28 juli 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Hongarije live kijken bij KPN

De laatste race voor de zomerstop staat voor de deur. Op zondag 4 augustus vindt de Formule 1 Grand Prix van Hongarije plaats. Het lastige circuit Hungaroring heeft regelmatig voor een verrassing gezorgd! Denk maar aan de geweldige race van Damon Hill in de Arrows in 1997, de race duurde voor hem een rondje te lang om de zege te pakken... (tekst gaat verder onder de foto)

F1


Hoewel het circuit bij veel mensen te boek staat als een “Mickey Mouse” baan, is het voor de coureurs behoorlijk uitdagend. Het circuit is kort, smal, heeft weinig rechte stukken en veel snelle bochten achter elkaar. Bij elke bocht moet je goed uitkomen om maximaal de volgende bocht te kunnen nemen. Ben je ook benieuwd wie de race in Hongarije gaat winnen? Bij KPN kijk je alle Formule 1 wedstrijden live via het Ziggo Sport Totaal pakket.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan zet je via MijnKPN eenvoudig het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle wedstrijden live. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten.

Activeer Ziggo Sport Totaal

Wil je een losse wedstrijd kijken? Dat kan via de tv-ontvanger. Je betaalt dan per wedstrijd.

Hoe laat begint de Grand Prix van Hongarije? 

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Hongarije starten.

Vrijdag 2 augustus
Eerste vrije training: 11:00-12:30 uur
Tweede vrije training: 15:00-16:30 uur

Zaterdag 3 augustus
Derde vrije training: 12:00-13:00 uur
Kwalificatie: 15:00-16:00 uur

Zondag 4 augustus
Race: 15:10 uur

Alles over de Grand Prix van Hongarije

De Hungaroring staat bekend als een krap en bochtig circuit. En dat is goed nieuws voor team Red Bull. Want waar Mercedes en Ferrari het vooral moeten hebben van hun supersnelle motor op de rechte stukken, is Red Bull erg goed in de bochten. De kans op winst ligt wellicht voor het grijpen, maar dan moeten de coureurs zich wel op de voorste startrij weten te kwalificeren. De race in Hongarije is traditioneel het begin van de zomerstop. Ditmaal is de eerstvolgende race op 1 september in Belgie.

Terugblik GP Hongarije 2018

De Grand Prix van Hongarije liep in 2018 niet zo goed af voor Red Bull en onze landgenoot. Al vroeg in de race moest de Red Bull opgeven met een motorprobleem. Voor de Britse coureur Lewis Hamilton was Hongarije wel een goede race. Hij ging er namelijk met de winst vandoor. Op plek twee en drie kwamen de Ferrari's van Vettel en Raikonen.

Ook interessant voor jou:

Sport

Formule 1: data races

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN