18 oktober 2018 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix Verenigde Staten live kijken bij KPN

Er staan nog maar vier races op de Formule 1-kalender 2018. De koningsklasse van de autosport is dit weekend in de Verenigde Staten voor de Grand Prix van Austin. Uiteraard kan je Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. Wordt de strijd om het kampioenschap nog spannend of is het al volledig gespeeld? Zondag 21 oktober om 20.10 uur gaat deze spannende race van start.

Formule 1

Krijgen we een kampioen?

Lewis Hamilton heeft aan het begin van de Grand Prix van de Verenigde Staten een voorsprong van 67 punten op Sebastian Vettel. De Britt kan kampioen worden als hij acht punten of meer scoort dan de Duitser. Zelf is Hamilton nog niet bezig met zijn aanstaande kampioenschap omdat er nog 100 punten te verdelen zijn en er nog van alles kan gebeuren. Hij zal alles geven en blijven doorgaan tot de laatste geblokte vlag.      

Nederlander in vorm

In de afgelopen vijf Grand Prixs heeft Max Verstappen goed gepresteerd. In België en Japan werd hij derde, in Italië en Rusland vijfde en in Singapore tweede. Door deze resultaten staat Max op dit moment vijfde in het algemeen klassement met een voorsprong van 27 punten op Ricciardo en een achterstand van 23 punten op Raikkonen. Gaat hij zijn huidige vorm doorzetten tijdens de Grand Prix in Austin?

Circuits in de Verenigde Staten

Sinds 2012 zijn de Formule 1 coureurs te gast op het circuit van Austin in de staat Texas maar voor hoelang nog? De interesse in de Formule 1 neemt in het land toe en daarom willen de Amerikanen ook een Grand Prix organiseren in Miami. Het doel van de organisatie was om in 2019 de eerste Grand Prix te organiseren maar deze deadline is verschoven naar 2020. Verschillende teams zijn voorstander van meer races verspreid over meerdere plekken.

Strafpunten klassement

Tijdens de Grand Prix van Japan raakte Max Verstappen de bolide van Kimi Raikkonen, deze actie leverde hem na afloop van de wedstrijd één strafpunten op. Met een totaal van acht strafpunten staat Verstappen tweede in het strafpunten klassement. Romain Grosjean heeft één strafpunt meer en komt daarmee op negen punten. Wanneer een coureur 12 strafpunten heeft wordt hij geschorst voor de eerst volgende race, de punten blijven één jaar staan.

Hoe kijk ik Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Live Grand Prix van Verenigde Staten kijken

Hieronder zie je de Nederlandse tijden voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

  • Op vrijdag 19 oktober zijn de vrije trainingen. De 1e vrije training is vanaf 17.00 uur tot 18.30 uur en de 2de vrije training is vanaf 21.00 uur tot 22.30 uur.

  • Op zaterdag 20 oktober is de 3de vrije training vanaf 20.00 uur tot 21.00 uur. De start van kwalificatie is om 23.00 uur tot 24.00 uur. 

  • Op zondag 21 oktober start de Grand Prix om 20.10 uur.

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN

Sport

Formule 1: data races