14 december 2017

In 5 stappen overschakelen van Android naar iPhone

Veel Android gebruikers spelen met de gedachte om de nieuwste iPhone te proberen, maar laten zich tegenhouden door angst voor gedoe met het overzetten van gegevens tussen de twee besturingssystemen. Dit de verdeeldheid tussen het “Apple -” en het “Android kamp”. De meeste mensen blijven bij het systeem dat ze gewend zijn, maar sommige besluiten toch over te stappen.

Overstap Android naar iPhone

Om de overstap gemakkelijker te maken, leggen we in dit blog uit hoe je als voormalig Android gebruiker je eerste dag met je nieuwe iPhone soepel kunt laten verlopen.

1.     Verhuis persoonlijke data van Android

Bij het overstappen van Android is het belangrijk om alle belangrijke informatie naar de nieuwe iPhone te verhuizen. Apple heeft een applicatie ontwikkeld “Move to iOS”, die je kunt vinden in de Play Store. De app zorgt voor het overzetten van contacten, sms berichten geschiedenis, foto’s en video’s van de camera, web bladwijzers, mail accounts en kalenders.

Ook de meeste gratis apps die zowel aanwezig zijn in de Play store als de App Store worden dan ook automatisch gedownload op de nieuwe iPhone na de synchronisatie.

2.     Creëer een Apple ID

De volgende stap bij het instellen van je nieuwe iPhone is het creëren van een Apple ID. (Gebruikers die al een ander Apple apparaat zoals een laptop of tablet hebben kunnen hun bestaande Apple ID gebruiken) Een Apple ID is de centrale login voor alle Applediensten zoals bijvoorbeeld de App Store en iCloud.

Om te helpen bij het creëren van een Apple ID kun je onze stap-voor-stap instructies volgen.

3.     iCloud opzetten

Nadat het Apple ID-account is opgezet, kun je iCloud activeren. Deze instelling zorgt ervoor dat er cloud back-ups gemaakt worden van foto’s, video’s, berichten en alle gebruikersinstellingen. Het activeren van iCloud Keychain zorgt er daarnaast voor dat alle wachtwoorden veilig in de cloud opgeslagen worden waardoor ze ook beschikbaar worden voor gebruik op alle Apple apparaten van dezelfde gebruiker.

4.     Leer te navigeren in de App Store

Wanneer je iPhone ingesteld is, is de volgende logische stap het downloaden van de noodzakelijke apps uit de App Store. Deze is kort geleden voor Apple’s nieuwe besturings systeem, iOS 11, volledig opnieuw ontworpen.  In iOS 11, heeft de App store een nieuwe intuïtieve zoek functionaliteit die gebruikers helpt met het vinden van apps waarmee ze al bekend zijn en ook een “uitgelicht” afdeling, waar populaire en handige apps worden geïntroduceerd.

Bekijk hoe je door de App Store kunt browsen en apps kunt downloaden.

5.     iTunes gebruiken

Ten slotte, om gebruik te kunnen maken van alle multimediamogelijkheden van de iPhone, kunnen gebruikers hun Apple ID gebruiken om zich te abonneren op iTunes en de selectie van muziek en films te bekijken. Het kan een uitdaging zijn om door de grote collectie aan content te navigeren, maar net als de App Store kun je met iTunes ook intuïtief zoeken en heeft het ook een “aanbevolen” gedeelte. Door iTunes regelmatig te gebruiken leert deze wat de voorkeuren van de gebruiker zijn en beveelt muziek en films aan die passen bij de smaak van de gebruiker.

Zodra je iPhone volledig ingesteld is kun je de gebruikerservaring ervan verbeteren met onze accessoires.

Beleef KPN:

Boordevol met weetjes, nieuws en winacties

Mobiel

iPhone 8 of iPhone X: ga jij voor evolutie of revolutie?

Mobiel

Apple iPhone X vergeleken Samsung Galaxy S8

Mobiel

Vakantiefoto’s online opslaan voor iOS en Android?