8 juli 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Groot-Brittannië live kijken bij KPN

De Nederlandse fans zullen zich alweer verheugen op het aankomende weekend, want dan staat de volgende Grand Prix op de Formule 1 kalender te wachten. De coureurs reizen af naar Engeland om op zondag 14 juli 2019 de Grand Prix van Groot-Brittannië te rijden. De race wordt gereden op het circuit van Silverstone. Uiteraard kan je ook deze F1 race live volgen bij KPN. Gaat onze landgenoot de waanzinnige winst in Oostenrijk een mooi vervolg geven? Of zullen de Mercedessen van Hamilton en Bottas het podium wederom grijpen. Hieronder alvast alle informatie over de aankomende Grand Prix!

F1

De historische Grand Prix van Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot-Brittannië is er eentje met een boel historie. De eerste Formule 1 race werd er al gereden in 1950 en het circuit van Silverstone behoort dan ook tot een van de klassieke circuits op de kalender. Silverstone heeft veel snelle bochten, wat gegarandeerd staat voor actie. En wat het gaaf maakt om naar te kijken! Inhalen is daarentegen wel lastig voor de coureurs.  De baan dat in het midden van Engeland ligt, huisvest een paar legendarische bochten zoals Stowe, Copse en de bochten combinatie Maggots en Becketts. Het klimaat wil op dit circuit nog wel eens zorgen voor een regenbui, waardoor de race een interessante wending kan krijgen. In totaal rijden de coureurs 52 rondes. Elk ronde is 5,89 km lang.

Lewis Hamilton heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij alles op alles zet om zijn thuisrace te winnen. De Brit heeft de Grand Prix op Silverstone al vijfmaal op zijn naam geschreven.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen.

Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Bestel het Ziggo Sport Totaal pakket

Hoe laat begint de Grand Prix van Groot-Brittannië?

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Groot-Brittannie starten.

Vrijdag 12 juli
Eerste vrije training: 11:00-12:30 uur
Tweede vrije training: 15:00-16:30 uur

Zaterdag 13 juli

Derde vrije training: 12:00-13:00 uur
Kwalificatie: 15:00-16:00 uur

Zondag 14 juli

Race: 15:10 uur

Verstappen wint alweer de Grand Prix van Oostenrijk

Oostenrijk kleurde vorig weekend oranje! De duizenden fans op de tribune zagen onze landgenoot voor het tweede jaar op rij de zege pakken. Bij de start leek het nog even mis te gaan, de Red Bull kwam niet weg en zakte terug naar plaats 7. Na de pitstops en met nieuwe banden ontstond er een prachtig schouwspel waarbij de Red Bull bijna letterlijk vleugels kreeg.

Tot een paar ronden voor het einde reed de Ferrari van Leclerc, die de hele race vooraan reed, nog aan de leiding. Maar in de voorlaatste ronden ontstond er een prachtig gevecht tussen de Nederlander en de Fransman. Met een finale poging en een klein beetje contact ging de Red Bull er wederom met de winst vandoor.  

Ook interessant voor jou:

Sport

Formule 1: data races

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN