20 maart 2020 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Nieuwe circuits op de Formule 1 kalender: Zandvoort en Vietnam

De start van het Formule 1 seizoen verloopt anders dan wij gewend zijn. Door het corona virus zijn de eerste races uitgesteld. Wij houden je zoveel mogelijk op de hoogte van het verdere verloop. Houd ook de website van de organisatie in de gaten voor de laatste informatie.

Grandprix Zandvoort en Vietnam

Zandvoort eerste race in Europa

Zoals het programma nu lijkt, alle actuele wereldzaken daargelaten, is Zandvoort dit jaar de derde Grand Prix die wordt gereden. Zandvoort luidt daarmee het Europese deel van het Formule 1 seizoen in. De laatste keer dat er een Formule 1 race in Nederland werd gehouden was in 1985. Nu, 35 jaar later, zullen de coureurs op 3 mei weer het asfalt achter de duinen betreden. Het beloofd een race te worden met goed gevulde, oranje uitgedoste, racefans op de tribunes.

Spectaculaire race in de duinen

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om het circuit van Zandvoort een update te geven. Inmiddels is het asfalt gestort en opgedroogd en worden de laatste handelingen uitgevoerd om de Formule 1 teams te ontvangen. We kunnen in het eerste weekend van mei genieten van enkele geweldige vernieuwde bochten. Met name de Arie Luyendijkbocht en Hugenholtzbocht vallen op. Deze bochten hebben zogenaamde “banking” gekregen, waardoor ze in een schuine hoek lopen. Misschien ken je het wel van de beroemde Amerikaanse Nascar circuits. Met name door deze bochten, is bandenleverancier nog druk bezig met onderzoek naar de meest geschikte band voor Zandvoort. Naast de spectaculaire bochten, is het publiek in de duinen natuurlijk speciaal. Het team van Red Bull heeft er in ieder geval weer een “thuisrace” bij!

Het nieuwe Formule 1 circuit in Vietnam

In Nederland is natuurlijk volop aandacht voor de grandprix in Zandvoort, dat we bijna zouden vergeten dat ook Vietnam dit jaar op de kalender staat. Afgelopen week werden de eerste beelden van het gloednieuwe circuit in Hanoi getoond. Het circuit is, bijna vanzelfsprekend zou je zeggen, ontworpen door de F1 huisarchitect Hermann Tilke. De meesterontwerper heeft een baan van 5,6 kilometer lang ontworpen met een totaal van 23 bochten.

Het circuit doet denken aan een stratencircuit, met een interessante mix van lange rechte stukken, doordraaiers en enkele technische gedeeltes. Bij het ontwerpen van het circuit is goed gekeken naar beroemde bestaande race locaties. Zo is de eerste bochtencombinatie geïnspireerd op de Nurburgring, zijn bochten 12 tot en met 15 een inspiratie op Monaco en ook de beroemde Esses in Japan zijn een inspiratiebron geweest voor de baan in Hanoi.

De werkzaamheden in Vietnam zijn inmiddels afgerond. Nu maar hopen dat de teams het land in mogen in verband met het Corona virus!

Hoe kijk ik Formule 1 bij KPN?

Heb je zin om de Formule 1 race in Zandvoort en Vietnam te kijken? Of wil je dit jaar alle 22 raceweekenden F1 kijken? Als je Televisie van KPN hebt, zet dan in MijnKPN het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle 22 races live van begin tot eind. Het Ziggo Sport pakket kost 14,99 per maand en kan je elke maand aan- of uitzetten. Ook kan je een losse race kijken bij KPN.

Ik wil Ziggo Sport bestellen

Het laatste Formule 1 nieuws

Sport

Formule 1 GP van Australië live kijken bij KPN

Sport

Klaar voor de start?

Sport

De eerste Formule 1 testweek zit erop: dit hebben we geleerd!