16 oktober 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

De Klassieker Ajax - Feyenoord live kijken

Op zondag 27 oktober 2019 om 16.45 uur nemen de twee aartsrivalen Feyenoord en Ajax het voor de 188e keer tegen elkaar op in de Klassieker. Ajax staat op dit moment bovenaan de Eredivisie, op de voet gevolgd door concurrent PSV. Feyenoord is het seizoen wisselvallig begonnen en staat in aanloop naar de Klassieker op de 9e plaats op de ranglijst. Bij de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax gaat het echter niet alleen om de competitie, ook het verslaan van de grootste rivaal is erg belangrijk voor de supporters van beide clubs. Wil jij niets van de wedstrijd missen? Hieronder leggen wij uit hoe je de Klassieker kan kijken bij KPN.

Feyenoord - Ajax


Voorbeschouwing op de Klassieker

Voetbalfans hebben zondag 27 oktober vast al groot in de agenda staan. Om 16.45 uur trappen de topclubs Feyenoord en Ajax af in De Kuip in de strijd om de winst van de 188e Klassieker. Voordat de bal rolt kijken we eerst hoe beide clubs ervoor staan.

Feyenoord begint seizoen wisselvallig

Jaap Stam staat dit seizoen voor de pittige taak om met een beperkt budget Feyenoord weer mee te laten strijden voor de titel. Afgelopen seizoen eindigden de Rotterdamers op de derde plaats. Met een wisselvallige start van het seizoen, lijkt de top drie momenteel ver weg. Met name de verdediging roept veel vraagtekens op, het centrale duo Botteghin en Lé is zoekende, terwijl de dure aankoop Senesi nog steeds op de bank zit. Ook de aanval kent nog de nodige valkuilen, met name de productiviteit van spits Jørgensen wordt gemist.

Indrukwekkende zegereeks voor Ajax

Waar rivaal Feyenoord een wisselvallige start kent, gaat Ajax gewoon door waar het vorig seizoen is geeindigd. Ondanks het vertrek van sterspelers De Jong en De Ligt, laten de Amsterdamers met name in de Champions League weer goed voetbal zien. Ook in de Eredivisie is Ajax goed begonnen, na negen wedstrijden staan ze bovenaan de ranglijst. Vooral op het middenveld is Ajax nog op zoek naar de juiste opstelling. De nieuwe aanwinsten Marin, Alvarez en Martinez moeten een belangrijke bijdrage leveren om het spel van vorig jaar een goed vervolg te geven.

Hoe kijk je de Klassieker Ajax - Feyenoord live bij KPN?

Goed nieuws. De wedstrijd wordt voor iedereen met Televisie van KPN gratis uitgezonden op de zender FOX Sports 1. Deze zender vind je op kanaal 14. De Klassieker begint stipt om 16.45 uur. De voorbeschouwing begint al om 15.30 uur.

Niets missen van de Eredivisie?

Wil je alle wedstrijden in de Eredivisie kijken? Kies dan voor ons zenderpakket FOX Sports en krijg 6 zenders met Nederlands en internationaal voetbal. FOX Sports Eredivisie is maandelijks opzegbaar en kost € 12,99 per maand.

FOX Sports aanzetten in MijnKPN


Onderweg kijken? Ontdek de sportomgeving in de iTV App

Kun jij de Klassieker niet op TV volgen? Niet getreurd! Via de iTV App van KPN kun je alles live meemaken op FOX Sports 1 kanaal 14, zonder extra kosten. Bovendien is het kijken van sportwedstrijden en programma’s nu nog makkelijker geworden. In de Sport omgeving van de App kun je heel eenvoudig jouw favoriete sporten selecteren. Zo zie je in een oogopslag alle actuele wedstrijden, samenvattingen en praatprogramma’s. Je vindt de sportomgeving via ‘Kijken’ onderin het menu, en klik dan op ‘Sport’. Heb jij de iTV App van KPN al? Download hem nu op Android of iOS.

Meer informatie over Online TV-kijken

Wie gaat de Klassieker Ajax - Feyenoord winnen?

Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar voor de 188e keer in de Klassieker (alle competities). Van de voorgaande 187 edities won Ajax 86 keer, Feyenoord 56 keer en werd het 45 keer gelijk. Feyenoord won maar 3 van de laatste 33 Klassiekers. Alle drie de overwinningen waren echter in De Kuip. Met name de wedstrijd van 27 januari 2019 zal lang in het geheugen van de Rotterdamse fans blijven, want rivaal Ajax werd met 6-2 verslagen. Overigens is dit niet de grootste nederlaag tussen beide clubs. Op 28 augustus 1960 won Feyenoord in eigen huis met 9-5 van Ajax. Aangezien de Klassieker een wedstrijd op zichzelf is, kunnen we nog niet voorspellen wie er ditmaal met de winst vandoor gaat.

  Nog geen TV van KPN?

  Met kpn Hussel bepaal je zelf wat je nodig hebt én wat niet. De ene maand meer van het één, de volgende maand minder van het ander. Of alles vol aan. Wil je voortaan alle wedstrijden uit de Eredivisie live kijken? Bestel dan kpn Hussel Thuis. Tijdens je bestelling kan je FOX Sports Eredivisie als extra zenderpakket toevoegen.

  Bekijk kpn Hussel Thuis

  Ook interessant voor jou:

  Sport

  3 apps voor echte Eredivisiefans

  Events & Winacties

  Met Seaters doe je mee met de leukste winacties