29 maart 2018

Paasspelletjes en apps voor het hele gezin

29/03/2018 - De paashaas is weer in het land. Dat betekent een lekker lang weekend gevuld met eieren zoeken in de tuin, uitgebreide brunches en andere gezellige familiedingen. Ook je smartphone en tablet zitten vol paasplezier. Dit zijn de leukste paasspelletjes en apps voor het hele gezin.

Pasen Animoji

Digitale paaspelletjes

Ei, ei, ei en we zijn zo blij…totdat het eieren zoeken wordt afgelast omdat het regent. Geen nood, deze leuke paasspelletjes voor op je smartphone en tablet kun je binnen spelen.

Virtueel paaseieren zoeken

In Hidden Object Easter Egg Hunt ga je op zoek naar eieren en andere verstopte paas-objecten, zoals konijnen chocolaatjes. Met maar liefst 200 levels geeft dit spel urenlang zoek- en vindplezier. De levels hebben allemaal een uniek lente-thema en verschillen in moeilijkheidsgraad. Speel op je gemakje zonder tijdsdruk, of daag jezelf uit met getimede levels. Ook kun je zelf kiezen hoe je de zoekopdrachten krijgt: met woorden, of in de vorm van silhouetten of afbeeldingen. Zo kunnen de kleintjes die nog niet kunnen lezen ook meespelen.

Easter Egg Hunt is beschikbaar voor
Android en iOS.

Run Bunny, run!

Easter Bunny Run is de paasvariant van het spel Temple Run. Voor wie Temple Run niet kent: in dit avontuurlijke spel ren je door spannende tempels op zoek naar schatten. Daarbij is het de kunst om allerhande vijanden en rollende stenen te ontwijken. De paasvariant van dit spel is de app Easter Bunny Run. Hierbij moet je als paashaasje zoveel mogelijk eieren scoren zonder te struikelen of uit de bocht te vliegen.

Easter Bunny Run is beschikbaar voor Android.

Easter Bunny Run

AR paasverstoppertje spelen

Speciaal voor Pasen heeft app-ontwikkelaar Recall Studios een heuse Augmented Reality-versie van verstoppertje ontwikkeld: AR Hide & Seek. In dit spel ga je op zoek naar verstopte items via de camera van je telefoon. Hierbij zie je de omgeving waarin je moet zoeken op het beeldscherm van je telefoon. AR Hide & Seek is speciaal voor kinderen gemaakt, maar ook volwassenen hebben hier gegarandeerd plezier van. AR Hide & Seek werkt als volgt: maak het spel klaar via de app door een object te verstoppen in je tuin, woonkamer of ergens anders. Dit object kan bijvoorbeeld de Paashaas zijn, maar ook een leuke foto van jezelf. Als je klaar bent met verstoppen, sla je het spel op. En dan kan je kind via de camera van je telefoon de ruimte doorzoeken. Paashaas waar zit je?

AR Hide & Seek is alleen beschikbaar voo
r iOS 10.2 of hoger.

Easter Crush

Voor liefhebbers van Candy Crush is Easter Crush hét spel voor tijdens de paasdagen. Hierbij scoor je punten door steeds drie of meer eieren van dezelfde kleur te matchen. Easter Crush heeft meer dan 150 levels. Daarmee houd je jezelf ook zonder chocolade-eieren lekker lang zoet.

Easter Egg Bunny Hunt is beschikbaar voor
iOS.

Easter Sudoku

Kraak jij je hersenen graag met een spelletje Sudoku? Easter Sudoku is de paasvariant van dit spel. Easter Sudoku heeft wel duizenden levels in verschillende vrolijke paasthema's. Hiermee kun je weken lang spelen in paassferen.

Easter Sudoku is beschikbaar voor Android en iOS.

Paas-Sudoku


Creatief op je smartphone of tablet

Geen paasfeest is compleet zonder eieren versieren en paastekeningen maken. Ben je de kleurboeken en stiften vergeten mee te nemen naar de familiebrunch? Of vervelen de kleintjes zich achterin de auto? Met deze apps voor je smartphone en tablet kun je virtuele paascreaties maken.

Virtueel eieren versieren

Met Easter Egg Hunt Colouring versier je eieren zonder knoeien. Een handige en leuke app, vooral voor de kleintjes. De virtuele kunstwerkjes kun je direct versturen naar vrienden en familie. Wat zal oma trots zijn!

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

Paas eieren kleuren

Virtueel vingerverven

Geen papier, stiften of verf bij de hand? Met de Easter Bunny ColoringBook kun je virtueel vingerverven op je smartphone of tablet. Je kunt kiezen uit een scala aan paasplaten. Ook leuk om samen te doen: kies om-en-om een kleur en maak zo een unieke kleurplaat!

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

Paastekening


Schminken zonder verf

De nieuwste topmodellen van Samsung en Apple zijn uitgerust met geavanceerde camera’s die Augmented Reality ondersteunen. Hiermee kun jij een geanimeerde versie maken van jezelf en je kind. Geen gedoe met schmink of gebrek aan artistiek talent; je smartphone doet al het werk.

Samsung's Emoji

Met de AR Emoji-functie op de nieuwe Samsung Galaxy S9 kun een geanimeerde versie van jezelf creëren. Je vindt deze geinige feature via de opties van de camera-app. Je hoeft alleen de superslimme selfiecamera op je gezicht te richten. Neem een leuke paasboodschap op en stuur deze als GIF-bestandje naar je vrienden. Groetjes van de paashaas!

AR Emoji is beschikbaar op de Samsung Galaxy S9 en S9+.

Apple's Animoji

De Animoji-functie van de iPhone X maakt gebruik van de indrukwekkende TrueDepth cameratechnologie. Hiermee maak levensechte Emoji’s met jouw gezichtsuitdrukkingen en stem. Zing een liedje zoals het konijn bovenaan deze blog. Of kakel als moederkip je kroost bij elkaar voor het paasontbijt.

Animoji's zijn alleen beschikbaar op de iPhone X.

Andere paasfilters

Heb je niet de allernieuwste telefoon, maar wil je toch een paas-selfie maken? Bekende apps als Snapchat en Instagram hebben geinige filters en stickers met paasthema.

On Demand kijktips voor Pasen

Ben je uitgespeeld en -gefreubelefranst? Dan kun je met het hele gezin genieten van de nieuwste On Demand series en films via het Pluspakket van KPN. Zo is de film Coco NL beschikbaar vanaf 4 april.

Bekijk welke nieuwe On Demand series er dit weekend op het Pluspakket-paasmenu staan.

Coco NL

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone X

Mobiel

Vergelijking Samsung Galaxy S9, S8 en S7

Films, series & TV

Première films On Demand: de toppers