23 september 2019 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Rusland live kijken bij KPN

Op zondag 29 september 2019 om 13.10 uur gaan de lichten uit voor de Formule 1 race van Rusland. Uiteraard kijk je de Grand Prix op het circuit van Sochi live bij KPN. Maar ook op zaterdag wacht een spannende strijd om een goede startpositie. Wil je op zondag een kans maken op de winst, dan zullen de coureurs op zaterdag tijdens de kwalificatie een goede positie moeten veroveren. Kan Red Bull meedoen voor de eerste startrij en de winst op zondag? In dit blog praten wij je alvast bij!

Formule 1

Kwalificeren wordt belangrijk bij de Grand Prix van Rusland

Misschien denk je wel, waar ken ik de naam Sotsji toch van. Misschien van de Olympische Winterspelen die er in 2014 werden gehouden, of als je race fan bent, van het circuit Sochi wat sinds dat jaar geïntroduceerd is op de Formule 1 kalender. Het Sochi Autodrom staat bij de coureurs bekend als een vlak en snel circuit met scherpe bochten. Met alle aerodynamische veranderingen die de laatste jaren zijn doorgevoerd, is Sochi echter ook een circuit waar inhalen een stuk moeilijker is dan vroeger. Dat betekent dat kwalificeren een belangrijke rol gaat spelen. Een goede startplaats maakt de kans groter om tijdens de race de winst te pakken.   

Qua bekende bochten valt de 180-gradenbocht vlakbij Medal Plaza het meest in het oog. De banden zullen het vooral daar weer flink voor hun kiezen krijgen.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan zet je via MijnKPN eenvoudig het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle wedstrijden live. Het pakket kan je maandelijks aan- en uit te zetten.

Activeer Ziggo Sport Totaal

Wil je een losse wedstrijd kijken? Dat kan via de tv-ontvanger. Je betaalt dan per wedstrijd.

Hoe laat begint de Grand Prix van Rusland?

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Rusland starten. Let op, de race begint vroeger dan je gewend bent! Je kijkt de Formule 1 op kanaal 236.

Vrijdag 27 september
Eerste vrije training: 10:00-11:30 uur
Tweede vrije training: 14:00-15:30 uur

Zaterdag 28 september
Derde vrije training: 11:00-12:00 uur
Kwalificatie: 14:00-15:00 uur

Zondag 29 september
Race: 13:10 uur

Wat gebeurde er in 2018 tijdens de Grand Prix van Rusland?

De Grand Prix van Rusland in 2018 gaat de boeken in, maar niet omdat de race enorm spectaculair was, maar om de befaamde stalorders van Mercedes. Een korte terugblik. Hamilton en Vettel konden beide nog kampioen worden. Na de start veranderde weinig in de top 4, de Mercedessen reden vooraan, op de voet gevolgd door Vettel. Gedurende de race werd er regelmatig stuivertje gewisseld tijdens de pit-stops. Na de laatste serie stops lag de Fin Bottas voor op de leider in het Kampioenschap, Lewis Hamilton. Het duurde dan ook niet lang of de tweede Mercedesrijder kreeg via de boordradio te horen dat hij Hamilton moest laten passeren. Het leverde de Brit de winst op in Rusland. Bottas werd tweede en Vettel completeerde het podium. Onze landgenoot reed een knappe inhaalrace, van achteraan het veld reed hij naar de vijfde plaats.

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Formule 1: data races

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN