19 oktober 2017

KPN bundels: Netflixen op het Spaanse strand

Zonder zorgen vanaf de camping in Frankrijk naar huis bellen? Of op het Spaanse strand je favoriete Netflix-serie streamen? Vanaf 1 juni 2017 kan dit zonder extra kosten gewoon uit je bundel.

KPN bundels


Dan gaan namelijk onze nieuwe bundels in en verdubbelen we gratis onze huidige bundels. De MB’s, minuten en sms’jes kun je bovendien in de hele EU én een paar andere landen gebruiken. Een fijn vooruitzicht voor je vakantie.

Geen roaming-stress

Vanaf vandaag is roaming-stress verleden tijd. De Europese Unie schaft de extra kosten voor het internetten, bellen en sms’en in andere landen namelijk af. Zet roaming wel aan via de instellingen van je toestel. Als je dan bij Breda de grens overgaat, hoef je roaming dus niet meer uit te zetten. In de bijrijdersstoel kun je dan gerust YouTube-filmpjes blijven kijken en berichtjes versturen. Of, misschien wel gezelliger: via de geluidsinstallatie van de auto muziek blijven streamen met Spotify. Zo wordt het onderweg naar Frankrijk extra gezellig.

Na aankomst zorgeloos naar huis bellen

“Hoi. Vanwege de hoge kosten hou ik het kort, maar we zijn veilig aangekomen. Doei!” Bellen met het thuisfront over de reis was ‘vroeger’ vaak nogal kort. Nu kun je gewoon de tijd nemen en vertellen hoe de reis was. Onbeperkt bellen in Nederland is vanaf 1 juni ook onbeperkt bellen in andere EU-landen. Heb je een bepaald aantal minuten? Ook deze zijn in de hele EU geldig. Via de MijnKPN app check je ook in een ander EU-land hoeveel minuten je nog hebt.

Altijd en overal mobiel internetten in vreemde steden

Met de nieuwe, grotere internetbundels van KPN kun je overal in de EU internetten. Daarmee zijn een aantal herkenbare situaties op vakantie verleden tijd. Want het is je vast weleens gebeurd: op vakantie in een vreemde stad gaat iedereen even zijn eigen weg. Daarvóór spreek je een ontmoetingsplek af waar je elkaar op een bepaald tijdstip terugvindt. Toch is er dan altijd wel één iemand die verdwaalt. Met de nieuwe KPN bundels hou je gemakkelijk contact via WhatsApp en deel je jouw locatie. Vervolgens vind je elkaar via Google Maps makkelijk terug.

Keuzestress

Ook de keuzestress voor restaurants behoort met de nieuwe bundels tot het verleden. Zeker in wereldsteden als Parijs, Rome en Barcelona is de keuze voor een eetgelegenheid vaak reuze. Pizzeria hier, bourgondisch grand café daar… Zie dan maar eens een leuk tentje te vinden met lekker eten en een mooie prijs. Met apps als Google Maps en TripAdvisor vind je gemakkelijk de beste tentjes. Genietze!

Vakantiekiekjes

We blijven nog even bij mobiel internetten in het buitenland. Op vakantie maak je immers de mooiste foto’s en die kun je nu meteen delen. Voorheen was je hiervoor nog afhankelijk van een – soms – krakkemikkige wifi-verbinding op de camping. Als je deze überhaupt al kon vinden. Voortaan deel je foto’s gewoon via de MB’s uit je internetbundel. Lekker makkelijk en bovendien maak je zo het thuisfront een beetje jaloers. 

Tip: gebruik je meerdere KPN-producten of combineer jij een mobiel abonnement en een product voor thuis van KPN? Dan verdubbelen wij gratis jouw internetbundel. Daar hoef je niets voor te doen en zo internet je écht zorgeloos in het buitenland. 

MB’s toch op? Geen paniek

Met al dat gestream en gedeel kan het natuurlijk gebeuren dat je op vakantie je internetbundel op maakt. Geen paniek. Met de MijnKPN app kun je een Extra Bundel bijkopen die overal in de EU geldig is. Het activeren van een Extra Bundel werkt heel snel en de extra kosten verrekenen we met je volgende factuur. Makkelijker kan niet.

De minuten in de Extra Bundel gebruik je pas als je eigen bundel op is. Kun je bijvoorbeeld onbeperkt bellen en is je internetbundel op? Dan wordt de Extra Bundel alleen gebruikt voor je MB’s en niet voor je minuten. Je NL-EU bundel is 31 dagen geldig en vervalt niet aan het eind van de kalendermaand. En is het de eerste van de maand? Dan maak je eerst de resterende MB’s, minuten of sms’jes uit je Extra Bundel op, voordat je aan je nieuwe bundel begint. Wel zo eerlijk.

Waarvoor ga jij in het buitenland jouw smartphone vaker gebruiken?

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

TV kijken waar, wanneer en hoe jij maar wil

Films, series & TV

Netflix films en series opslaan op SD-kaart

Mobiel

Vakantiefoto’s online opslaan voor iOS en Android?