4 oktober 2017

Samsung Galaxy S8: ziet ‘ie er zo uit?

Samsung presenteert morgen de nieuwe Galaxy S8. Nog voor de aankondiging zijn de eerste foto’s van het toestel al uitgelekt. Ziet de Samsung Galaxy S8 er zo uit?

Samsung Galaxy S8


De foto’s en productinformatie zijn niet door Samsung zelf gepubliceerd. Dat gebeurt morgen pas. Het is daarom niet zeker of dit écht foto’s zijn van de Galaxy S8. De foto’s zijn via Twitter verspreid door een bekende smartphonejournalist. Hierop staat een telefoon met dunne randen aan de boven- en onderkant. Aan de zijkanten van de telefoon is bijna geen rand te zien.

Gebogen scherm


Samsung gebruikte voor de Galaxy S7 Edge ook een gebogen scherm. Dit is een duurdere variant van de Galaxy S7. De Samsung Galaxy S8 krijgt standaard een gebogen scherm. De telefoon is ongeveer net zo groot als de Galaxy S7. Dankzij de dunne randen is het scherm wél groter: 5,8 tegenover 5,1 inch. Hij is gemaakt van aluminium en komt uit in het zwart, zilver en grijs. 

Ontgrendelen


De vingerafdruksensor zit aan de achterkant van de telefoon. Hiermee ontgrendel je de nieuwe Samsung snel en veilig. Je kunt de telefoon ook ontgrendelen met je ogen. In de selfiecamera zit namelijk een irisscanner die je ogen scant. Handig als je vette vingers hebt en de vingerafdruksensor je vingerafdruk niet meteen herkent.

De Samsung Galaxy S8+


De Galaxy S8 is niet de enige telefoon die Samsung woensdag presenteert. De fabrikant presenteert namelijk óók de Galaxy S8+. Deze telefoon lijkt veel op de normale Galaxy S8. Wat het verschil is? Het scherm van de Galaxy S8+ is met 6,2 inch iets groter. Verder heeft hij ook een vingerafdruksensor en een irisscanner. Bovendien zijn de telefoons allebei stof- en waterdicht. Ze kunnen 30 minuten tot anderhalve meter onder water blijven. Daarnaast komt er geen stof en vuil in de nieuwe Samsung-telefoons. 

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung Galaxy S21.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Sjoprz: een slimme boodschappen-app

Mobiel

Welke Samsung smartphone past bij mij?

Mobiel

Apple iPhone X vergeleken Samsung Galaxy S8