11 oktober 2017

Zzp'ers opgelet: twee handige tips voor op je mobiele scheurijzer

Stilstaan is geen optie. Tank je auto vol en trap dat gaspedaal maar in naar je volgende opdracht. Vandaag de dag is het scheurijzer niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Inmiddels rijden er al meer dan acht miljoen auto’s in Nederland. Voor alle zzp'ers zetten wij twee handige auto-apps voor onderweg op een rij.

We kennen allemaal Google Maps voor op de smartphone om mee te navigeren, maar er zijn ook wat minder bekende applicaties voor in het verkeer beschikbaar. We lichten twee auto-apps voor je uit:

Fuelio

Fuelio is een applicatie die je inzicht geeft in de kosten en het brandstofverbruik van je auto. Wanneer je na iedere tankbeurt even de app bijwerkt met de kilometerstand, de brandstofprijs en het aantal getankte liter brandstof, krijg je te zien hoeveel kilometer je gemiddeld hebt gereden per liter. Na een aantal tankbeurten krijg je een overzichtelijke grafiek te zien met nog meer interessante details. Ook kan je in Fuelio instellen op welke datum of bij welke kilometerstand er onderhoud gedaan moet worden en kan je herinneringen instellen om bijvoorbeeld je motorolie te peilen. Een erg handige en advertentie-vrije applicatie die alleen voor Android beschikbaar is.

Fuelio is gratis beschikbaar voor android in de Google Play Store.

DirectLease Tankservice

Een andere handige applicatie is DirectLease Tankservice. Deze applicatie laat precies zien wat de huidige brandstofprijs is bij tankstations in Nederland. Handig is dat je ook in deze app kunt zien welke voorzieningen er beschikbaar zijn zoals belegde broodjes, een wasstraat of 24-uur service. Sinds enige tijd wordt bij verschillende tankstations ook de verwachtte brandstofprijs voor de volgende dag getoond. Dankzij deze applicatie kan het zomaar even lonen om twee straten verder te tanken en zo een aantal cent per liter te besparen. De Tankservice app is er voor Android en Apple iOS.

DirectLease Tankservice is gratis beschikbaar voor android en iOS

Get your motor runnin' Head out on the highway ....

Wil je meer interessante auto-apps? Dan vind je op DroidApp.nl een uitgebreid overzicht met nog meer apps voor iedere automobilist.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon

Mobiel

In 6 stappen je online contacten beheren

Mobiel

Acht handige tips om je smartphone sneller te maken