21 september 2017

iPhone 8 hysterie, zou jij voor de Apple-winkel gaan bivakkeren?

Na de onthulling van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus vorige week dinsdag, is het grote wachten op de eerste leveringen begonnen. Op 12 september om 18:00 uur is in Australië, waar de iPhone officieel als eerste uitkomt, de eerste kampeerder al voor de Apple-winkel in Sydney gespot. Hij is vastberaden om de nieuwe iPhone als één van de allereerste ter wereld vast te mogen houden.

iPhone 8

In Nederland is op 22 september de eerste batch uitgeleverd aan de mensen die via de voorverkoop een toestel hebben gekocht. Ben jij vatbaar voor de iPhone-hysterie? We zetten wat mooie momenten van de afgelopen 10 jaar op een rij.

Langste rij ooit

In de grootste steden ter wereld loopt het storm bij de Apple-stores zodra de nieuwste iPhone verkrijgbaar is. De lancering van de iPhone 6 was zo’n editie waarbij de iPhone-hysterie hoog opliep. Diehard Applefans bivakkeerden dagenlang voor de deur van hún Apple-store in de hoop als eerste het nieuwste model in handen te hebben.

Top 3 iPhone lanceringen

1.      Londen – iPhone 6

Een rij die zo lang is dat de mensen in het nabijgelegen Regent Park stonden opgesteld.

Robot Lucy in de rij

2.      Sydney – iPhone 6S

Een robot genaamd Lucy claimt haar plekje in de rij voor ‘baasje’ Kelly.

Kamperen in de rij

3.      New York City – iPhone 7

Een plekje in de rij reserveren? Ja hoor dat kan, plekjes in deze rij waren te koop voor $300 per dag of je kon een ‘pro-line-sitter’ inschakelen om jouw plekje te bewaken.

Lancering valt goed

Wie kent het fragment niet van de trotse iPhone 6 eigenaar die in Australië als eerste de nieuwe iPhone mee naar huis mocht nemen. Vol enthousiasme pakt hij hem op straat uit en… laat hem op de grond vallen. Ai, pijnlijk momentje.

Oude telefoon voorbereiden

Moet je nog wat langer wachten voordat jouw nieuwe iPhone 8 wordt geleverd? Wanneer je de nieuwe iPhone straks eindelijk in handen hebt, wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk in gebruik nemen. Je kunt vast je oude telefoon gaan opschonen en voor een goede back-up zorgen.

Ruim je oude telefoon op

Zorg dat je alleen relevante informatie en data meeneemt naar je gloednieuwe iPhone. Gooi die oude, wazige foto’s weg en check of je al die opgeslagen Snapchat Stories wel écht nodig hebt. Zo heb je straks meer ruimte op je nieuwe iPhone vrij voor nieuwe herinneringen!

Back-up maken via iCloud

Telefoon opgeruimd? Zorg dan voor een recente back-up van je oude telefoon. Wanneer je al een iPhone hebt, doe je dit makkelijk en draadloos via iCloud. De back-up maak je gemakkelijk via Instellingen > Jouw Naam > iCloud > Reservekopie.

Start je jouw nieuwe iPhone 8 straks voor de eerste keer op? Na het ‘Hallo’-scherm hoef je alleen maar te kiezen voor ‘Apps en gegevens’ en 'Zet iCloud-reservekopie terug'. Na het invullen van jouw Apple ID-gegevens kun je dan zo alle data van je oude telefoon op je nieuwe iPhone kwijt. Appeltje, eitje!

Android-telefoon overzetten naar iPhone

Ga je de overstap van Android naar iOS maken? Dan heb je de Stap over op iOS-app uit de Google Play Store nodig. Hiermee kun je stap voor stap en draadloos de data van je Android-toestel overzetten naar je nieuwe iOS-toestel.

Wanneer je de Stap over op iOS-app opent, verbind je jouw oude telefoon met je nieuwe iPhone 8. Na het ‘Hallo’-scherm kies je dan voor ‘Apps en gegevens' en 'Zet gegevens over van Android’. Volg de stappen uit de app en kies welke data je wilt overzetten naar jouw nieuwe iPhone!

Levertijden iPhone 8

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus komen als eerste uit. Ze zijn wereldwijd te bestellen via pre-order en de eerste leverdatum voor Nederland is 22 september. Heb jij de iPhone 8 of iPhone 8 Plus via de KPN pre-order besteld? Dit moet je weten:

  • First come, first serve: de iPhones worden eerlijk verdeeld en wie als eerste was krijgt de nieuwe iPhone als eerste opgestuurd. Hoe sneller jij was met bestellen, hoe sneller je de iPhone in huis hebt.
  • De iPhone 8 wordt in verschillende ‘batches’ uitgeleverd, de levertijden van deze fases zijn verschillend. De eerste batch is vanaf 22 september beschikbaar.
  • Via jouw ordergegevens kun je de details van je bestelling in de gaten houden, deze wordt regelmatig geüpdatet!

Nog niet helemaal up-to-date met het laatste nieuws rondom de nieuwe iPhones? Lees het terug in ons artikel over de lancering!

Levertijden iPhone X

Kijk je vooral uit naar de levering van de iPhone X? Dan moet je helaas nog even wachten. De jubileumeditie van de iPhone laat namelijk nog even op zich wachten. De voorverkoop van de iPhone X start bij KPN op 27 oktober 2017. De levering van de iPhone X vindt in november plaats.

Liever de nieuwste iPhone 11?

Op 10 september 2019 heeft Apple drie nieuwe iPhones gelanceerd: iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Benieuwd naar de opvolgers? Check hier alles over de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max.

Wil je op de hoogte blijven van Apple's volgende paradepaardjes? Blijf op de hoogte over alle buzz rondom de nieuwste iPhones!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Apple presenteert nieuwe iPhones: beter dan ooit!

Mobiel

Stap in de tijdmachine: geschiedenis van de iPhone

Mobiel

8 iPhone tips om je iPhone nog fijner te maken