22 oktober 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Mexico live kijken bij KPN

Aankomende zondag 27 oktober gaan om 20.10 uur Nederlandse tijd de lichten op groen voor de F1 grandprix van Mexico. Met nog vier races te gaan op de Formule 1 kalender, is Mercedes inmiddels kampioen bij de constructeurs. De Brit Lewis Hamilton heeft meer dan 60 punten voorsprong op zijn concurrent en stevent af op zijn zesde wereldtitel. Onze landgenoot heeft goede herinneringen aan Mexico, waar hij de afgelopen twee jaar won. Kan het Red Bull team ditmaal ook meedoen voor de zege?

Formule 1


Autódromo Hermanos Rodríguez

Het circuit is gelegen in Mexico-stad en werd voor de eerste keer gereden in 1963. In 1992 was de Grand Prix van Mexico voor het laatst aanwezig na een lange periode van afwezigheid. Tijdens deze Grand Prix behaalde Michael Schumacher zijn eerste podium plaats, hij werd derde met zijn Benetton-Ford. Na een grote verbouwing kwam de Formule 1 in 2015 terug naar Mexico. Onder andere werd er een nieuwe tribune gerealiseerd en er zijn een groot aantal bochten vernieuwd om zo meer inhaalacties mogelijk te maken. Het huidige Autódromo Hermanos Rodríguez is een snel circuit waar we een prachtig wedstrijd kunnen verwachten.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan zet je via MijnKPN eenvoudig het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle wedstrijden live. Het pakket kan je maandelijks aan- en uit te zetten.

Zet Ziggo Sport Totaal aan

Hoe laat begint de Grand Prix van Mexico?

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Mexico starten. Let op, de race begint later dan je gewend bent! Je kijkt de Formule 1 op kanaal 236.

Vrijdag 25 oktober
Eerste vrije training: 17:00 - 18:30 uur
Tweede vrije training: 21:00 - 22:30 uur

Zaterdag 26 oktober
Derde vrije training: 17:00 - 18:00 uur
Kwalificatie: 20:00 - 21:00 uur

Zondag 27 oktober
Race: 20:10 uur

Wat gebeurde er in 2018 tijdens de Grand Prix van Mexico?

Afgelopen jaar kwam Max voor het tweede jaar op rij als eerste over de finish bij de grandprix van Mexico, een geweldige prestatie. Lewis Hamilton werd vorig jaar voor de vijfde keer wereldkampioen door de race als vierde te eindigen. De Duitser Vettel, zijn enige concurrent, werd tweede, maar had helaas een te grote achterstand om nog te winnen. Bij de start ging de Nederlandse Red Bull coureur er meteen met de winst vandoor, door zijn teamgenoot Ricciardo na de eerste bocht al in te halen. De Red Bulls hadden geweldige gekwalificeerd op de plekken 1 en 2. Ook Ferrari deed het goed op het circuit in Mexico, met een tweede en derde plek in de race. Helaas was het net niet genoeg voor het kampioenschap, dat zowel bij de rijders als bij de teams naar Mercedes ging.

  Ook interessant voor jou:

  Sport

  Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

  Sport

  Formule 1: data races

  Sport

  Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN