27 maart 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Aftellen naar de Formule 1 race van Bahrein

De eerste Formule 1 race van 2019 zit er op, tijd om vooruit te kijken naar de tweede Grand Prix van het jaar. Dit weekend is het circuit van Bahrein het strijdtoneel van de F1 coureurs. Zien we op zondag 31 maart weer de nationale driekleur wapperen? Wij praten je alvast bij voordat het aankomend raceweekend losbarst.

Maar eerst... terug naar Melbourne

Voordat we vooruitblikken op de race van Bahrein, kijken we nog even terug naar het eerste raceweekend van 2019. Voor de racefans was het vroeg opstaan. Na de start om zes uur ’s ochtends ging de Fin Bottas er als een haas vandoor en is eigenlijk de rest van de race niet meer in de problemen gekomen. Met regerend wereldkampioen Hamilton op plaats twee, liet Mercedes meteen zien dat het tijdens de winter het huiswerk goed had gedaan. De Ferrari’s vielen echter een beetje door de mand, zowel Vettel als debutant Leclerc kwamen niet verder dan plek 4 en 5. Met een podium finish hadden de Nederlandse racefans reden tot juichen in Australië!

Het Bahrein international circuit

Het circuit waar zondag 31 maart de lichten uit gaan, ligt op een prachtige locatie. Aan de ene kant zie je woestijnrotsen en aan de andere zijde de kleine eilandstaat Bahrein. Dit raceweekend komt het weer aan op het motorvermogen, want het circuit heeft vier lange rechte stukken. Dat betekent dat er veel wordt gevraagd van de remmen en de motoren. Daarnaast heeft het circuit in Bahrein ook een paar pittige bochtencombinaties, zodat de coureurs de ultieme combinatie tussen veel snelheid of genoeg downforce moeten vinden. Zullen de Ferrari's dit weekend het lek boven hebben en het Mercedes moeilijk kunnen maken? En hoe doet de nieuwe motorleverancier Honda het samen met de Red Bull's? De race in Bahrein beloofd weer een hoop spektakel!

Hoe laat begint de Grand Prix van Bahrein?

De kwalificatie op zaterdag 30 maart begint in Nederland om 16.00 uur. Op zondag 31 maart kan je de race kijken, om 17.10 uur (Nederlandse tijd) gaan de lichten uit.  

Raceoverzicht
Grand Prix Datum Locatie
Australië 17 maart Melbourne
Bahrein 31 maart Manama
China 14 april Shanghai
Azerbeidzjan 28 april Bakoe
Spanje 12 mei Barcelona
Monaco 26 mei Monte Carlo
Canada 9 juni Montreal
Frankrijk 23 juni La Casellet
Oostenrijk 30 juni Spielberg
Groot-Brittannië 14 juli Silverstone
Duitsland 28 juli Hockenheim
Hongarije 4 augustus Boedapest
België 1 september Francochamps
Italië 8 september Monza
Singapore 22 september Singapore
Rusland 29 september Sochi
Japan 13 oktober Suzuka
Mexico 27 oktober Mexico-stad
Verenigde staten 3 november Austin
Brazilië 17 november São Paulo
Abu Dhabi 1 december Abu Dhabi

Formule 1 kijken via een abonnement

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. 

Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

 1. Ga naar MijnKPN, log in met je KPN ID.
 2. Klik op Televisie, kies het Ziggo Sport Totaal pakket en klik dan op toevoegen.
 3. Klik rechts op de kassabon op "Volgende", ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen en klik op "Plaats bestelling".
Zet aan via MijnKPN

  Ook interessant voor jou:

  Sport

  Dit kijk je bij Ziggo Sport Totaal

  Sport

  9 weetjes over de Formule 1

  Events & Winacties

  Met Seaters doe je mee met de leukste winacties