24 oktober 2018 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Mexico live kijken bij KPN

Er zijn nog maar 303 punten te verdelen in het Formule 1 seizoen 2018 en dat betekend dat we toe zijn aan de laatste drie wedstrijden. Wedstrijd nummer negentien zal plaatsvinden in Mexico op het circuit: Autódromo Hermanos Rodríguez. Zal Hamilton zijn vijfde kampioenschap behalen en gaat Max Verstappen wederom schitteren tijdens deze Grand Prix?

Formule 1

Galavoorstelling in Austin

Het was een Galavoorstelling van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Amerika. Max ging vanaf plek 18 van start, omdat hij een gridstraf kreeg vanwege een nieuwe versnellingsbak. Uiteindelijk ging hij wel als tweede over de finish achter Raikkonen. Een prachtig gevecht tijdens de race tussen Verstappen en Hamilton zorgde ervoor dat menig autosportliefhebber weer maximaal kon genieten. Ook de buitenlandse pers was vol lof over de Nederlandse coureur. Met zijn uitstekende resultaten van de afgelopen weken zit er misschien wel een top drie eindklassering in?

Banden

Het merk Pirelli heeft zeven soorten banden ontwikkeld voor de Formule 1 seizoen 2018, ook wel ‘Pirelli Rainbow’ genoemd. De banden gaan van Superhard tot Hypersoft. Daarnaast zijn er twee soorten ‘Intermediate’-banden, deze banden worden gebruikt bij regen of een natte baan. Pirelli bepaalt op basis van het circuit welke banden er uit de Rainbow range beschikbaar worden gesteld. Tijdens het raceweekend krijgen de coureurs dertien bandensets. Van de dertien worden er drie apart gehouden, twee setjes zijn voor de race en één setje voor de kwalificatie. Maar hoe zuiniger de rijder is hoe meer banden hij overhoudt. De coureurs zijn wel verplicht om in de wedstrijd minimaal één keer te wisselen van banden.  

Verkeerde strategie Mercedes

De keuze voor de juiste banden tijdens de Grand Prix is een belangrijk onderdeel van de strategie. Hamilton, met poleposition, ging van start op supersofts en Raikkonen als nummer twee ging van start op ultrasofts en hij schoot Hamilton voorbij. De reden? Hoe harder de band, hoe meer grip en dus meer snelheid. In ronde elf koos Mercedes om banden te wisselen tijdens de Virtual Safety Car, dit was een verassing voor Hamilton. Door deze actie en de bandenslijtage kon hij de race niet uitrijden met zijn huidige banden en maakte daarom nogmaals een pitstop. Uiteindelijk eindigde Hamilton als derde.

Autódromo Hermanos Rodríguez 23 jaar afwezig

Het circuit is gelegen in Mexico-stad en werd voor de eerste keer gereden in 1963. In 1992 was de Grand Prix van Mexico voor het laatst aanwezig voor een lange periode. Tijdens deze Grand Prix behaalde Michael Schumacher zijn eerste podium plaats, hij werd derde met zijn Benetton-Ford. Na een grote verbouwing kwam de Formule 1 in 2015 terug naar Mexico. Onder andere werd er een nieuwe tribune gerealiseerd en er zijn een groot aantal bochten vernieuwd om zo meer inhaalacties mogelijk te maken. Het huidige Autódromo Hermanos Rodríguez is een snel circuit waar we mogelijk een kampioen gaan krijgen en wederom een prachtig wedstrijd kunnen verwachten.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Live Grand Prix van Mexico kijken

Hieronder zie je de Nederlandse tijd voor de Grand Prix van Mexico.

  • Op vrijdag 26 oktober zijn de vrije trainingen. De 1e vrijetraining is vanaf 17.00 uur tot 18.30 uur en de 2de vrije training is vanaf 21.00 uur tot 22.30 uur.

  • Op zaterdag 27 oktober is de 3de vrije training vanaf 17.00 uur tot 18.00 uur. De start van kwalificatie is om 20.00 uur tot 21.00 uur. 

  • Op zondag 30 juli start de Grand Prix om 20.10 uur.

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Formule 1: data races

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN