17 januari 2018

De Klassieker Ajax - Feyenoord live kijken

Zondag 21 januari staat in het teken van de meest beladen wedstrijd van het jaar: De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Voor Feyenoord een moetje om te winnen, willen ze nog wat maken van de tweede seizoenshelft. En eigenlijk geldt dat ook voor Ajax. Winst is zeer gewenst in de achtervolging van PSV.


Klassieker-weetjes

De weetjes, waar jij indruk mee maakt bij je vrienden, staan hieronder opgesomd. Onthoud ze goed.

 • Ajax-Feyenoord staat garant voor doelpunten. Slechts 2x werd het 0-0. In het seizoen 1960/1961 werd de grootste uitslag neergezet, het werd het namelijk 9-5 voor de thuisclub. Ook de eerste editie in de Kuip eindigde in een doelpuntenfestijn: 7-3.
 • Voor Feyenoord is de Amsterdam Arena haast een onneembare vesting. Sinds de opening van het Amsterdamse Stadion in 1996 wist Feyenoord slechts 2 Eredivisieduels in Amsterdam te winnen. De laatste dateert alweer van 28 augustus 2005. Feyenoord won toen danzijk doelpunten van Salomon Kalou en Dirk Kuijt met 1-2.
 • Op 3 maart 1973 zorgde Johnny Rep voor een unicum. Hij scoorde namelijk binnen een minuut in De Klassieker. Tot op de dag van vandaag is Rep de enige die binnen de minuut wist te scoren in dit duel.
 • De meest doeltreffende speler tijdens De Klassieker was Ruud Geels. Hij scoorde 5 keer voor Ajax. Mede door zijn 5 treffers won Ajax met 6-0 tegen Feyenoord.
 • De snelste rode kaart uit de historie van De Klassieker staat op naam van een absolute cultheld: Stefan Babovic. Hij moest na 43 minuten inrukken na een directe rode kaart. Leuk feitje over Stefan Babovic: Hij werd betaald door zijn vader omdat Feyenoord het salaris niet kon of wilde ophoesten.
 • Tijdens De Klassieker op 8 november 2015 werd de hartslag van het Legioen gemeten. De hartslag lag tijdens dit duel op 135.
 • De uitslag van de eerste Klassieker ooit was 2-2. Dit was echter niet de stand na 90 minuten. Dat was namelijk 3-2 voor Ajax. Feyenoord protesteerde tegen een doelpunt van Ajax dat de lijn niet gepasseerd zou zijn en met succes. Waarom hadden ze toen nog geen doellijntechnologie?
 • In de bekerfinale van het seizoen 2009-2010 stonden Feyenoord en Ajax tegen over elkaar. Vlak voor het einde vond er een opmerkelijke wissel plaats… bij het scheidsrechterkorps. Het was namelijk ook het afscheidsduel van Roelof Luinge. Hij werd vervangen door vierde official Kevin Blom.


  Hoe kijk je de Klassieker Ajax - Feyenoord live bij KPN?

  Heb je FOX Sports Eredivisie?

  Dan kijk je zondag 21 januari om 14.30 uur de wedstrijd op kanaal 221 of in HD op kanaal 227.

  Kijk de Klassieker via een abonnement

  Heb je Interactieve TV van KPN? Activeer dan FOX Sports Eredivisie voor de vaste lage prijs van €7,50 /mnd via MijnKPN.

  FOX Sports Eredivisie is maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast. Naast de Klassieker Ajax-Feyenoord kijk je bij FOX Sports Eredivisie alle Eredivisie-wedstrijden van je favoriete Nederlandse clubs live.

  Activeer Fox Sports in MijnKPN


  De klassieker als een losse wedstrijd live kijken?

  Via Interactieve TV kan je de voetbalwedstrijd ook als losse wedstrijd bestellen en kijken. Dit is is binnen 5 stappen gedaan. Een losse wedstrijd kost maar €6.-.

  Zo bestel je een losse voetbal wedstrijd:

  1. Zet je televisie aan, druk op je witte KPN afstandsbediening op [Menu].
  2. Kies TV-gids en scroll naar Live Sport On Demand
  3. Kies je wedstrijd en klik op [OK].
  4. Klik op bestellen, voer je pincode Interactieve TV in en klik op [OK].
  5. De wedstrijd staat voor je klaar op zondag 21 januari om 14.30 uur op kanaal 272.

  Nog geen Interactieve TV van KPN?

  Maar wil je voortaan wel alle wedstrijden uit de Eredivisie live kijken? Bestel dan een Internet en TV-abonnement bij KPN. Tijdens je bestelling kan je FOX Sports Eredivisie als extra zenderpakket toevoegen.

  Vergelijk Internet en TV pakketten

  Ook interessant voor jou:

  Sport

  Amerikaans basketball bij KPN

  Sport

  Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

  Sport

  3 apps voor echte Eredivisiefans