8 oktober 2019 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Japan live kijken bij KPN

Dit weekend staat de Formule 1 race van Japan op de kalender. Wil je de race live kijken bij KPN? Dan moet je zondag al vroeg de wekker zetten, de grandprix begint namelijk om 07.10 uur Nederlandse tijd. Met nog 4 races te gaan lijkt het kampioenschap weer een prooi te worden voor de Brit Lewis Hamilton. Maar misschien kan mechanische pech nog roet in het eten gooien. Voor het team van Red Bull Honda is de race in Japan van groot belang, het wordt dan ook een spannende strijd om de eerste plaats.

Wist je dat het circuit Suzuka ontworpen is door de Nederlander Hans Hugenholtz in opdracht van het Japanse automerk Honda? Suzuka is een circuit dat bekend staat om snelle bochten en lange stukken. In totaal zijn er 18 bochten, 12 bochten hiervan worden genomen met een gemiddelde snelheid van wel 200 kilometer per uur. Hoogtepunt is bocht nummer 16 genaamd 130R, een zeer snelle bocht waar de coureurs even later vol in de ankers moeten voor een scherpe chicane. Voor de Nederlandse fans is het te hopen dat de Honda motoren mee kunnen komen met Mercedes en Ferrari.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan zet je via MijnKPN eenvoudig het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle wedstrijden live. Het pakket kan je maandelijks aan- en uit te zetten.

Kijk Ziggo Sport Totaal

Wil je een losse wedstrijd kijken? Dat kan via de tv-ontvanger. Je betaalt dan per wedstrijd.

Hoe laat begint de Grand Prix van Japan?

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Japan starten. Let op, de race begint vroeger dan je gewend bent! Je kijkt de Formule 1 op kanaal 236.

Vrijdag 11 oktober
Eerste vrije training: 03:00-04:30 uur
Tweede vrije training: 07:00-08:30 uur

Zaterdag 12 oktober
Derde vrije training: 05:00-06:00 uur
Kwalificatie: 08:00-09:00 uur

Zondag 13 oktober
Race: 07:10 uur

Wat gebeurde er in 2018 tijdens de Grand Prix van Japan?

Vorig jaar greep Lewis Hamilton op het circuit in Japan zijn vierde zege op rij. Zijn grootste opponent, de Duitser Vettel, raakte in een van de snelle bochten op het circuit van Suzuka de Red Bull van onze landgenoot en eindigde de race op plaats 6. Voor de Red Bull liep de lichte botsing beter af, want Max mocht het podium op de derde trede bestijgen. De Fin Bottas bleef ondertussen stabiel presteren en wist de race op de tweede plaats te eindigen, wederom een goed resultaat voor het team van Mercedes in aanloop naar het kampioenschap voor constructeurs.

  Ook interessant voor jou:

  Sport

  Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

  Sport

  Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN

  Sport

  Formule 1: data races