13 september 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

iPhone 11 Pro versus iPhone Xs

De gloednieuwe iPhone 11 Pro is zojuist gelanceerd! Voorzien van trendy kleuren, top notch camera’s en een A13 Bionic-processor onder de motorkap voor razendsnel en soepel gebruik. De iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone Xs. Hoeveel beter is de iPhone 11 Pro ten opzichte van de iPhone Xs? Check de verschillen.

iPhone Xs versus iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro en iPhone Xs.

De iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone Xs. De iPhone Xs - die in september 2018 werd gelanceerd - was al amaaaaaazing met zijn kraakheldere OLED-beeldscherm, supersnelle prestaties en Smart HDR voor briljante foto's. Het kon niet beter. Of toch wel..? Move over, iPhone Xs! Want de nieuwe iPhone 11 Pro heeft nóg meer in zijn mars.

Camera's iPhone 11 vs. iPhone Xs

De iPhone Xs heeft een camera waar je u tegen zegt. Onder meer dankzij Smart HDR. Hiermee maak je altijd heldere foto's, ook bij weinig licht. Guess what: de camera van de iPhone 11 Pro is nóg geavanceerder!

Vergelijking van cameraspecificaties

De iPhone 11 Pro is de allereerste iPhone met drie camera’s aan de achterkant: een hoofdcamera, een ultragroothoekcamera en een telecamera. Dit hele trio maakt foto’s in 12 megapixel. Daarnaast vervullen ze allemaal een eigen functie.

  • De hoofdcamera van de iPhone 11 Pro schiet foto’s in 12 megapixel, net als de hoofdcamera van de iPhone Xs.
  • De iPhone 11 Pro heeft, net als de iPhone Xs, een 12-megapixelcamera met 2x optische zoom. Hiermee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Ideaal voor close-ups! Het diafragma van de telecamera van de iPhone 11 Pro is beter: f/2.0 om f/2.4. Simpel gezegd betekent dit: mooiere foto’s bij weinig licht.
  • De iPhone 11 Pro heeft een ultragroothoekcamera. Dit heeft de iPhone Xs niet. Met zo'n lens kun je foto’s maken met een extra wijde hoek. Dé manier om iedereen tijdens het familieweekend op de groepsfoto te krijgen!

Deep Fusion: altijd de beste foto

De camerasoftware van de iPhone 11 is verbeterd ten opzichte van de software van de iPhone Xs. Zo is de iPhone 11 Pro gepimpt met Deep Fusion. Deze functie helpt je bij het maken van de perfecte foto. Dat doet de iPhone 11 Pro door het maken van meerdere foto’s, ook vlak voor- en nadat jij de fotoknop indrukt. Vervolgens checkt de software per beeld welke pixels het beste zijn gelukt. Deze resultaten combineert hij tot één perfecte foto. Pose, pose, pose!

Night Mode: nog betere foto’s in het donker

Hey nachtvlinder, wil jij de mooiste beelden van jouw gezellige avondjes uit? Dankzij Smart HDR is de iPhone Xs hier goed in. Maar de iPhone 11 Pro wint. Want dankzij de langere sluitertijd van de Night Mode-functie vangen de camera's namelijk meer op. Dat betekent: meer kleur en detail op jouw foto's. Deze foto's zijn ook nog eens extra scherp door de camerasoftware en geavanceerde beeldstabilisatie.

Verbeterde selfiecamera

De iPhone 11 Pro heeft vergeleken de iPhone Xs een wel heel bijzondere selfiecamera. Zo is het aantal megapixels omhoog gegaan: van 7 megapixel selfies met de iPhone Xs naar 12 megapixel selfies met de iPhone Phone 11 Pro. Dat betekent meer details op jouw selfies. Ook heeft de iPhone 11 Pro een nieuwe slowmotionfunctie waarmee je zogehete slofies kunt maken: een slowmotionvideo van jezelf!

iPhone 11 Pro in de kleuren Gold, Space Grey, Silver en Midnight Green

iPhone 11 Pro in de kleuren: Gold, Space Grey, Silver en Midnight Green.

Design iPhone 11 Pro vs. iPhone Xs

Aan de voorkant lijken de iPhone 11 Pro en iPhone Xs op elkaar. Toch zijn er zeker verschillen.

Waterdichtheid

Beide telefoons hebben hetzelfde IP68-certficaat voor stof- en waterdichtheid. Qua waterbestendigheid is het ontwerp van de iPhone 11 Pro beter. Zo kan hij dertig minuten lang tot vier meter diep onder water blijven. De Xs kan maar tot twee meter.

Kleuren

De iPhone 11 Pro en de iPhone Xs zijn beide beschikbaar in de kleuren Space Grey, Silver en Gold. Met de introductie van de nieuwe iPhone 11 heeft Apple ook een nieuwe kleur gelanceerd: Midnight Green. Wij van KPN zijn helemaal fan :)

Mat of glad

Naast een nieuwe kleur, heeft de iPhone 11 Pro ook een nieuwe matte afwerking. Hierdoor oogt de achterkant van de iPhone 11 Pro net wat anders dan de look van de iPhone Xs.

