19 oktober 2017

Wat is beeldbellen nou precies?

Er zijn al honderden artikelen geschreven over het feit dat steeds minder mensen bellen. Communiceren over het internet is al een hele lange tijd de nieuwe manier. Mobiel internet op je telefoon is vaak sneller dan de internetverbinding bij je thuis en steeds meer mensen maken gebruik van een grotere 4G databundel. Bellen is ouderwets, maar hoe zit dat dan met beeldbellen?

beeldbellen


Beeldbellen was ik eigenlijk al een tijdje vergeten, want toen beeldbellen net nieuw was, waren de internetverbindingen eigenlijk te traag. Met geluk kon je jouw gesprekpartner tussen de blokken pixels onderscheiden en dan zwijg ik nog maar even over je selfie-camera van 0.3 megapixels. Niet handig dus. Nee, beeldbellen was het gewoon net niet. Beeldbellen heeft wat dat betreft de boot naar bekendheid gemist.

Wat is beeldbellen nou precies?
Even checken hoe het is daar aan de andere kant van de wereld of even laten zien hoe je een schroefje in de deur aandraait. Met beeldbellen bel je dus iemand waarbij je elkaar ziet. Vet logisch eigenlijk. Je smartphone activeert de camera in je telefoon waardoor de persoon aan de andere kant van de wereld jou kan zien én kan horen, maar jij ook te zien bent én te horen. Best raar als je gewend bent om te bellen terwijl je op het toilet zit. Niet doen dus! Als je gaat beeldbellen maak je gebruik van het (mobiel) internet. Met het supersnelle 4G-netwerk van KPN en een smartphone die up-to-date is kun je direct aan de slag.

Verras je gesprekspartner met beeldbellen
Afgelopen weekend ben ik voor het eerst in mijn leven in Berlijn geweest. Als familie of vrienden vragen hoe je het tot nu toe hebt gehad dan kun je natuurlijk even een berichtje terugsturen, maar je kunt ook proberen te beeldbellen vanaf de plek waar je staat! Dat heb ik gedaan en een aantal screenshots vanaf mijn telefoon en die van mijn gesprekspartner vind je in dit artikel. Een unieke manier om je gesprekspartner mee te nemen in je vakantie!

Probeer beeldbellen eens uit!
Met bijna iedere (moderne) smartphone kun je gebruik maken van beeldbellen. Heb je een iPhone, dan kun je gebruik maken van FaceTime. Hier is het echter alleen mogelijk om naar iemand te bellen die óók FaceTime heeft. Voor Google Android’s Hangouts hebben we hetzelfde probleem, alleen voor gebruikers van Android makkelijk te gebruiken. De Skype-app op je telefoon kan wel op iOSAndroid en Windows Phone gebruikt worden, maar ook daar moet je gesprekpartner wel een account hebben en de app op zijn telefoon geactiveerd hebben.

Op welke manier gebruik jij beeldbellen?

Mobiel

Apple presenteert nieuwe iPhones: beter dan ooit!

Mobiel

Stap in de tijdmachine: geschiedenis van de iPhone

Mobiel

3 tips om je Samsung batterij nog langer mee te laten gaan