met jouw iPhone en de volgers van jouw social mediakanalen? Maak je dus de hele dag door foto's en video's? En bewaar je die het liefste allemaal op je telefoon? Dan is een iPhone 8 of iPhone X met 256 GB geheugen ideaal voor jou.

Ook voor de selfie-fan is 256 GB perfect. Want met de iPhone 8 en de iPhone X kun je in 4K-resolutie filmen. Dit is een ontzettend hoge resolutie waarmee je filmpjes mooi kunt vertragen zonder dat het schokkerig wordt. Deze resolutie neemt wél veel ruimte in: 170 MB voor één minuut om precies te zijn.

Met 256 GB geheugen hoef je niet op je opslagruimte te letten. Een uur filmen in 4K zorgt voor een video van 10,2 GB. Reken je dat door? Dan kun je dus meer dan een complete dag aan 4K-video’s filmen! Het filmen in 4K zet je aan via de ‘Instellingen’-app van je iPhone. Druk in dit instellingenmenu op ‘Camera’. Bij ‘Neem video op’ selecteer je vervolgens ‘4K op 60 fps’.

Een gemiddelde film die je offline kunt opslaan, is 1,25 GB groot. Met 256 GB geheugen heeft je iPhone 8 of iPhone X ruimte voor meer dan honderd films, waarbij je nooit meer last hebt van een laadtijd!

Geheugen iPhone 8

Hoeveel geheugen heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel geheugen je nodig hebt voor jouw nieuwe iPhone, kun je eerst eens kijken bij hoeveel GB’s geheugen je huidige telefoon heeft. Dit zie je via het instellingenmenu van je telefoon onder ‘Opslag’. Was dit groot genoeg of wil je liever wat GB'tjes meer?

Voor de gemiddelde gebruiker is 64 GB meer dan voldoende. Wil je je nooit meer druk maken om opslagruimte? Ga dan voor 256 GB. Hiermee kun je fotograferen en filmen wat je wilt. Daarnaast kun je al je favoriete hitlijsten en series offline opslaan. Is 265 GB nog niet genoeg? Dan kun je je bestanden altijd vanaf je iPhone uploaden naar je iCloud. Zo heb je echt altijd de benodigde extra ruimte.

Ga jij voor 64 of 256 GB geheugen?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

iPhone 8 hysterie, zou jij voor de Apple-winkel gaan bivakkeren?

Mobiel

iPhone 8 vs. iPhone 7: het verschil?

Mobiel

Apple presenteert nieuwe iPhones: beter dan ooit!