5 juli 2017

De 7 oscarwaardige schwalbes van afgelopen seizoen

Wij zetten de 7 bizarste schwalbes nog even voor je op een rijtje. We hopen bij KPN als hoofdsponsor van de Eredivisie deze capriolen in ieder geval niet terug te zien maar een aantal van deze zijn zo ongelooflijk dat we je ze toch niet wilden onthouden.

FC Barcelona – PSG, Luiz Suarez

We trappen af met de onbetwiste schwalbekoning Suarez, die bij Ajax al furore maakte als stuntman. Deze actie in de legendarische wedstrijd tegen PSG is er absoluut eentje om in te lijsten.

FC Barcelona  – Eibar SC, Jordi Alba 

Menig wetenschapper hebben hun brein gekraakt over deze actievan Jordi Alba. Verklaring? Die is er niet. En al helemaal niet wat de scheids denkende was. Kijk en huiver.

Real Madrid – Eibar SC, Alvaro Morata

Ik heb nu al medelijden met Eibar. Hoe vaak kun je geakkerd worden door een schwalbe?

Hertha BSC – Borussia Dortmund, Mitchell Weiser

Wist je dat de term schwalbe afkomstig van het Duitse woord voor zwaluw? Zwaluwen laten zich namelijk tijdens hun vlucht soms opeens een heel stuk vallen om daarna weer door te vliegen. Weiser laat in ieder geval zien waarom ons buurland uitvinder zijn van deze term.  

FC Barcelona – PSG, Neymar Jr.

Neymar zal vroeger aan capoeiraverleden hebben, want deze sliding van Di Maria lijkt een 100% overtreding. Complimenten voor de sportiviteit van de ene schwalbekoning tot de ander. 

Ross County – Celtic, Alex Schalk

Bij sommige schwalbes zou je het liefst even een traantje willen laten. Deze van ‘onze’ Alex Schalk is er zo eentje.

Excelsior – Ajax, Bertrand Traoré

Soms zit het mee. Soms zit het tegen. Deze schwalbe van Traoré is absoluut geen beauty te noemen. Scheidsrechter Makkelie trapte er niet in. Jammer Bertrand! Volgend seizoen mogen de Fransen genieten van zijn balkunsten, hij is namelijk vertrokken naar Olympique Lyon.

Zo, genoeg inspiratie. Nu ben jij aan de beurt. En wil je deze stuntmannen komend seizoen live in actie zien? FOX Sports kijk je nu extra voordelig via KPN.

Wil je deze stuntmannen komend seizoen live in actie zien? Fox Sports Eredivisie kijk je extra voordelig bij KPN.

Bestel Fox Sports Eredivisie nu

Ook interessant voor jou

Events & Winacties

Win Eredivisie wedstrijdkaarten met Seaters!

Sport

Amerikaans basketball kijk je bij KPN

Sport

Naar welke 5 voetballers uit de Eredivisie kijken we uit?