1 december 2020 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Wat is beeldbellen nou precies?

De feestdagen staan voor de deur. En ook al vieren we ze dit jaar anders dan normaal, toch maken we er een leuk feest van. Beeldbellen is een goede manier om toch je dierbaren te kunnen horen én zien. Ook jij bent te horen én te zien. Zo blijf je met elkaar verbonden tijdens de feestdagen. Speel samen een spelletje, geniet samen van je kerstdiner of lees je kleinkinderen een boek voor. Maar hoe werkt beeldbellen ook alweer?

beeldbellen

Wat is beeldbellen nou precies?

Even checken hoe het is daar aan de andere kant van de wereld of even laten zien hoe je een schroefje in de deur aandraait. Met beeldbellen bel je dus iemand waarbij je elkaar ziet. Heel logisch eigenlijk. Je smartphone activeert de camera in je telefoon waardoor de persoon aan de andere kant van de wereld jou kan zien én kan horen, maar jij ook te zien bent én te horen. Een unieke manier om je gesprekspartner mee te nemen in jouw feestdagen. Maar ook op vakantie of een dagje uit. Best raar als je gewend bent om te bellen terwijl je op het toilet zit. Niet doen dus! Als je gaat beeldbellen maak je gebruik van het (mobiel) internet.

Probeer beeldbellen eens uit!

Met bijna iedere (moderne) smartphone kun je gebruik maken van beeldbellen.

FaceTime

Heb je een iPhone, dan kun je gebruik maken van FaceTime. Hier is het echter alleen mogelijk om naar iemand te bellen die óók FaceTime heeft.

Google Androids Hangouts
Voor Google Android’s Hangouts geldt hetzelfde, alleen voor gebruikers van Android makkelijk te gebruiken.

Skype-app
De Skype-app op je telefoon kan op iOSAndroid en Windows Phone gebruikt worden, maar ook daar moet je gesprekpartner wel een account hebben en de app op zijn telefoon geactiveerd hebben.

Ook interessant voor jou

Veiligheid

Hoe goed beveiligd ben je eigenlijk?

Veiligheid

6 trucs om nepnieuws te herkennen

Mobiel

Opgepast! Steeds meer meldingen van WhatsApp fraude.