13 juni 2018

Maak kans op VIP kaarten voor het eerste WK Inline-skaten in Nederland

14/06/2018 - De meeste mensen hebben in de wintermaanden wel eens een schaatswedstrijd bekeken of zelf de ijzers onder gebonden. Maar wist je dat er tijdens de zomerperiode door de meeste schaatsers gewoon door wordt gesport? Dat doen ze op vier wieltjes, waarmee ze razendsnel over het asfalt vliegen. Inline-skaten, zoals die sport wordt genoemd, is momenteel helemaal ‘hot’ in Nederland. Voor het eerst in de historie van het inline-skaten wordt namelijk het WK in Nederland gehouden. KPN is de trotse sponsor van het WK Inline-skaten, daarom maak jij kans op VIP kaarten!

Kom jij Nederland aanmoedigen tijdens het WK Inline-skaten?

De voorbereidingen voor het WK zijn momenteel in volle gang. Het inline-skaten bestaat uit verschillende onderdelen. Zowel op de piste, op de weg, als bij de Freestyle onderdelen gaan de wereldwijde kampioenen met elkaar dé strijd aan. Je kent ze misschien van het schaatsen, de broers Ronald en Michel Mulder, namens Nederland zijn zij grote kanshebbers voor het eremetaal.

De provincie Gelderland vormt het decor voor de strijd op wielen. In Heerde wordt van 1 tot en met 3 juli geracet op één van de snelste en mooiste pistes van heel de wereld. Het centrum van Arnhem vormt de arena voor de weg- en freestyle onderdelen van 5 tot en met 8 juli.

Wat kan je allemaal zien tijdens het WK Inline-skaten

Het programma voor het wereldkampioenschap bestaat uit twee blokken. Van 1 tot en met 3 juli zijn de wedstrijden op de Vesmaco-piste in Heerde. De senioren werken daar de volgende onderdelen af: 500 meter, 1000 meter, afvalkoers, punten/afvalkoers en drie kilometer aflossing.

Na een rustdag gaat het toernooi verder op het wegparcours in Arnhem, waar van 5 tot en met 8 juli de volgende onderdelen op het programma staan: one lap, tien kilometer puntenkoers, twintig kilometer afvalkoers, 100 meter en de marathon (42 kilometer).

Het volledige programma is te vinden op de speciale WK-pagina. Hier zijn ook online tickets te bestellen voor de wedstrijden in Heerde. De (weg)wedstrijden in Arnhem zijn gratis te bezoeken.

Meer dan alleen het WK

Naast het officiële programma zijn er ook vele ‘side-events’. Zo kan je op zondag 8 juli in Arnhem als recreant deelnemen aan een toertocht die grotendeels over het officiële WK-parkoers gaat: de Telegraaf Skate Arnhem.

De KPN Reload & Relax stand

Uiteraard is KPN als sponsor van het evenement aanwezig bij het WK Inline-skaten. Bij onze Reload & Relax stand kan je gratis en veilig je smartphone opladen. Daarnaast delen we handige zonnekleppen uit! We vinden het gezellig als je ons een bezoekje komt brengen.  

Maak kans op VIP kaarten voor het WK Inline-skaten!

KPN is de trotse sponsor van het WK Inline-skaten, daarom maak je kans op 4 VIP kaarten per dag voor het evenement op 1, 2 en 3 juli. Inmiddels zijn de kaarten verdeeld en worden de winnaars door ons op de hoogte gebracht.

Ook interessant voor jou:

Sport

Mis niks van het WK 2018

Mobiel

Volg met de Goal Alert app de Oranjevrouwen naar het WK

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN