3 oktober 2017

Samsung Galaxy S8: worden dit de 8 beste specs?

Over de Galaxy S8-specificaties doen de wildste geruchten de ronde. Voor ons een goede reden om alvast vooruit te blikken. Zijn dit de acht belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy S8?

Samsung Galaxy S8

1. Stof- en waterdicht


De Samsung Galaxy S8 krijgt volgens de geruchten een IP68-certificaat. Dit certificaat garandeert dat een telefoon een half uur onder water kan blijven. Ook garandeert het certificaat dat er geen stof en vuil in de telefoon kan komen. De telefoon raakt hierdoor minder snel vanbinnen beschadigd, waardoor hij langer meegaat.

2. Groter, supersterk smartphonescherm


Naar alle waarschijnlijkheid wordt het scherm van de Galaxy S8 een stuk groter dan dat van zijn voorganger, de Samsung Galaxy S7. Deze heeft een schermformaat van 5,1 inch, terwijl de Galaxy S8 een 5,8-inch display schijnt te krijgen. De schermresolutie zou wél hetzelfde blijven, namelijk Quad HD. Nieuw zou Gorilla Glass 5 zijn. Dit is een extra harde beschermlaag dat het scherm nóg beter beschermt tegen krassen en barsten. Ter vergelijking: de Galaxy S7 heeft hiervan een iets oudere versie, Gorilla Glass 4.

3. De snelste processor


Samsung gebruikt voor zijn nieuwe toptelefoon altijd de nieuwste hardware. Daarom krijgt de Galaxy S8 naar verwachting de Exynos 8895, de beste smartphoneprocessor van dit moment. Deze processor heeft acht kernen die het rekenwerk doen. Voor de zwaardere taken, zoals het spelen van games, gebruikt de processor zijn topsnelheid van 2,3 GHz. Deze spelletjes haperen daardoor niet.

4. 12-megapixelcamera met grote sensor


Net als de Galaxy S7 krijgt de nieuwe Samsung mogelijk ook een 12-megapixelcamera. Dit klinkt niet als veel megapixel: veel telefoons hebben namelijk een camera met minimaal 20 megapixel. Het voordeel van de nieuwe S8-camera zou zijn dat de sensor groter is. Hij vangt hierdoor meer licht op, waardoor foto’s scherper worden en meer details krijgen.

5. Langere batterijduur


De meeste smartphones moeten soms na een halve dag alweer aan de lader. Hier heb je met de Galaxy S8 als het goed is geen last van. Het gerucht gaat dat er in de telefoon een grote batterij van 3000 mAh zit. Dit zorgt ervoor dat de telefoon minimaal een dag meegaat op een lading. 

6. Vingerafdruksensor én irisscanner


De kans is groot dat de telefoon een vingerafdruksensor krijgt. Deze zit namelijk ook al in de Galaxy S7 en Galaxy S6. Met een vingerafdruksensor ontgrendel je makkelijk en veilig je telefoon. Het bijzondere aan de nieuwe Samsung wordt waarschijnlijk dat ‘ie ook een irisscanner meekrijgt. Je ontgrendelt je telefoon dan met een oogscan. Hier merk je trouwens niets van.

7. De beste spraakassistent


Siri, Google Assistent, Cortana: er zijn voor smartphones steeds meer spraakassistenten beschikbaar. De verwachting is dat de Galaxy S8 zijn eigen spraakassistent krijgt: Bixby. Er is nog niet veel over deze spraakassistent bekend. Een handige eigenschap wordt naar verluid wel dat hij slimme apparaten in je huis bedient. Heb je het thuis koud? Bixby zet dan via een spraakopdracht de kachel aan.

8. Uitbreidbaar opslaggeheugen


De Galaxy S7 is nu beschikbaar met 32 en 64 GB-opslaggeheugen. Zijn opvolger krijgt mogelijk meer ruimte, namelijk 64 en 128 GB. Vind je dat niet genoeg? Dit kun je waarschijnlijk zelf uitbreiden met een Micro SD-kaart tot 256GB.

De nieuwste Samsung

Kortom: de Samsung S8 is een toptelefoon! De allernieuwste Samsung is net uit: de Samsung Galaxy S10! Bekijk hier alles van deze nieuwe topper.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Snapchat guideline: hoe werkt het nu eigenlijk?

Mobiel

De vijf leukste creatieve video-apps

Mobiel

Apple iPhone X vergeleken Samsung Galaxy S8