21 maart 2018

Eerste indrukken Samsung Galaxy S9

13/03/2018 - Een gelikt ontwerp, oneindig veel scherm, een revolutionaire camera en heerlijke extraatjes in de vorm van AR Emoji en filmen in super slowmotion. We hebben het over de nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9+. Ben je benieuwd wat de techsperts ervan vinden? Dit zijn hun eerste indrukken.

Samsung S9

Vingervlugge vingerafdrukscan

Op het eerste gezicht lijkt de Samsung Galaxy S9(+) veel op zijn voorganger, de Galaxy S8(+). Beide telefoons hebben een naadloos design met superdunne randen en een kraakhelder edge-to-edge beeldscherm. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen de S8 en S9. Zo zat bijvoorbeeld de vingerafdruksensor bij de Galaxy S8 naast de camera. Bij de S9 zit deze onder de camera. “Ontgrendelen gaat daarmee een stuk sneller én prettiger!" schrijft Bright.


Heerlijk helder Samsung

Android Central is enthousiast over de kwaliteit van het beeldscherm van de Galaxy S9 en Galaxy S9+. "Het scherm maakt namelijk een sprong van 15 procent in helderheid. En dat is nog voordat de Adaptive Display-technologie de helderheid een boost geeft bij fel zonlicht”, aldus de site. Die kan Samsung in z’n zak steken!

Super steady hardware

Ook over de hardware zijn techsperts te spreken. Zo schrijft DigitalTrends: “Apps openen snel en de camera presteert goed. We moeten nog meer tests uitvoeren, maar dit is zonder twijfel een erg krachtige smartphone”. Tweakers is het daarmee eens: “Tijdens onze preview-sessie voelde het toestel razendsnel aan. Zoals gebruikelijk hebben we onder meer zo snel we konden tussen apps gewisseld en veel apps achter elkaar gestart, maar we kregen de S9, zoals je mag verwachten van een nieuw high-end toestel, niet aan het wankelen.”


Camera écht reimagined?

The Camera. Reimagined. Het was dé teaser die Samsung in de aanloop van de release de wereld in slingerde. Techsperts besteedden hier tijdens hun kennismaking met de Galaxy S9 en Galaxy S9+ dus veel aandacht aan. All About Phones is vooral te spreken over de camera van de Plus-variant: “De Galaxy S9+ wordt bijgestaan door een tweede 12-megapixelcamera met zoomlens. Daarmee kun je met minimale kwaliteitsverlies tot 2x inzoomen en portretten met een vervaagde achtergrond maken. Die tweede camera heeft ook gewone optische beeldstabilisatie, waardoor ingezoomde foto’s zelfs in het donker nog best goed zijn.”

All about Phones probeerde ook alvast de extra mogelijkheden uit. “Een nieuwtje dat de S9-telefoons delen is Super Slowmotion. Door beelden te schieten met 960 frames per seconde kan de Galaxy S9 een stukje video sterk vertragen. Het is een indrukwekkend stukje techniek dat erg leuk is om mee te spelen”, aldus All About Phones, die ook fan is van AR Emoji: “Binnen de camera-app kun je een poppetje jouw gezichtsuitdrukkingen laten aannemen. Een bewegende emoji dus. Die kun je vervolgens als gifje via je favoriete messaging-app versturen. Door een selfie te maken kun je je eigen hoofd emojificeren en rondsturen. Of je kunt kiezen voor bijvoorbeeld Mickey Mouse.”


Oordeel zelf over de
Samsung Galaxy S9 en S9+.

Nieuwste Samsung

De Samsung S9 en S9+ zijn echte toppers. Hun opvolger is er ook al: de Samsung Galaxy S10! Lees hier alles over deze nieuwste Samsung!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Alle Samsung Galaxy toppers op een rij

Mobiel

Suuuuuuper slooooooome video’s