Sound on!

In het ontwerp van de iPhone 11 Pro vond Apple een plekje voor verbeterde speakers. Deze realiseren het zogehete ‘spacial sound’ voor next level Netflixen of YouTube video's kijken waarbij het geluid uit verschillende hoeken kan komen. Beide telefoons hebben Dolby Atmos-speakers voor extra realistisch geluid.

iPhone 11 Pro, voorkant, zijkant en achterkant

Iphone 11 Pro: de voorkant, zijkant en achterkant.

Scherm iPhone 11 vs. iPhone Xs

Op papier hebben de iPhone 11 Pro en de iPhone Xs hetzelfde scherm: een 5,8 inch display met een resolutie van 2436x1125 pixels. Met beide telefoons kun dus in hoge kwaliteit een serietje streamen of spelletjes spelen. Toch zijn er ook verschillen.

Verbeterde OLED-schermtechnologie

Het scherm van de iPhone Xs was al indrukwekkend goed, maar die van de iPhone 11 Pro presteert nog beter. Zo is de OLED-schermtechnologie van de iPhone 11 verder ontwikkeld voor meer helderheid, nóg betere kleurweergave en grotere contrasten. Daarmee kijk je op de iPhone 11 Pro nét wat lekkerder.

Haptic Touch v.s 3D Touch

De iPhone Xs heeft 3D Touch: een technologie waardoor het scherm softwarematig 'voelt' of je je scherm stevig of langer indrukt. Druk je bijvoorbeeld stevig op het foto-icoontje, dan kun je direct naar je foto's van een jaar geleden. Op de iPhone 11 Pro heeft 3D Touch plaatsgemaakt voor Haptic Touch. Dit doet bijna hetzelfde als 3D Touch, maar het scherm is niet langer drukgevoelig. Voor Apple verlaagt dit de kosten en wordt het gedrag van de iPhone gelijk aan dat van de iPad. Je kunt in het Bedieningspaneel bijvoorbeeld een het scherm-icoon ingedrukt houden, waarna je de helderheid kunt aanpassen.

Prestaties iPhone 11 v.s iPhone 11 Pro

Voor een supersnelle smartphone zit je goed met de iPhone Xs. Maar de iPhone 11 Pro racet de Xs voorbij. Zo wordt de 11 Pro aangestuurd door de Apple's A13 Bionic-processor. Deze chipset heeft meer rekenkracht dan de A12 Bionic-processor in de iPhone Xs. Hiermee starten je apps nóg sneller op en navigeer je bijzonder soepeltjes door je telefoon.

Batterijduur

De Apple 13 Bionic heeft nog een voordeel. Deze processor is namelijk zuiniger dan zijn voorganger. Hierdoor gaat de iPhone 11 Pro ten opzichte van de iPhone Xs tot vier uur langer mee op één lading!

Alle verschillen op een rijtje

iPhone 11 Pro iPhone Xs
Gewicht 188 gram 177 gram
Waterdichtheid IP68-certificaat: 30 minuten tot 4 meter diepte IP68-certificaat: 30 minuten tot 2 meter diepte
Scherm 5,8 inch OLED met 2436x1125 pixels resolutie en Haptic Touch 5,8 inch OLED met 2436x1125 pixels resolutie en 3D Touch
Processor Apple A13 Bionic Apple A12 Bionic
Besturingssysteem iOS 13 iOS 12 (te upgraden naar iOS 13)
Camera 3x12 megapixel met ultragroothoekcamera en telecamera 2x12 megapixel met telecamera
Selfiecamera 12 megapixel met slowmotionfunctie 7 megapixel
Extra’s Spacial Audio met Dolby Atmos-speakers Dolby Atmos-speakers
Kleuren Silver, Gold, Space Grey en Midnight Green Silver, Gold, Space Grey

Welke iPhone is jouw winnaar?

De iPhone 11 Pro en de iPhone Xs zijn stuk voor stuk toptelefoons met een trendy ontwerp, kraakheldere beeldschermen, super snelheid en briljante foto's. Met beide modellen steel jij de show.

Wil jij de crème de la crème onder de smartphones? Ga dan voor de iPhone 11 Pro. Deze smartphone kan alles wat de iPhone Xs kan én meer. Zo gaat de batterij van de 11 Pro tot 4 uur langer mee. Vooral zijn camera’s aan de voor- en achterkant maken het verschil. Want door de groothoeklens passen al jouw vrienden in één foto, Night Mode zorgt voor betere foto's bij weinig licht en met de verbeterde selfiecamera kun je slofies maken. Like!

iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max

De iPhone 11 Pro heeft ook nog twee broers: de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro Max. De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR. En de iPhone 11 Pro Max volgt de iPhone Xs Max op. Benieuwd naar de hele iPhone 11 familie?

Ontdek alles over de
iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Eenvoudig en snel je nieuwe iPhone installeren

Mobiel

Sappige geruchten nieuwste iPhone 2019

Mobiel

Nieuwe iPhone? Dit kun je doen met je oude!