11 september 2019 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Singapore live kijken bij KPN

Op zondag 22 september om 14.10 uur kijk je de Formule 1 race van Singapore live bij KPN. De coureurs zijn te gast op het Marina Bay Street Circuit in de stadsstaat Singapore. De race is bijna altijd spectaculair, omdat er niet overdag, maar in de nacht geracet zal worden. Daarnaast zorgt het stratencircuit vaak voor auto’s die in de muur terechtkomen, waardoor de safety car regelmatig in actie moet komen. Zal Red Bull dit weekend weer mee kunnen doen om de zege? In dit blog praten wij je bij.

De Grand Prix van Singapore is waarschijnlijk de zwaarste race op de F1 kalender. Een rondje op het circuit in Singapore duur relatief lang, de coureurs rijden bijna twee minuten over de vijf kilometer asfalt. De wedstrijd duurt meestal twee uur, zelfs zonder dat de safety car moet ingrijpen. Naast het lange rondje moeten de coureurs extra alert zijn door het bochtige en smalle circuit. Ook het ontbreken van daglicht is een extra zware opgave. Maar ondanks de fysieke uitdaging, is de race in Singapore bijna ieder jaar leuk om te kijken, met veel actie en mooie beelden door het goed verlichte circuit in het donkere Singapore.   

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan zet je via MijnKPN eenvoudig het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle wedstrijden live. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten.

Activeer Ziggo Sport Totaal

Wil je een losse wedstrijd kijken? Dat kan via de tv-ontvanger. Je betaalt dan per wedstrijd.

Hoe laat begint de Grand Prix van Singapore

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Singapore starten. Je kijkt de Formule 1 op kanaal 236.

Vrijdag 20 september
Eerste vrije training: 10:30-12:00 uur
Tweede vrije training: 14:30-16:00 uur

Zaterdag 21 september
Derde vrije training: 12:00-13:00 uur
Kwalificatie: 15:00-16:00 uur

Zondag 22 september
Race: 14:10 uur

Terugblik GP Singapore 2018

Vorig jaar zaten alle Nederlandse Formule 1 op het puntje van de stoel voordat dat race ging beginnen. De Red Bull van onze landgenoot had een prima startpositie, de baan was een beetje nat en de race in Singapore stond op het punt van beginnen. De lichten gingen op rood en vervolgens uit. De Ferrari’s en de Red Bull met nummer 33 gingen op de eerste bocht af… Maar helaas, toen ging het fout. Onze landgenoot kwam in de sandwich tussen de beide Ferrari’s en alle drie de bolides waren uitgeschakeld voor de winst. Lewis Hamilton ging zonder veel moeite af op een overwinning. Hopelijk beloofd de race in 2019 een beter resultaat voor Red Bull.

Ook interessant voor jou:

Sport

Formule 1: data races

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN