14 september 2017

Wat zijn de nieuwe kleuren van de iPhone X?!

Eindelijk! Het hoge woord is eruit: de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn 12 september gepresenteerd op het Apple Event. (En staan inmiddels – uiteraard - bovenaan onze verlanglijst.) Dan nu de grote vraag: hoe zien de nieuwe iPhones eruit? En… in welke kleuren zijn ze verkrijgbaar?

iPhone 8 kleuren

Klassieke uitstraling

Waar Apple wat betreft de hardware- en software innovaties flink heeft uitgepakt, houden ze het kleurenpalet lekker simpel. Geen nieuwe, hippe kleuren, maar een handje vol klassieke opties. De nieuwe iPhone X is in twee kleuren verkrijgbaar: zilver en space grijs. Dit zijn flink wat minder opties dan bij de iPhone 7 die nog steeds te koop is in matzwart, gitzwart, zilver, goud, roségoud en rood.

Naast de lancering van de nieuwe iPhone X, heeft Apple ook twee geüpdatete versies van de iPhone 7 op de markt gebracht: de iPhone 8 en 8 Plus. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn verkrijgbaar in zilver, goud en space grijs.

iPhone X kleuren

Glanzend iPhone X gerucht

Hoewel de iPhone X inmiddels officieel gelanceerd is, blijven er geruchten over een nieuwe kleuruitvoering de ronde gaan. Zo zou chroom dé nieuwe must-have iPhone kleur zijn. Dit gerucht komt voort uit verschillende geruchten van Amerikaanse media. Er zou een uitvoering onder codenaam ‘blush gold’ worden geproduceerd.

Deze uitvoering zou een verchroomde achterkant hebben en eerder koperkleurig zijn dan roségoud. Ook krijgt deze iPhone een zwarte voorkant in plaats van de witte voorkant die de gouden en roségouden versies van de huidige iPhones hebben.

Kleurrijk vervolg

Het lijkt erop dat Apple bewust kiest voor een trapsgewijze uitrol van nieuwe kleuren. Dankzij de verwachte voorraadproblemen bij de fabrikant brengt Apple de nieuwe iPhones, vermoed men, in eerste instantie in een beperkte selectie kleuren uit. Met een beetje geluk volgt er later een update, waarin Apple een geheel nieuw kleurenpalet lanceert. Welke kleuren en uitvoeringen dat precies zijn, is vooralsnog een mysterie.

De opvolgers: iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max

Op 10 september 2019 heeft Apple drie nieuwe iPhones gelanceerd: iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Benieuwd naar de opvolgers? Check hier alles over de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max.

Wil je op de hoogte blijven van Apple's volgende paradepaardjes? Blijf op de hoogte over alle buzz rondom de nieuwste iPhones!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Apple presenteert nieuwe iPhones: beter dan ooit!

Mobiel

8 grote voordelen van de iPhone X

Mobiel

Stap in de tijdmachine: geschiedenis van de iPhone