28 juni 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Live Tour de France kijken, waar je maar wilt

Zaterdag 6 juli staan de beste wielrenners ter wereld aan de start van de Tour de France, waarbij alles draait om die felbegeerde Gele Trui. Dit jaar wordt het een Dumoulin-loze Tour, want ‘onze’ Tom doet helaas niet mee. Alsnog is er reden genoeg om de Tour de France live te kijken. Ook zonder Tom wordt het een ronde die je niet wilt missen. Ontdek hoe, wat, waar en waarom je de Tour moet zien!

Tour de France

Wanneer kan ik de Tour de France live kijken?

Dit jaar start de Tour de France 6 juli op de grote markt in Brussel. De laatste etappe is op zondag 28 juli, wanneer de wielrenners finishen op de Champs-Élysées in Parijs. De rustdagen vinden plaats op 16 en 22 juli. Op de andere dagen rijden de toppers tijdsritten, bergklimmen, sprints en ploegenritten. Bijna iedere dag genieten van wielrenners in actie dus!

Etappeschema

Tussen Brussel en Parijs leggen de wielrenners bijna 3500 kilometer af in 21 etappes. Het parcours loopt, op de eerste twee etappes na, geheel door Frankrijk.

Datum Parcours Km Type
6 juli Brussel – Brussel 194,5 Vlak
7 juli Brussel – Brussel 27,6 Ploegentijdrit
8 juli Binche – Épernay 215 Heuvels
9 juli Reims – Nancy 213,5 Vlak
10 juli Saint-Dié-des-Vosges – Colmar 175,5 Heuvels
11 juli Mulhouse – La Planche des Belles Filles 160,5 Bergen
12 juli Belfort – Chalon-sur-Saône 230 Vlak
13 juli Mâcon – Saint-Étienne 200 Heuvels
14 juli Saint-Étienne – Brioude 170,5 Heuvels
15 juli Saint-Flour – Albi 217,5 Vlak
16 juli Rustdag - -
17 juli Albi – Toulouse 167 Vlak
18 juli Toulouse – Bagnères-de-Bigorre 209,5 Bergen
19 juli Pau - Pau 27,2 Tijdrit
20 juli Tarbes – Tourmalet 117,5 Bergen
21 juli Limoux – Foix 185 Bergen
22 juli Rustdag - -
23 juli Nîmes – Nîmes 177 Vlak
24 juli Pont du Gard – Gap 200 Vlak
25 juli Embrun – Valloire 208 Bergen
26 juli Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes 126,5 Bergen
27 juli Albertville – Val Thorens 130 Bergen
28 juli Rambouillet – Parijs 128 Vlak

Hoe kan ik de Tour de France live kijken?

Je kijkt de Tour de France live op tv. NOS Studio Sport zendt alle etappes uit, zodat jij vanaf de bank de racende mannen kunt volgen. Heb je een rit gemist en wil je deze terugzien? Dat kan! Met Interactieve TV van KPN kijk je uitzendingen terug, pauzeer je en neem je uitzendingen op om later terug te kijken.

Ook op de camping

En ben je op vakantie? Dan kijk je via iTV gewoon vanaf de camping, je hotel of het terras. Kijk via je de iTV app op je smartphone of log in op je tablet of laptop. Zoek een lekker plekje op en je bent klaar om te kijken!

Plot-twist in de Tour de France

Doet hij écht niet mee?!  is wat er door de hoofden van vele Nederlanders ging. Tom Dumoulin doet niet mee aan de Tour de France. Tijdens de Giro d’Italia raakte Tom gewond aan zijn knie en moest uitstappen in de vijfde etappe. ‘Het Kniejournaal’ werd een hot item in wielerland en uiteindelijk sprak Tom op 20 juni de woorden uit: “De Tour, dat gaat ‘m niet meer worden.” Eerder deze maand werd al bekend gemaakt dat Chris Froome dit seizoen ook niet meer in actie komt, vanwege de hevige verwondingen die hij opliep tijdens een val.  

Last minute plan voor Team Sunweb

En daar staan ze dan, een hele ploeg wielrenners die allemaal een seizoen lang hebben getraind om hun sterwielrenner Tom aan de Gele Trui te helpen. Hem vooraan brengen in het peloton. Zorgen dat hij de sprint bijhoudt. Hem helpen de klim te volbrengen. Wat doet Team Sunweb nu hun Tour niet meer in het teken staat van Tom?

Meer uitvallers bij Sunweb

Ploeggenoot Michael Matthews geeft aan juist zo hard te hebben getraind om Tom te helpen, zonder te veel te focussen op zijn eigen sprint. En Wilco Kelderman, die eerder dit jaar zijn sleutelbeen en nekwervel brak in de Ronde van Catalonië, is niet op tijd hersteld om de koppositie van Tom over te nemen. Ondanks de strubbelingen in het team is Sunweb druk bezig met het opstellen van een nieuwe strategie. Wat deze nieuwe strategie wordt, dat is nog even afwachten.

Samenvatting Tour de France kijken

Heb jij de rit van de dag gemist? Of wil je achteraf een goede samenvatting van de gereden etappe kijken? De NOS zendt alles van de Ronde van Frankrijk uit. Via de Tour de France livestream van de NOS kijk je live hoe de wielrenners het doen. Ook als je een samenvatting van de Tour de France wilt kijken, zit je bij deze zender goed. In NOS Tour de France kijk je samenvattingen waarin in de hoogtepunten van de etappe worden uitgelicht. Zo ben je altijd op de hoogte.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Like a pro: beter internetten in het buitenland

Films, series & TV

Programma's die je deze maand niet mag missen

Mobiel

Nieuw in de iTV App: Apple Airplay