25 augustus 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van België live kijken bij KPN

Nog een paar dagen en dan zit de zomerstop in de Formule 1 er gelukkig weer op. Zondag 1 september 2019 vindt de F1 Grand Prix van België plaats. Het circuit Spa-Francorchamps wordt door alle raceliefhebbers geroemd als een van de mooiste banen ter wereld. Het circuit dat midden in de Ardennen ligt wordt zowel door de coureurs als de fans bijzonder gewaardeerd. Met de legendarische bocht Eau Rouge (of is het stiekem toch Raidillon?) als hoogtepunt… (tekst gaat verder onder de foto)

Eau Rouge is een bocht voor de coureur met lef, want na een snelle linkerknik, moet je meteen weer een ontzettende steile razendsnelle bocht naar rechts maken. De coureurs moeten bijzonder goed op hun hoede zijn om de auto niet op volle snelheid te verliezen. Later op het 7 kilometer lange circuit volgen nog een paar iconische bochten. Denk maar aan de recht-links-rechts combinatie van Les Combes en illustere namen als Blanchimont en Stavelot. De teams zullen 44 ronden op het scherpst van de snede moeten werken, want de veranderende weersomstandigheden en de snelheid van de baan kunnen pots voor onverwachte situaties zorgen. Wil je niets missen van deze Grand Prix? Bij KPN kijk je alle Formule 1 wedstrijden live via het Ziggo Sport Totaal pakket!

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan zet je via MijnKPN eenvoudig het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle wedstrijden live. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten.

Activeer Ziggo Sport Totaal

Wil je een losse wedstrijd kijken? Dat kan via de tv-ontvanger. Je betaalt dan per wedstrijd.

Hoe laat begint de Grand Prix van België

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in België starten.

Vrijdag 30 augustus
Eerste vrije training: 11:00-12:30 uur
Tweede vrije training: 15:00-16:30 uur

Zaterdag 31 augustus
Derde vrije training: 12:00-13:00 uur
Kwalificatie: 15:00-16:00 uur

Zondag 1 september
Race: 15:10 uur

Terugblik GP België 2018

Dat het weer vaak voor een verrassing zorgt in de Belgische Ardennen is wel bekend. Zo ook tijdens de kwalificatie in 2018. In de laatste 10 minuten van de sessie gingen de regenluiken open en werd de strijd om de eerste positie op de startrij in de regen beslist. Na een intense strijd was de Mercedes van Lewis Hamilton toch weer de snelste. De beide Red Bulls grepen mis voor een mooie positie, omdat beide bolides in de pits bleven staan. Ondanks zijn goede startpositie wist Hamilton de race in Belgie niet te winnen. De Ferrari coureur Vettel domineerde op het circuit van Spa-Francorchamps en bleef de rest voor. De oranje fans hadden wel reden tot juichen. De Red Bull met nummer 33 wist de derde plaats te pakken.   

Ook interessant voor jou:

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN

Sport

Formule 1: data races

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN