1 maart 2020 1 min Auteur: Redactie

Klaar voor de start?

De start van het Formule 1 seizoen verloopt anders dan wij gewend zijn. Door het corona virus zijn de eerste races uitgesteld. Wij houden je zoveel mogelijk op de hoogte van het verdere verloop. Houd ook de website van de organisatie in de gaten voor de laatste informatie.

Zet de wekker maar vast

Voor de eerste race van het seizoen moet je wel gelijk vroeg je bed uit (of tot laat opblijven, natuurlijk!): de Grand Prix van Australië begint namelijk op zondag 15 maart om 06:10 uur. Vorig jaar kwam Lewis Hamilton het eerst over de finish van het Albert Park circuit; ‘onze’ Max Verstappen eindigde als derde.

Grand Prix van Nederland

In totaal wordt er dit seizoen een recordaantal van 22 Grand Prixs gereden. Nieuw dit jaar is de Grand Prix van Vietnam. Deze zal op 5 april plaatsvinden op het Hanoi Street Circuit, het eerste circuit dat door de Formule 1-organisatie zelf is ontworpen. De baan beschikt over een recht stuk van 1,5 kilometer; perfect voor de coureurs om hun inhaalkunsten te vertonen! Maar natuurlijk kan het je ook niet zijn ontgaan dat de Grand Prix voor het eerst in 35 jaar ook ons land weer zal aandoen. Na ruim drie jaar lang speculeren, overleggen en (veel!) discussiëren zullen de racers op 3 mei om 15:10 uur van start gaan op het compleet vernieuwde Circuit Park Zandvoort. De winnaar van deze race zal de opvolger worden van de wereldberoemde coureur Niki Lauda, die in 1985 als eerste over de finish kwam.

Max Verstappen

Het is natuurlijk onder andere aan Max Verstappen te danken dat we de coureurs eindelijk weer kunnen verwelkomen in ons land. Zijn populariteit heeft het Nederlandse publiek enthousiaster dan ooit gemaakt over de Formule 1, waarna het een kwestie van tijd leek voordat het Circuit van Zandvoort weer in zicht kwam. Hoe Max het dit seizoen zal gaan doen, is nog even afwachten. Aan zijn gloednieuwe bolide lijkt het in elk geval niet te zullen liggen: de eerste testrondes in Barcelona pakten goed uit. Max reed in zijn RB16 zelfs de meeste ronden van alle coureurs; 45 ronden in 120 minuten, om precies te zijn.

Mis geen moment met Ziggo Sport Totaal

Wil jij er zeker van zijn dat je niets mist van het komende Formule 1 seizoen? Van training tot finish: voor slechts € 14,99 per maand zie je het allemaal met Ziggo Sport Totaal. Geniet van analyses in de voor- en nabeschouwingen en kijk de vrije trainingen, kwalificaties en natuurlijk de race live! Ga naar kpn.com/ziggosport of zet het pakket aan via het menu van iTV en zorg dat jij geen moment mist van het komende Formule 1 seizoen.

Ook interessant voor jou:

Sport

De eerste Formule 1 testweek zit erop: dit hebben we geleerd!

Sport

F1 kalender 2020: spectaculaire GP kalender

Sport

Formule 1 Grand Prix van China voorlopig uitgesteld