24 juli 2018 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Nieuwe Samsung Note, spectaculaire S Pen?

De Galaxy Note en de S Pen van Samsung horen bij elkaar als Rachel en Ross van Friends. Moet je snel iets noteren? Trek de S Pen uit de Note en schrijf of schets op het toegangsscherm. In online smartphoneland wordt druk gespeculeerd over een nieuwe Samsung Galaxy Note met een wel héél bijzondere S Pen: eentje die Bluetooth ondersteunt! Een veelbelovende primeur…

De nieuwe Samsung Note9 krijgt een geheel vernieuwde S Pen


Benieuwd naar de allernieuwste Samsung? Check de Samsung S21!

Wat is een S Pen?

De Samsung S Pen is een slimme pen waarmee je snel en nauwkeurig kunt schrijven, tekenen, tappen en swipen op de Samsung Galaxy Note telefoon. Dat kan zelfs op het toegangsscherm van de Note, zónder de Note aan te zetten. Ideaal om tijdens een meeting of call in een handomdraai aantekeningen of schetsen te maken en (als GIF’je) te versturen. Ben je helemaal into foto’s maken en bewerken? Ook dat gaat super smooth met de S Pen. Zo kun je je foto’s bijvoorbeeld vlijmscherp uitsnijden zonder crop-tool. Hello perfecte selfies!

S Pen met Bluetooth, nieuwe mogelijkheden

In online geruchtenland wordt druk geblogd en getweet over een nieuwe Samsung Galaxy Note9 met een wel héél bijzondere S Pen: eentje die Bluetooth ondersteunt! Hiermee worden de mogelijkheden van de Note flink uitgebreid. Wat je met de nieuwe S Pen straks allemaal kan, is nog een geheim: Samsungs lips are sealed. Dit zegt het roddelcircuit:

Supersnel je telefoon of S Pen terugvinden

Volgens The Verge is de Bluetooth-functie van de S Pen dé manier om je Note9 terug te vinden als je ‘m kwijt bent. Als de S Pen via Bluetooth verbonden met je telefoon verbonden is, kun je met een druk op de S Pen de Note namelijk op afstand laten trillen.

De leukste groepsfoto met collega’s

Met de S Pen kun je goede groepsfoto's timen.


TheVerge schrijft ook dat je zelf kunt bepalen welke functies de S Pen met Bluetooth allemaal krijgt. Wat je doet met de S Pen is dus helemaal aan jou! Wil je de S Pen bijvoorbeeld als afstandsbediening voor de camera van de Note9 gebruiken? Je kunt dit instellen op de telefoon in het instellingenmenu van de S Pen. Daarna start je de camera-app op en richt je de camera op het beeld waarvan je een foto wil maken, zoals op je collega’s die al klaar staan voor een groepsfoto. En daarna? Geen gedoe meer met de zelfontspanner. Je kunt rustig het beeld in lopen en met een druk op de S Pen het kiekje schieten. Cheese!

Tijdens presentatie makkelijk doorklikken naar volgende slide

Met de S Pen kun je naar de volgende slide klikken in je presentatie.


Apparata voorspelt dat de S Pen dankzij Bluetooth een soort afstandsbediening wordt. Handig als je vaak presentaties geeft op werk. Zo kun je de S Pen gebruiken om naar de volgende slide te klikken. Zo hoef je dus niet meer die ene collega te seinen om voor jou door te klikken. Next level preso skills!

Bellen via de S Pen?

PhoneArena denkt dat de S Pen nog iets bijzonders kan: bellen! Via de Bluetooth-verbinding met de Galaxy Note9 zou je via de S Pen kunnen telefoneren. Volgens de site heeft ‘ie hiervoor een ingebouwde microfoon en speaker. Zie jij het jezelf al doen, bellen met een pen tegen je oor?

Als eerste de allernieuwste Samsung?

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung Galaxy S21.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Samsung Galaxy Note9: zomerse entree?

Mobiel

Altijd internet tijdens je vakantie met een hotspot

Mobiel

Welke Samsung smartphone past bij mij?