de Eredivisie is dit weekend weer live op FOX Sports. SANTOS vraagt de vrienden en vriendinnen van de show met welke blik zij kijken. Deze week het Twitter-fenomeen @DuBlanqeBogarde, die heimwee heeft naar Carlo l’Ami en diens twintig pagina’s dikke instructiemap." />

3 april 2018

SANTOS kijkt Eredivisie met @DuBlanqeBogarde

03/04/2018 - VVV-Venlo-FC Groningen op vrijdag tot PEC Zwolle-Ajax op zondag: iedere minuut van de Eredivisie is dit weekend weer live op FOX Sports. SANTOS vraagt de vrienden en vriendinnen van de show met welke blik zij kijken. Deze week het Twitter-fenomeen @DuBlanqeBogarde, die heimwee heeft naar Carlo l’Ami en diens twintig pagina’s dikke instructiemap.

@DuBlanqeBogarde

Stadion of tv?

“Ik ga regelmatig naar het stadion, zo’n twee keer per maand, meestal naar Ajax. Maar eigenlijk kijk ik het liefst op tv en dan bij voorkeur alleen. Vooral omdat ik dan niet word gestoord door irritante mensen om me heen die ongevraagd hun mening geven. Er zijn wat vrienden wiens gezelschap ik nog wel tolereer, maar dat zijn er hooguit vier. Een ander voordeel van de tv is dat je gewoon meer ziet. Zo ben ik mateloos gefascineerd door Carlo l’Ami die met een twintig pagina’s dikke instructiemap tegen een ongeïnteresseerde wissel staat te lullen. Dat krijg je in het stadion niet echt mee. Heel jammer dat Ten Hag hem naar de tribune heeft verbannen, trouwens.”

Zit je dan continu met je telefoon in de hand, Twitter te refreshen?

“Valt mee. Als Ajax speelt, kijk ik meestal heel geconcentreerd. Andere wedstrijden kijk ik vaak met op mijn tablet een scherm met andere camerahoeken en een tabje voor Twitter. Als het dan zo’n gezapig potje is, dwaal ik weleens af en ga ik wat anders doen. Maar de tv blijft altijd aan. Naast Ajax probeer ik zo vaak mogelijk Manchester City en Barcelona te kijken. Bij City geniet ik vooral van Kevin De Bruyne. Hij ziet er een beetje uit als de jongen die je computer komt maken, maar hij is echt buitenaards. Er is ooit eens zo’n documentaire gemaakt over Zidane waarin hij werd gevolgd door veertig camera’s. Zouden ze met De Bruyne ook eens moeten doen. Ik vraag me af of iedereen wel doorheeft hoe goed hij is. En Barcelona? Messi, hè. Als je in het tijdperk Messi leeft, zou het zonde zijn als je later tegen je kinderen moet zeggen: ‘Hij speelde wel, maar ik heb niet elke week gekeken’.”

En Willem II of Roda JC, ga je daar ook voor zitten?

“Nee, mijn FOX-abonnement heb ik vooral vanwege Ajax. Ik zou ook eigenlijk helemaal niet weten wie er nu zevende of achtste staat in de Eredivisie. Dan kijk ik liever naar de Spaanse competitie, die is tactisch en technisch zó goed. Daar heeft ieder team wel een speler waarop ik me kan verheugen.” 

Waar erger je je aan?

“Commentatoren! Er is een soort van trend dat ze de noodzaak voelen te voorspellen wat er gaat gebeuren of wat spelers denken. ‘Daar komt de 1-0!’ Waarom? Het is toch geen radio? Echt storend; als ik zulke domme teksten wil horen, ga ik wel naar het stadion. Vincent Schildkamp is wel top.”

Tot slot: moeten we het nog over Ziyech hebben?

“Wat mij betreft niet. Kinderachtige discussie. Ziyech steekt er met kop en schouders bovenuit, wees blij dat hij in de Eredivisie speelt.”

Dit artikel is in samenwerking met SANTOS magazine geschreven. Het magazine over voetbalcultuur.

Geen enkele wedstrijd uit de Eredivisie missen?

Kies nu voor FOX Sports Eredivisie en kijk tot 1 februari 2019 voor € 7,50 per maand. Vanaf 1 februari 2019 wijzigt de prijs naar € 9,99 per maand.

  • 3 extra voetbalzenders: met o.a. Eredivisie, Jupiler League, KNVB Beker en Tweede Divisie
  • Maandelijks opzegbaar
  • Volg al je favoriete Nederlandse clubs uit de Eredivisie
Zet aan via MijnKPN Meer over FOX Sports Eredivisie

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo mis je geen enkele voetbalwedstrijd

Sport

Meer sport dan alleen de Eredivisie?

Sport

SANTOS kijkt Eredivisie met Jan Mulder