16 december 2019 Auteur: Redactie Beleef KPN

Samsung Galaxy Fold: de opvouwbare telefoon

Er borrelt iets in smartphoneland. Is er een nieuwe revolutie op komst? Daar lijkt het wel op. Het gerucht gaat namelijk dat er binnenkort een opvouwbare telefoon in Nederland op de markt komt. Lig jij straks met je smartphone in een vouw? Dat zou zomaar kunnen, want volgens DroidApp komt de Samsung Galaxy Fold naar Nederland. In dit geruchtenblog lees je de nieuwste ins en outs!

Samsung Galaxy Fold: voorkant, zijkant en achterkant

Samsung Galaxy Fold: de voorkant, zijkant en achterkant.

Wat is een opvouwbare telefoon?

Het is dé volgende stap op het gebied van smartphones: opvouwbare telefoons. Dit zijn smartphones waarvan je het scherm kunt uitklappen. Met zo’n toestel heb je een veel groter display dan bij ‘ouderwetse’ smartphones. Handig als jij op een heerlijk groot scherm je favoriete serie wilt streamen. Heb je je serie uitgebinget? Dan klap je jouw opvouwbare telefoon weer in en is-ie weer lekker compact.

Galaxy Fold release date

Opvouwbare telefoons zijn nog niet op de Nederlandse markt, maar waarschijnlijk verandert dat snel. Volgens DroidApp komt namelijk binnenkort de Samsung Galaxy Fold in ons land uit. En omdat-ie al beschikbaar is in andere landen, kunnen we hier de ins en outs met je delen.

Samsung Galaxy Fold specs

De Samsung Galaxy Fold is een opvouwbare telefoon die Samsung begin 2019 aankondigde. Hij is nu ook in Nederland beschikbaar. Zo is een variant van dit toestel 5G ready en heeft hij genoeg moois voor je in petto. Check maar!

Hoe werkt het Galaxy Fold display?

De Samsung Galaxy Fold heeft twee schermen. Als hij is ingeklapt, kun je het scherm aan de voorkant gebruiken. Die is 4,6 inch groot en daarmee is dit scherm relatief klein. Klap je de smartphone open? Dan komt het tweede Galaxy Fold display tevoorschijn. Hét huzarenstukje van deze smartphone van de toekomst.

Opengeklapt is het scherm van de Galaxy Fold van Samsung maar liefst 7,3 inch groot. Hiermee is de smartphone bijna twee keer zo groot als veel andere telefoons. De Galaxy Fold afmetingen zijn ingeklapt 160,9 bij 62,9 millimeter. Uitgeklapt zijn de afmetingen 160,9 bij 117,9 millimeter. Het uitgeklapte scherm heeft een hartstikke hoge resolutie van 2152x1536 pixels. Scherper dan Full HD! Ideaal om in topkwaliteit een film te streamen.

De twee Galaxy Fold displays gebruiken allebei Samsungs Dynamic Amoled-schermtechnologie. Dubbel voordeel voor jou, want hierdoor hebben de displays de hoogste helderheid en felste kleurweergave. Games komen op deze opvouwbare telefoon daarmee écht tot leven. Net als foto’s en films.

Deze accessoires krijg je bij aankoop van de Samsung Galaxy Fold

Krachtige hardware

De Samsung Galaxy Fold is geen one trick pony. Hij heeft meer dan alleen een innovatief opvouwbaar scherm. Onder de motorkap barst het namelijk van de krachtige hardware. Je apps starten dankzij de Snapdragon 855-processor supersnel op en met 12 GB aan werkgeheugen vind je geen ander toestel met meer werkgeheugen. Schakelen tussen apps gaat daarmee watervlug! Ander voordeel? Dat is de grote batterij van 4380 mAh. Dat moet ook wel: meer scherm betekent ook meer energieverbruik.

Galaxy Fold camera

Zes camera’s heeft de Galaxy Fold maar liefst: drie aan de achterkant, één aan de voorkant en twee aan de binnenkant. Die laatste twee gebruik je als het scherm is uitgeklapt. Deze maken foto’s in 10 en 8 megapixel en zijn handig om op groot beeld te beeldbellen. Bij de drie camera’s aan de achterkant ben je aan het juiste adres als je thuis wilt komen met fraaie vakantiekiekjes.

Dit cameratrio maakt foto’s in 16, 12 en 12 megapixel. Tot je beschikking staan onder andere een telelens (om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen) en een ultragroothoeklens (voor mooie panoramafoto’s). De 10-megapixelcamera aan de voorkant kun je gebruiken als de Galaxy Fold is ingeklapt.

Wachten op de opvouwbare telefoon

De Galaxy Fold heeft veel in zijn mars. En lijkt écht de volgende stap voor smartphones te zijn. Ook omdat-ie een uitvoering heeft die 5G ready is. Maar het is nog onbekend of Samsung deze Galaxy Fold 5G variant op grote schaal gaat uitbrengen. Eén ding is zeker: deze smartphonerevolutie is veel meer dan alleen een uitstekende opvouwbare telefoon, want andere hardware is ook grensverleggend. Zoals de 12 GB aan werkgeheugen en de briljante camera’s. Wil je nu al de mooiste foto’s maken? Dan is de Samsung S10 een kanjer van een smartphone.

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung S21, Samsung S21 Plus en Samsung S21 Ultra.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

The wait is over: dit is de nieuwe Samsung S10!

Mobiel

Welke Samsung smartphone past bij mij?

Mobiel

Draadloos opladen: iPhone en Samsung