25 juni 2019 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Oostenrijk live kijken bij KPN

De Formule 1 coureurs krijgen weinig tijd om uit te rusten, want ze reizen deze week alweer af naar Oostenrijk. Op het circuit Red Bull Ring wordt op zondag 30 juni de negende race van het seizoen gereden. Uiteraard kijk je alle Formule 1 wedstrijden live bij KPN. De race in Oostenrijk is een thuiswedstrijd voor het team van Red Bull en staat in het teken van onze landgenoot. Zal hij een sensationele race rijden en een podiumplek behalen?

F1


Grand Prix van Oostenrijk kleurt oranje

De Grand Prix van Oostenrijk zal ook dit jaar weer oranje kleuren, de race geldt namelijk als de thuiswedstrijd voor het Red Bull Racing team. Afgelopen jaar bracht het de winst voor onze landgenoot, hopelijk kan Red Bull ook dit jaar de Mercedes en Ferrari bolides aftroeven. Als je de Formule 1 al langere tijd volgt, dan ken je het circuit wellicht nog als de Osterreichring. Het circuit werd in 1995 verbouwd en omgetoverd tot de A1 Ring. Dit was echter van korte duur. In 2003 werd het circuit namelijk gesloten en gedeeltelijk gesloopt. Een jaar later kocht de eigenaar van Red Bull Racing het circuit. De race werd in 2011 opnieuw geopend en kreeg zo zijn huidige naam.   

Tijdens de huidige Grand Prix van Oostenrijk worden er in totaal 71 ronden verreden, waarbij elke ronde ongeveer 4,3 km lang is. Vermogen en topsnelheid zijn van groot belang op de Red Bull Ring. De rechte stukken worden afgewisseld met scherpe bochten waar de coureurs worden gedwongen om snelheid te minderen, om het ultieme rondje te rijden.

De Grand Prix van Oostenrijk is meestal een fijne race voor Red Bull. Onze landgenoot bezorgde in 2016 Red Bull’s eerste podiumplaats ooit tijdens een thuiswedstrijd. Hij finishte, achter Hamilton, als tweede. Vorig jaar ging hij er zelfs met de winst vandoor.  

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Bestel het Sport pakket

Hoe laat begint de Grand Prix van Oostenrijk?

Zit jij al helenaal klaar voor de Grand Prix van Oostenrijk? Hieronder vind je de tijden waarop de kwalificatie en de race beginnen.

- Op zaterdag 29 juni start de kwalificatie om 15.00 uur. 
- Op zondag 30 juni start de race om 15.10 uur.

Terugblik op de Grand Prix van Frankrijk

Afgelopen zondag werd de Grand Prix van Frankrijk gereden op het circuit Paul Ricard. Het karakteristieke circuit met de blauwe en rode lijnen vormde het evenement voor de 8e race van het seizoen. Bij de start leek het heel even of de Fin Bottas zijn teamgenoot Hamilton voorbij reed, maar niets bleek minder waar, de Brit ging na de eerste bocht aan de leiding en stond deze niet meer af. Achter de Mercedessen en de Ferrari van Leclerc leken de Mclaren bolides plek 4 op te eisen. Onze landgenoot in de Red Bull maakte zich echter breed in de eerste paar bochten en trok al gauw een gaatje. De Duitser Vettel, die een slechte kwalificatie achter de rug had, ging vol gas in de achtervolging op de Mclaren’s en haalde beide coureurs aan het begin van de wedstrijd in.

Tijdens de rest van de race veranderd er eigenlijk weinig meer aan deze race volgorde. Pas aan het einde van de race komt Vettel nog in de buurt van de Nederlandse Red Bull coureur, maar hij vormt geen bedreiging meer voor plek 4. De strijd om plek 6 en de plekken hierachter, wordt aan het einde van de race nog even spannend. De Renault coureur Ricciardo gaat bij een inhaalpoging helaas met alle vier wielen buiten de baan, daardoor wordt hij na de race teruggezet van plaats 7 naar 11.       

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Formule 1: data races

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN