10 juli 2017

Erop of eronder voor de mannen van Dick Advocaat

Worden de welpjes omgeturnd tot echte leeuwen of druipen wij met de staart tussen de benen af? Het is letterlijk en figuurlijk erop of eronder tegen de Haantjes uit Frankrijk. Nu verslindt een leeuw natuurlijk een haan wanneer we kijken naar The Circle of Life, maar op dit moment liggen de rollen anders.

Sacre Bleu

De Fransen hebben een selectie die zijn weerga niet kent. De tijden van Zidane, Henry, Vieira en Trezeguet herleven met spelers als Pogba, Mbappe Lottin, Griezmann en Matuidi. Deze spelers spelen bij gerenommeerde topclubs en beschikken over een combinatie van dynamiek, verfijnde techniek en snelheid. Kenmerkend voor de speelstijl van Frankrijk is de dynamische backs waarbij AS Monaco een goede invloed levert op jonge dynamische spelers als Benjamin Mendy, Djibril Sidibe en Kylian Mbappe Lottin. Oude tijden herleven wanneer La Marseillaise wordt ingezet voor de wedstrijd waarbij vooral gelet mag worden op de uitdrukking en zangkunsten van Hugo Lloris, aanvoerder en kind van Olympique de Lyonnais. Op dit moment vooral bekend als topkeeper van Tottenham Hotspur in de Premier League in Engeland.

Rawr of miauw?

Deze wedstrijd bepaalt het verloop van de WK-kwalificatie van het Nederlands Elftal. Staan spelers als Memphis Depay, met de leeuw op zijn rug en de passie in zijn hart, Arjen Robben en Wesley Sneijder op en leiden zij Nederland langs Frankrijk? Memphis Depay speelt bij Olympique de Lyonnais en zal daar, na het vertrek van Mathieu Valbuena, onbetwist basisspeler worden. Wesley Sneijder is weer opgeleefd onder Dick Advocaat in het Nederlands Elftal en moet zich opwerpen als de leider van dit Nederland. Hij zal dit samen met doen met Arjen Robben, de vleugelflitser spelend bij Bayern München. Arjen Robben is zelfs op zn zíjn leeftijd ongrijpbaar voor de vleugelverdedigers uit de Bundesliga. Daarnaast zal Vincent Janssen het vertrouwen krijgen van Dick Advocaat en zal onze bondscoach alles uit de kast moeten halen om het Nederlands Elftal naar grote hoogten te stuwen.

Cruciaal

Na deze wedstrijd zal ook de wedstrijd tegen Bulgarije een cruciale zijn, aangezien na deze twee kwalificatiewedstrijden er nog maar twee te spelen zijn. Uit in Bulgarije hebben wij met 2-0 verloren en dat moeten we nu wel even recht gaan zetten.

Het Nederlands elftal trapt af in en tegen Frankrijk op 31 augustus en speelt op 3 september in Nederland tegen Bulgarije. Maak ons trots, speel met het vuur in jullie hart en het enige wat ik verder kan zeggen is Hup Holland Hup!

Behoefte aan meer internationaal voetbal?

Bekijk Fox Sports International

Ook interessant voor jou

Sport

Naar welke 5 voetballers uit de Eredivisie kijken we uit?

Sport

De 7 oscarwaardige schwalbes van afgelopen seizoen

Sport

Amerikaans basketball bij KPN