3 oktober 2018 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Japan live kijken bij KPN

Een drukke periode voor de Formule 1-coureurs want aankomend weekend is de Grand Prix van Japan. Na de middagrace in Rusland zal de race in Japan vroeg beginnen namelijk om 07.10 uur, zet de wekker maar alvast voor zondag! Uiteraard kan je de Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. Met nog maar vijf races te gaan lijkt het kampioenschap een makkelijke opgave te worden voor Hamilton of komt er toch een verrassing en wat gaat de rest doen?


Team orders

Wat het meest opviel tijdens de afgelopen Grand Prix van Rusland is het moment van de Mercedes-teamleiding. De Fin Bottas kreeg het verzoek om zijn ploeggenoot Hamilton voorbij te laten gaan en deed dat ook. Aan het einde van de race was Bottas in de veronderstelling dat hij zijn eerste plaats terugkreeg maar de teamleiding vond dat niet nodig. Het resultaat voor Mercedes, het verschil tussen Hamilton en Vettel is opgelopen naar 50 punten in het kampioenschap maar daar tegenover staat ook een zwaar teleurgestelde Bottas.   

Van 19 naar 5

Max Verstappen moest vanaf nummer 19 starten tijdens de Grand Prix van Soschi omdat er gesleuteld was aan de auto. Na de start waren de eerste rondes van Verstappen van ongekende grote klasse. In ronde nummer 8 wist hij de vijfde plek te veroveren ten kosten van Leclerc. Later in de race wist Verstappen zelfs de eerste plek te pakken maar raakte deze helaas kwijt tijdens een verplichte pitstop. Met een uitstekende vijfde plek kon de jarige Max zeer tevreden zijn en dat leverde hem wederom veel complimenten op.

Het circuit

Wie wist dat Suzuka Highspeed ontworpen is door de Nederlander Hans Hugenholtz in opdracht van het Japanse automerk Honda? Suzuka is een circuit dat bekend staat om snelle bochten en lange stukken. In totaal zijn er 18 bochten, 12 bochten hiervan worden genomen met een gemiddelde snelheid van wel 200 kilometer per uur. Hoogtepunt is bocht nummer 16 genaamd 130R, een zeer snelle bocht waar de coureurs even later vol in de ankers moeten voor een scherpe chicane. Voor de Nederlandse fans is het te hopen dat de Red Bull mee kan komen met Mercedes en Ferrari. Na het resultaat van de afgelopen week zijn de verwachtingen in ieder geval hoog.

Best Of The Rest

De grootste drie teams op dit moment of misschien wel van de afgelopen jaren zijn Mercedes, Ferrari en Red Bull maar wat gebeurt daar achter? Op nummer vier tot en met zes staan de teams van Renault, Haas en McLaren in de strijd om de constructeurs titel, het verschil tussen deze teams is maar 33 punten. Kevin Magnussen staat in de huidige stand op plek zeven met 53 punten, op plek nummer elfde staat Esteban Ocon met 47 punten een klein gat van maar zes punten. Tussen deze coureurs staan nog drie andere en dat betekend dat het ook in de subtop bijzonder spannend is. Wie gaat punten pakken tijdens de Grand Prix van Japan en doet goede zaken in de strijd ‘Best Of The Rest’?


Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijdkijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. 

Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaalabonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Live Grand Prix van Japan kijken

Hieronder zie je de Nederlandse tijd voor de Grand Prix van Japan.

- Op vrijdag 5 oktober zijn de vrije trainingen. De 1e vrijetraining is vanaf 03.00 uur tot 04.30 uur en de 2de vrije training is vanaf 07.00 uur tot 08.30 uur. 

- Op zaterdag 6 oktober is de 3de vrije training vanaf 05.00 uur tot 06.00 uur. De start van kwalificatie is om 08.00 uur tot 09.00 uur.  

- Op zondag 7 oktober start de Grand Prix om 07.10 uur.

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN

Sport

Formule 1: data races