8 februari 2018

MWC - nieuwe smartphones 2018

08/02/2018 - Van 26 februari tot 1 maart 2018 vindt het Mobile World Congress (MWC) plaats in Barcalona. Dit is de grootste beurs voor mobiele telefonie en daarmee the place to be voor smartphone liefhebbers. Alle smartphone grootheden, van Samsung tot Huawei, verzamelen zich hier om hun nieuwste paradepaardjes te showen. Welke smartphone supermodellen kunnen we verwachten op de MWC catwalk?

Bron afbeelding: gsminfo.nl

Nieuwe Samsung Galaxy S9 superster

Licht uit, spot aan. De beruchte Samsung Galaxy S9(+) wordt op 25 februari onthuld. Dit is de avond voor de aftrap van het WMC. De mysterieuze onthulling werd op de perswebsite van Samsung groots aangekondigd als het Galaxy Unpacked event. Ben je dat weekend even niet in Barcelona? Geen probleem. Op 25 februari vanaf 18:00 uur is het event online volgen via de live stream op de website van Samsung.

Nieuwe Samsung Galaxy S9, nieuwe specs

Terwijl Samsung de looks en specs van hun nieuwe superster angstvallig geheim houdt, draait de online geruchtenmolen op volle toeren. Via verschillende bronnen zijn er al heel wat smeuïge details gelekt. Zo maakt tech-blog Tweakers melding van een spectaculaire 12-megapixelcamera met een variabel diafragma. Naar alle waarschijnlijkheid kun je hiermee in onderbelichte omstandigheden alsnog goede foto's maken. Verder schrijft Tweakers dat de 9e Galaxy onder de motorkap is voorzien van een knap stukje paardenkracht: de Snapdragon 845. Dat is de snelste smartphoneprocessor van dit moment!

Nieuwe Samsung Galaxy S9, nieuwe kleuren

Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Telecomjournalist en geruchtenkoning Evan Blass oppert te weten in welke trendy kleuren de nieuwe Samsung Galaxy S9 modellen straks in de etalages prijken: Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue. Midnight Black en Coral Blue zagen we vorig jaar al op de Samsung runway bij de Galaxy S8. Ook Titanium Gray, één van de vintage jasjes van de Galaxy S3, maakt een comeback via de nieuwe Samsung. Dankzij Evan Blass krijgen we een sneak peek van de vermoedelijke nieuwe Samsung-kleur Lilac Purple:

Nieuwe Samsung Lilac Plurple

Nieuwe LG, kroning erfgenaam LG G6

We blijven nog even bij de Zuid-Koreaanse smartphone royalty. Is LG nog bezig met een waardige erfgenaam voor de LG G6? De opvolger van de G6 komt volgens de Koreaanse website The Investor ergens in april uit. LG zou grootse plannen hebben voor deze kroonprins. Zo gaat het ontwerp volledig op de schop. Pocket-lint twijfelt echter of LG het WMC wel haalt dit jaar. Maar volgens Tweakers ligt LG volledig op schema. Ondertussen duimen wij voor LG, want we zijn razend benieuwd naar hun nieuwe koninklijke model!

Nieuwe Sony Xperia showt designer looks

De kans is groot dat Sony het kersverse Xperia XZ-model met een nieuwe designerbehuizing op de catwalk van WMC 2018 showt, aldus Techradar. Sony scoorde vorig jaar veel goede reviews met de indrukwekkende Xperia XZ1. En dat terwijl het ontwerp ervan niet erg vernieuwend was. De Sony Xperia in spe heeft naar verluid wél een volledige makeover ondergaan. Zo krijgt het model volgens Techie State het langverwachte vernieuwde design met een indrukwekkende screen-to-body ratio van 90%. Dat is vooral heel veel techpraat. Wat je je erbij moet voorstellen, zie je hieronder:


Andere smartphone supermodellen

Geruchten of niet, één ding staat vast: Samsung, LG en Sony brengen dit jaar allemaal nieuwe telefoons uit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over pareltjes van merken als HTC, Nokia en Huawei. De verwachte smartphone supermodellen van deze fabrikanten worden vast minstens zo indrukwekkend.

Als eerste de nieuwe Samsung Galaxy S9 hebben?

Kun jij ook niet wachten op de komst van de nieuwste Samsung Galaxy telefoon? Zet jezelf dan op onze Samsung Galaxy S9 mailinglist. Je ontvangt een e-mail zodra je kunt bestellen.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

9 geheimen over de 9e Samsung Galaxy

Mobiel

Samsung Galaxy S9: heb jij ‘m als eerste?!

Mobiel

Hoogbegaafde Huawei door Artificial Intelligence