16 juli 2020 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Groot-Brittannië live kijken bij KPN

Het Formule 1 seizoen loopt dit jaar anders dan we hadden verwacht. Gelukkig gingen begin juli alle lampen weer op groen om te racen. Dat betekent wel dat de Formule1 voorlopig in Europa blijft en sommige grand prix’s tweemaal achter elkaar worden afgewerkt. Zo ook de grand prix van Groot-Brittannië. Zowel op zondag 2 augustus en zondag 9 augustus kun je bij KPN dus live kijken naar de race in Engeland. Hieronder alvast alle informatie over de aankomende grand prix weekenden!

F1

De historische Grand Prix van Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot-Brittannië is er eentje met een boel historie. De eerste Formule 1 race werd er al gereden in 1950 en het circuit van Silverstone behoort dan ook tot een van de klassieke circuits op de kalender. Silverstone heeft veel snelle bochten, wat gegarandeerd staat voor actie. En wat het gaaf maakt om naar te kijken! Inhalen is daarentegen wel lastig voor de coureurs.  De baan dat in het midden van Engeland ligt, huisvest een paar legendarische bochten zoals Stowe, Copse en de bochten combinatie Maggots en Becketts. Het klimaat wil op dit circuit nog wel eens zorgen voor een regenbui, waardoor de race een interessante wending kan krijgen. In totaal rijden de coureurs 52 rondes. Elk ronde is 5,89 km lang.

Lewis Hamilton heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij alles op alles zet om zijn thuisrace te winnen. De Brit heeft de Grand Prix op Silverstone al vijfmaal op zijn naam geschreven.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen.

Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Bestel het Ziggo Sport Totaal pakket

Hoe laat begint de Grand Prix van Groot-Brittannië?

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Groot-Brittannie starten.

Vrijdag 31 juli of 7 augustus
Eerste vrije training: 12:00-13:30 uur
Tweede vrije training: 16:00-17:30 uur

Zaterdag 1 augustus
of 8 augustus
Derde vrije training: 13:00-14:00 uur
Kwalificatie: 15:00-16:00 uur

Zondag 2 augustus
of 9 augustus
Race: 15:10 uur

Ook interessant voor jou:

Sport

Formule 1: data races

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN