21 maart 2018

iOS 11.3 update – langere levensduur van batterij

21-03-2018 - Apple-gebruikers kunnen nu de nieuwste update van iOS installeren. De versie 11.3 introduceert twee belangrijke functies voor gebruikers, die vooral van belang zijn voor degenen die een oudere iPhone bezitten. Met de eerste kan de “gezondheid” van de batterij snel gecontroleerd worden, oftewel hoeveel van de oorspronkelijke capaciteit hij nog kan opslaan. De tweede is een tool die Apple “prestatiebeheer” noemt en waarmee de iPhone de tijd maximaliseert dat hij met één keer laden ingeschakeld kan blijven, door de processor te vertragen.

ios 11.3 update


Bekijk hoe je de gezondheid van je batterij controleert.

De reden dat Apple een limiet plaatst op de prestaties van processors van oudere iPhones, is het verlengen van de levensduur van oudere lithiumbatterijen. In hun officiële verklaring zegt de telefoonfabrikant dat hun processoren een minimaal batterijvermogen nodig hebben om te kunnen functioneren. Als dat minimale niveau niet gehaald wordt, start de telefoon opnieuw op. Als dit gebeurt, zal de nieuwe iOS-update je de “prestatiebeheer instelling” tonen.

Terwijl alle iPhones vanaf 5S in aanmerking komen voor de iOS 11.3 update, ontvangen alleen iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus de “prestatiebeheer” functionaliteit.

Volg onze stap-voor-stap handleiding over het in- en uitschakelen van “prestatiebeheer”.

Als je dus een oudere iPhone bezit, dan zal je blij zijn met de komende iOS 11.3 update. Deze geeft gebruikers met batterijen die al oud zijn de keuze tussen het verlengen van de levensduur van de batterij en het behouden van de maximale snelheid van de telefoon.

Ga je voor prestaties? Hou dan een powerbank bij de hand!

Normaal gesproken wil je dat je iPhone net zo werkt als op de dag dat je hem kocht, zelfs twee of drie jaar later. Maar nu je bewust de keuze maakt om dat vermogen te houden, ondanks de verminderde levensduur van de batterij, zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden.

1.     Je telefoon kan zichzelf af en toe weer opstarten.

Je keuze voor de hogere processorsnelheid kan betekenen dat je batterij af en toe niet in staat zal zijn om de vraag naar vermogen van je iPhone bij te houden. Zelfs geheel opgeladen kan een oudere batterij af en toe opnieuw opstarten tot gevolg hebben. Dit zal vooral voorkomen als je meerdere taken uitvoert met verschillende apps of een hoge score probeert te halen op een mobiel spel.

2.     Een powerbank is een nog belangrijkere investering.

Een externe stroombron kan je telefoon redden, of je nu regelmatig lange afstanden reist of niet. Een goede powerbank met een capaciteit van meer dan 20.000 mAh kan je iPhone tussen de 5 en 10 keer volledig opladen.

3.     Je zou in aanmerking kunnen komen voor een gratis of in prijs verlaagde vervanging van de batterij door Apple.

Sinds januari staat Apple iPhone-gebruikers toe om een batterijvervanging te ontvangen voor een verlaagde prijs. In de meeste landen is deze prijsverlaging heel aanzienlijk – van € 29 tot € 79. Deze vervanging kan ook geheel gratis en gedekt door de garantie zijn, als je telefoon niet ouder dan 2 jaar is en de gezondheid van je batterij minder dan optimaal is.

Kies je voor levensduur van de batterij? Bereid je dan voor op verminderde snelheid

Als je de voorkeur geeft aan de levensduur van je batterij boven prestaties en niet geïnteresseerd bent in investeren in externe batterijen of batterijvervanging, dan zal je waarschijnlijk te maken krijgen met een verminderde snelheid voor je apps. Hoeveel er verandert, hangt af van de hoeveelheid prestatiebeheer die nodig is. Er zijn apps die soepel werkten op je telefoon toen deze nog nieuw was, maar die beginnen te stotteren en traag worden nu deze ouder wordt. Dit is vooral van invloed op grafisch intensieve apps, zoals games, maar is niet alleen beperkt tot entertainment. Als je je iPhone gebruikt om grote spreadsheets te openen of om te multitasken, dan zal je te maken krijgen met een vertraging van je workflow.

Beleef KPN:

Boordevol met weetjes, nieuws en winacties

Mobiel

Vakantiefoto’s online opslaan voor iOS en Android?

Innovatie & Techniek

Wist jij dat de Apple Earpods dit kunnen!? Alle geheimen ontrafeld