25 oktober 2019 1 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Alles over het F1 circuit van Mexico

Pak je marrachi muziek, sombrero en piñata maar tevoorschijn, want op 27 oktober klinkt het startsein voor de Grand Prix van Mexico! Een mooie race op een interessant circuit. Max Verstappen won de race al twee keer. Waarom juist dit circuit hem zo goed ligt? Je ontdekt het hier!

F1 circuit Montréal in Canada.

F1 Mexico 2019: 27 oktober 2019

De Grand Prix van Mexico is de vier na laatste race van dit seizoen. Na Mexico stappen de Formule 1 coureurs in 2019 nog in hun bolide in de Verenigde Staten, Brazilië en Abu Dhabi. Wil jij niets missen van deze vier wedstrijden? Met Ziggo Sport hoeft dat niet! En wil je precies weten wanneer de race plaatsvindt, houd dan de Formule 1 kalender bij.

Vanwege het tijdsverschil zal de F1 van Mexico voor de Nederlandse fans een avondprogramma zijn. Op vrijdag 25 oktober start de eerste vrije training op het circuit om 17.00 uur Nederlandse tijd. De laatste oefensessie wordt op zaterdag om 17.00 uur verreden en om 20.00 rijden ze de kwalificatie. Op zondag start om 20.10 uur de Grand Prix van Mexico 2019.

Het Formule 1 circuit van Mexico

Midden in Mexico Stad ligt het Formule 1 circuit van Mexico: Autódromo Hermanos Rodríguez. Vernoemd naar F1 coureurs en broers Ricardo en Pedro Rodríguez. In de afgelopen decennia is circuit af en aan in gebruik geweest in de Formule 1. Sinds 2015 heeft het de Grand Prix weer terug.

F1 circuit Mexico: het parcours

Waar het allemaal om draait: het parcours van het F1 circuit van Mexico. Het circuit heeft een lengte van 4,438 kilometer en telt veertien bochten. Volgens insiders zijn die op dit circuit ‘zeer technisch’. De snelste ronde ooit is er verreden door Valtteri Bottas voor Mercedes in 1:18.741. Het mooie circuit trekt veel bezoekers, dus het is maar goed ook dat het een bezoekerscapaciteit van 100.000 heeft!

Ruim 2000 meter boven zeeniveau

Wat het F1 circuit van Mexico zo speciaal maakt, is dat het 2286 meter boven de zeespiegel ligt. Welke consequenties dit heeft voor de coureurs? Minder grip vanwege de ijle lucht. Ook zorgt die lucht ervoor dat de motorverschillen minimaal zijn, waardoor het nóg meer aankomt op de skills en het talent van de coureur, dan op andere circuits.

Max Verstappen op het F1 circuit van Mexico

Waarom de kansen van ‘onze’ Max Verstappen hoog worden geschat? Omdat hij hier in 2017 én in 2018 naar de zege reed. Twee jaar achter elkaar een eerste plek op het circuit van Mexico. ‘Maxico’ wordt de race daarom ook wel genoemd, en terecht! Omdat hij technisch zo sterk is, is dit circuit hem op het lijf geschreven. Zelf ziet Max de coureurs (en wagens) van Ferrari als grootste bedreiging. Wat zou het worden deze race?

De Grand Prix van Mexico kijken

Kijken, kijken, kijken? Ziggo Sport Totaal voeg je heel eenvoudig toe aan je Hussel. Wat je kunt kijken met dit pakket? Formule 1, Premier League, basketbal, rugby en nog véél meer sport.

Bekijk TV van KPN

Ook interessant voor jou:

Sport

Grand Prix van Mexico live kijken bij KPN

Sport

Met het speelschema van de Champions League volg je alle belangrijke wedstrijden

Games

Cloud gaming: met deze diensten kan het!