13 september 2017

Tips om krassen van je scherm te verwijderen

Veel smartphones hebben grote schermen en deze zijn krasgevoelig. Hoewel de meeste beeldschermen een anti-kraslaag hebben, kan er na verloop van tijd toch een beschadiging op verschijnen die niet meer vanzelf verdwijnt. Daarom hebben we een aantal tips waarmee je vaak kosteloos de krassen van je scherm kunt verwijderen. Het uitvoeren van deze tips is op eigen risico dus ga wel voorzichtig aan de slag met poetsen en polijsten.

1. Turtle Wax of andere oliën

Plak van te voren alle ingangen en knoppen van je smartphone met tape af zodat er geen vloeistof in komt. Wrijf vervolgens met een zachte doek de polish in. Let op, kijk eerst goed of jouw smartphone tegen een polish kan. Het gebruik van een polish op touchscreens met een oleophobic coating, zoals de iPhone 5 bijvoorbeeld, werkt namelijk averechts waardoor de krassen op je scherm alleen maar erger worden.

2. Tandpasta

Tandpasta helpt om kleine krasjes van je beeldscherm te halen. Doe een beetje tandpasta op een wattenstaafje of een zachte doek. Wrijf zachtjes in een cirkelvormige beweging de tandpasta uit en veeg daarna je scherm schoon met een vochtige, zachte doek. Let erop dat je de coating niet verwijdert en gebruik maakt van echte tandpasta in plaats van van de gel variant.

3. Een combinatie van ei en kaliumaluminiumsulfaat

Mix het eiwit van één ei met een theelepel Aluin en verwarm dit tot 65 graden Celsius. Dip vervolgens een microvezel doek in deze mix. Leg het doekje daarna op aluminiumfolie en leg dit in een oven met een temperatuur van 150 graden Celsius totdat het doek droog is. Dip de doek voor ongeveer 30 seconden in koud water, en herhaal dit proces drie keer. Laat de doek 48 uur drogen daarna ben je klaar om de krassen van je scherm te verwijderen. Een gekke en nogal langdurige tip, maar dan heb je ook iets!

4. Bak- of babypoeder

Maak een pasta van bakpoeder en water voor het verwijderen van diepe krassen. Gebruik ongeveer twee delen zuiveringszout op één deel water om een dikke pasta aan te maken. Doe wat pasta op een microvezel doek en wrijf in een cirkelvormige beweging voorzichtig over de krassen op je scherm. In plaats van bakpoeder kan je ook babypoeder gebruiken. 

5. Plantaardige olie

Dit is een snelle, tijdelijke oplossing voor kleine krassen op je scherm. Met een kleine druppel plantaardige olie verberg je de kras. Het enige nadeel is dat je daardoor wel een vette broekzak hebt.

Mobiel

3 tips om je Samsung batterij nog langer mee te laten gaan

Mobiel

8 iPhone tips om je iPhone nog fijner te maken

Mobiel

Aan het einde van mijn bundel heb ik nog een stukje maand over