1 juli 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

WK vrouwenvoetbal 2019: hoppa de halve finales in

WE ZIJN DOOR! De OranjeLeeuwinnen bewezen in de groepsfase, achtste en kwartfinale op het WK vrouwenvoetbal 2019 hun kracht en zijn door naar de halve finales. Met vijf overwinningen op zak gaan we de halve finales in. Hoe verging het de dames tot nu toe?

WK vrouwenvoetbal

WK vrouwenvoetbal 2019

Net zoals het WK herenvoetbal, vindt ook het WK vrouwenvoetbal iedere vier jaar plaats. Dit jaar is het toernooi in Frankrijk, voor de OranjeLeeuwinnen dus praktisch om de hoek! Het WK duurt precies een maand: van 7 juni tot en met 7 juli. We zijn gestart met zes groepen in de groepsfase.

Landen die door zijn naar de halve finales

- Verenigde Staten
- Engeland
- Nederland
- Zweden

Net zoals de achtste en kwartfinales, behoren ook de halve finales tot de knock-out-fase. Landen die de wedstrijd verliezen zijn meteen uitgeschakeld. De winnaar van de grote finale mag zich de komende vier jaar de beste van de wereld noemen!

Wist je dat KPN groot fan is van het Nederlands voetbal en met trots de OranjeLeeuwinnen sponsort?

De OranjeLeeuwinnen tijdens de groepsfase

De uitslagen van alle groepsfase-wedstrijden en achtste dinales zijn bekend. We blikken nog even terug op de wedstrijden in de groepsfase. In drie mooie wedstrijden namen de OranjeLeeuwinnen het op tegen waardige tegenstanders.

Nederland - Nieuw-Zeeland: 1-0

In de eerste wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen werd de toon gezet. Nieuw-Zeeland gaf zich niet gemakkelijk gewonnen. De verwachtingen van het Nederlandse team lagen hoog, mede vanwege de fantastische winst die behaald was op het EK 2017. Toen de dames met 0-0 de blessuretijd in gingen, was de spanning om te snijden. En toen was daar Jill Roord die ons nipt naar 1-0 hielp. Eerste overwinning in the pocket!

Nederland - Kameroen: 3-1

De tweede wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal 2019, here we go! Bij winst zou Oranje zich direct plaatsen voor de achtste finales. Belangrijk potje dus! Vlak voor de rust scoorde Vivianne Miedema het eerste doelpunt dankzij een assist van Shanice van de Sanden. Helaas, vlak daarna maakte Kameroen-speelster Onguéné de 1-1.

Na een (waarschijnlijk) enerverende peptalk in de rust, kwamen de dames de tweede helft sterker naar buiten. Dominique Bloodworth schoot de bal erin via het been van een tegenstandster en vervolgens maakte Miedema er nog eens 3-1 van. De knock-out-fase is een feit: we zijn door naar de achtste finales!

Nederland – Canada: 2-1

Een wedstrijd ‘om des keizers baard’, zoals dat zo mooi heet. Want zowel Nederland als Canada wist vooraf al dat het doorging naar de volgende ronde. Toch stond er nog een erekwestie op het programma: de eerste plaats in de groep. En die speelt tegen de nummer twee uit een andere groep. Op papier dus een zwakkere tegenstander als waar de nummer twee tegen moet!

Daarom speelden Nederland en Canada tóch op het scherpst van de snede. Na een doelpuntloze eerste helft ging het los in het tweede bedrijf. Tien minuten na rust maakte Anouk Dekker met een fraaie kopbal de eerste goal. Vijf minuten later stond het alweer gelijk, na een verwoestend schot van Christine Sinclair. Gelukkig was daar superinvalster Lineth Beerensteyn die de winnende maakte. Het resultaat: groepswinst!

De OranjeLeeuwinnen tijdens de achtste finales

Nederland – Japan: 2-1

Wat een spannende pot was dit! Nederland begon sterk aan de eerste helft en kwam door Lieke Martens in de 17e minuut op voorsprong. Maar in de loop van de eerste helft werd Japan sterker en scoorde Yui Hasegawa de gelijkmaker net voor rust: 1-1.

Het sterke Japan dat we eind van de eerste helft zagen, werd in de tweede helft nog sterker. Nederland moest alle zeilen bijzetten om een tweede tegendoelpunt te voorkomen. Gelukkig bewaakte Sari van Veenendaal haar goal goed en had een aantal mooie reddingen. En net voor rust viel het kwartje toch de goede kant op voor onze OranjeLeeuwinnen: strafschop! Lieke Martens ging achter de bal staan en scoorde overtuigend de 2-1. We zijn door!!

De OranjeLeeuwinnen tijdens de kwartfinales

Italië - Nederland: 0-2

De eerste helft was niet de beste helft van Nederland. Hoewel er veel balbezit was, werden kansen niet afgemaakt en dus niet gescoord. Italië daarentegen kreeg de beste kansen, maar verzaakte ook om te scoren.

Maar wat een ander Oranje zagen we in de tweede helft! Nederland zette druk en creëerde veel kansen. In de 70e minuut kregen de OranjeLeeuwinnen een vrije trap en Miedema kopte die mooi binnen: 0-1. En druk bleven ze zetten, kans na kans volgde en in de 80e minuut maakte van de Gragt 0-2. Dat was ook direct de eindstand. Door deze winst is Nederland niet alleen door naar de halve finale, ze hebben nu ook een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd!

De halve finales OranjeLeeuwinnen

Op 3 juli nemen de OranjeLeeuwinnen het om 21.00 uur in de halve finales op tegen Zweden.

Beter het WK Vrouwenvoetbal 2019 volgen

Natuurlijk wil jij de OranjeLeeuwinnen zien stralen op de grasmat. Maar stel dat de kids net op dat moment een film willen kijken, of je partner een docu. Wat doe je dan? Nou, gewoon iedereen z’n zin geven! Met de tweede tv ontvanger van KPN kijkt iedereen precies wat hij of zij wilt. Op de televisie, via de Chromecast of via de iTV Appop je smartphone of tablet. Liever op de laptop? Geen probleem! Dat is hoe je beter tv kijkt met het betere netwerk van KPN.

Scoor gratis een OranjeLeeuwinnen telefoonhoesje!

Laat zien dat jij achter onze Oranje vrouwen staat met het OranjeLeeuwinnen telefoonhoesje! Deze haal je gratis op in de KPN winkels op vertoon van de iTV app

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Siri grappen en vragen, ken jij ze al?

Innovatie & Techniek

KPN. Het netwerk van Nederland

Mobiel

6 onmisbare festival apps voor een heerlijk festivalseizoen