29 september 2017

Snapchat guideline: hoe werkt het nu eigenlijk?

Welkom in het wereldje van Snapchat. Dé app waar je foto’s en filmpjes van max. 10 seconden lang naar vrienden kan sturen. Voor de niet-gebruikers onder ons is deze blog ter verduidelijking wat Snapchat nou eigenlijk is.

Snapchat

Snap what?

De naam zegt het al, met deze app stuur ik snappy foto’s of filmpjes naar vrienden. Binnen 1 tot max. 10 seconden laat ik mijn crush, vriendinnen of gewoon vage kennissen weten hoe het met mij gaat of wat ik aan het doen ben. Of soms gewoon een snapje voor de lol. In principe is de foto of video ‘weg’ nadat deze geopend is, dat is het gave aan Snapchat. Dit is echter niet altijd het geval, dus kijk uit wat je verstuurt.

De snap is niet definitief weg?

Wat ik hiermee bedoel is dat er een screenshot van je snap gemaakt kan worden. Als dit via de normale manier gebeurt krijg je een melding. Maar er zijn ook genoeg andere sneaky maniertjes om iemands snap vast te leggen, door middel van een jailbreak of app als ‘Snap Save’. Stuur dus geen berichtjes die niet bestemd zijn voor andermans ogen.

Extra functies

Het is ook mogelijk om je snap te delen met je hele vriendenlijst, dit heet een Snapchat-story. Deze story blijft 24 uur lang staan en kan meerdere keren bekeken worden. Voordat je een foto of filmpje verstuurt kun je deze eventueel bewerken met een zelfgemaakte tekening, tekst of filter. De tekstkleur en grootte kun je aanpassen en het is ook mogelijk om emoji’s (smileys) toe te voegen. 

Snapchat is hot

Waarom ik Snapchat zo leuk vind? De app is heel simpel en snel in gebruik. Met een paar seconden kan je vrienden een korte ‘update’ gegeven. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram kun je jezelf niet ‘meten met anderen’: bij Snapchat ziet niemand hoeveel contacten je hebt. Nog een leuke bijeenkomst zijn de speciale filters. Om even een voorbeeld te laten zien: 

Ook interessant voor jou:

Mobiel

De vijf leukste creatieve video-apps

Mobiel

5 vermakende en leuke games voor op vakantie

Mobiel

Wordt het Snapchat of Instagram Stories?