iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Hoewel de iPhone 8 er op het eerste oog niet anders uitziet dan de iPhone 7 zit deze boordevol nieuwe technologie. We ontleden de nieuwe iPhone zodat jij precies weet waarom je de iPhone 8 écht moet hebben!

Meer weten over de lancering van de nieuwe iPhones? Je leest het terug in dit blog." />

22 september 2017

iPhone 8 vs. iPhone 7: het verschil?

Vorige week dinsdag was hét Apple event van het jaar. Niet alleen presenteerde Apple tal van nieuwe gadgets en mooie updates. Ook was het de viering van het tienjarige bestaan van de iPhone en dat liet Apple niet zomaar aan zich voorbijgaan!

Het bedrijf presenteerde dit keer niet twee, maar drie nieuwe iPhones: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Hoewel de iPhone 8 er op het eerste oog niet anders uitziet dan de iPhone 7 zit deze boordevol nieuwe technologie. We ontleden de nieuwe iPhone zodat jij precies weet waarom je de iPhone 8 écht moet hebben!

Meer weten over de lancering van de nieuwe iPhones? Je leest het terug in dit blog.

iPhone 8 vergelijken met iPhone 7

Twee nieuwe edities: iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Net als de iPhone 7 komt de iPhone 8 in twee edities: de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Hoewel deze toestellen op het eerste oog hetzelfde lijken, krijgt de iPhone 8 onder de kap wel degelijk een flinke upgrade.

Design & display

De nieuw iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een herkenbaar design en zijn qua afmetingen gelijk aan hun voorganger. Wat opvalt is dat de iPhone 8 dankzij de glazen achterkant een bijzonder strakke look heeft. Naast de shiny achterkant komt de iPhone 8 ook in een vernieuwde goudkleur: blush gold. Deze goud-koperen kleur geeft de nieuwe iPhone 8 een zeer moderne en chique uitstraling.

De iPhone 8 is beschikbaar in drie kleuren: space grey, silver en gold. De iPhone 7 had daarentegen een uitgebreider kleurenpalet: jet black, black, silver, gold, rosé-gold en red. Apple lijkt met het nieuwe kleurenpalet terug te willen naar klassieke kleuren voor de iPhone.

Foto & video

Apple spaarde kosten noch moeite om de nieuwe iPhone 8 uit te rusten met een fantastische camera. Hoewel het aantal megapixels in de camera’s niet is veranderd ten opzichte van de iPhone 7, heeft de iPhone 8 een sterk verbeterde camera. De camera’s hebben veel sterkere camerasensoren, verbeterde beeldstabilisatie en een quad-LED flitser voor nog betere resultaten.

Dankzij de nieuwe fotostudio-technologie kun je met de nieuwe iPhones prachtige portretten creëren. Hierbij is het net alsof je met een professionele fotograaf in een fotostudio staat. Dit komt onder andere door de software waarbij je de lichtinval kunt aanpassen om zo een zeer realistisch en mooi portret te schieten.

Augmented Reality-mogelijkheden

Dankzij de verbeterde camera’s zijn ook de mogelijkheden voor Augmented Reality enorm toegenomen. Tijdens het Apple-event gaf de fabrikant een sneak preview aan de hand van een game-presentatie. Ook zagen we terug dat het geluid van de iPhone 8 haarscherp is en deze zich perfect aanpast in combinatie met AR-games.

Draadloos opladen

Dankzij de glazen achterkant is de nieuwe iPhone 8 geschikt voor draadloos opladen. Handig, wanneer je muziek wilt luisteren, maar je telefoon óók wilt opladen!

Apple ziet hier een glansrijke toekomst in. Hierbij zijn draadloze oplaad-pods in allerlei situaties terug te vinden, zoals restaurants, bibliotheken, auto’s en het openbaar vervoer. Het draadloos opladen is een technologie die nog in de kinderschoenen staat, maar met de nieuwe iPhone 8 zet Apple een grote stap vooruit.

Vergelijken iPhone 8

Sneller dan ooit

Hier keken veel Tech lovers naar uit: de nieuwe A11 Bionic-chip. Dankzij deze chip is de iPhone sneller dan ooit! Deze A11 Bionic-processor is zeer krachtig en is in sommige gevallen zelfs krachtiger dan de processoren van een MacBook. Apple heeft met de iPhone 8 de smartphone daarom naar een heel nieuw niveau getild.

iPhone 8 vergelijken met iPhone 7

We zetten de verschillen tussen de iPhone 8 en de iPhone 7 nog even voor je op een rijtje:

iPhone 7 iPhone 7 Plus iPhone 8 iPhone 8 Plus
Scherm 4,7" / 1334x750 5,5" / 1920x1080 4,7" / 1334x750 5,5" / 1920x1080
Camera's 7 MP / 12 MP 7 MP / 12 MP 7 MP / 12 MP 7 MP / 12 MP
Kleuren jet black, black, silver, gold, rosé-gold en red jet black, black, silver, gold, rosé-gold en red space grey, silver en gold space grey, silver en gold
Geheugen 32 / 128 / 256 GB 32 / 128 / 256 GB 64 / 256 GB 64 / 256 GB
Processor A10 A10 A11 A11
Draadloos opladen X X V V

Verkrijgbaarheid iPhone 8

De nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn nu al verkrijgbaar via pre-order. Vanaf 22 september worden ze in Nederland geleverd. Ben jij vatbaar voor de iPhone-hysterie? We hebben wat mooie momenten van de afgelopen 10 jaar op een rij gezet.

Meer Apple nieuws: iPhone X

Naast de nieuwe iPhone 8 heeft Apple ook de jubileumeditie van de iPhone uitgebracht: de nieuw iPhone X. Deze heeft een geheel nieuw design en het innovatieve Face ID waarmee Apple de vingerafdruksensor vervangt.

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuw iPhone 8 en de nieuwe iPhone X? Schrijf je dan in voor onze speciale Apple nieuwsbrief, zo weet je zeker dat jij straks als een van de eerste de nieuwe iPhone in handen hebt!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

64 GB of 256 GB; hoeveel geheugen heb ik nodig voor mijn iPhone 8 of iPhone X?

Mobiel

iPhone 8 hysterie, zou jij voor de Apple-winkel gaan bivakkeren?

Mobiel

8 grote voordelen van de iPhone X