10 november 2017

Gaat Max weer voor de winst in de F1 race van Brazilië?

2017 - Aankomend weekend is het weer zover, na bijna twee weken bijkomen van de geweldige overwinning van Max Verstappen in Mexico, strijkt de Formule 1 ditmaal neer op het circuit Interlagos in Brazilië. Hopelijk krijgen we dit jaar net zo’n spectaculaire race te zien als in 2016, waarbij Max een magistrale inhaalrace reed in de regen en uiteindelijk op het podium wist te finishen. Hoog tijd om alvast vooruit te blikken op het komende raceweekend.

Kampioenschap beslist

Maar voordat we naar de aankomende race gaan kijken, blikken we nog even terug op de Grand Prix grandprix van Mexico. De sfeer was gespannen op het circuit van Mexico-stad, omdat het wel heel raar moest lopen als de strijd om het kampioenschap tussen Lewis Hamilton en de Duitser Sebastian Vettel tijdens deze race niet zou worden beslist. 

Op de zaterdag, traditioneel de dag van de kwalificatie waarbij de startvolgorde wordt bepaald, wist Vettel nog de eerste startplek te veroveren. De Ferrari coureur noteerde de snelste tijd en parkeerde zijn rode bolide met 86 duizendste van een seconde voor onze landgenoot Max Verstappen. Lewis Hamilton, die dit jaar een abonnement had op de pole position, moest zich ditmaal met een derde plek tevreden stellen. 

De race op zondag leek in de eerste paar bochten beslist te worden. Nadat de lichten uit gingen kwamen Vettel, Hamilton en Verstappen goed van hun startpositie en reden met zijn drieën naast elkaar op de eerste bocht af. Sebastian Vettel nam als eerste de bocht aan de binnenkant, maar had niet op de Nederlander gerekend die hem aan de buitenzijde voorbij kwam. Bij de volgende bocht had Verstappen al de binnenzijde veroverd en met een lichte aanraking van beide racewagens ging de Nederlander aan de leiding. 

Hamilton had zich inmiddels naast Vettel gepositioneerd en beide coureurs kwamen in de problemen toen de voorvleugel van de Ferrari in aanraking kwam met de achterband van de Mercedes van Hamilton. Met een lekke band kon laatstgenoemde aan een inhaalrace beginnen, terwijl Vettel terugviel en zich ook terug moest knokken in de wedstrijd. Hoewel Sebastian Vettel zijn uiterste best deed om nog naar de broodnodige tweede positie te rijden, lukte het uiteindelijk niet en mocht Lewis Hamilton zichzelf voor de vierde maal in zijn carrière de beste coureur uit de koningsklasse van de autosport noemen. Max Verstappen trok zich ondertussen niets aan van alle heisa en reed onverstoord naar zijn tweede overwinning in 2017.           

Spectaculaire inhaalrace

Terug naar het heden, want ondanks dat het kampioenschap is beslist, gaan we ook in Brazilië weer een mooie race tegemoet. Het circuit van Interlagos staat vaak garant voor spannende races. In 2008 bijvoorbeeld waande de Braziliaanse coureur Felipe Massa zich op zijn thuiscircuit voor een paar honderd meter wereldkampioen, maar toch ging dezelfde Lewis Hamilton er destijds ook met de winst vandoor. Vorig jaar stal onze eigen Nederlandse trots Max Verstappen de show, met een geweldige inhaalrace in de regen, waarbij hij zelfs even zijn bolide in de vangrail dreigde te verliezen, kwam hij aan het einde van de rit toch op het podium terecht. De jonge Limburgse coureur werd destijds overstelpt met lovende woorden, zelfs de vergelijking met een van de grootste coureurs ter wereld, Ayrton Senna, werd niet geschuwd.      

Weersverwachting

Of we dit jaar ook weer zo’n mooie race tegemoet kunnen zien is een beetje afhankelijk van het weer. Op de vrijdag en zaterdag is de verwachting momenteel 90% kans op regen, het beloofd dan ook een interessante kwalificatie te worden. Op zondag lijkt er een kleine kans te zijn dat het gaat regenen. Rond 17:00 uur, als de Grand Prix begint, zou het nagenoeg droog zijn op Interlagos. Als Verstappen zijn zinnen heeft gezet op een buitje, dan is een regendans voorlopig zijn beste kans. 

Zo kijk je Formule 1 bij KPN

Ben je benieuwd of ook in Brazilië het Wilhelmus voor Max zal klinken? Zet dan zondag 12 november de Grote Prijs van Brazilië maar in je agenda, de race begint om 17.00 uur (Nederlandse tijd). Ook bij KPN kan je de race volgen. Wil je weten hoe? Zo kijk je live Formule 1 bij KPN! Veel plezier tijdens de race enneuh, ik ben alvast aan een regendans begonnen!

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN