13 december 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Draadloos opladen: iPhone en Samsung

Je telefoon zonder kabel opladen? Met draadloos opladen kan het! Nieuwe Samsungs en iPhones kunnen dat zelfs met een standaard oplaadstation. Handig: jouw iPhone heeft dan geen speciale lightning-kabel nodig! Ontdek hier hoe je draadloos opladen instelt én wat het nieuwe omgekeerd opladen is.

draadloos opladen

Welke iPhones kan je draadloos opladen?

De iPhone 8 uit 2017 is de eerste iPhone die draadloos kan opladen. Sindsdien kan elke nieuwe iPhone van Apple dit. Want een beetje toptelefoon… die kan opladen zonder dat daar een kabeltje aan te pas komt.

Draadloos opladen: alleen met iPhones met een glazen achterkant

Draadloos opladen werkt alleen met iPhones die een glazen achterkant hebben. Je kunt dus wél de iPhone 11 draadloos opladen, maar niet de iPhone 7. Die heeft namelijk een metalen achterkant en dit onderbreekt de overdracht van energie. Telefoons als de iPhone 11 hebben daarom een glazen achterkant. Met een draadloze oplader kun je deze Apple telefoon zonder kabel opladen.

Andere telefoons, zoals de iPhone Xr en iPhone Xs kun je ook draadloos opladen. Ook steeds meer accessoires zijn zonder kabel op te laden. Wist je dat bijvoorbeeld ook de AirPods 2 draadloos opladen ondersteunt?

Welke Samsung kan je draadloos opladen?

Sinds de Samsung Galaxy S6 uit 2015, zijn alle Samsungtelefoons draadloos op te laden. Extra goed nieuws: niet alleen toppers als de Galaxy S7 en Galaxy S9 zijn draadloos oplaadbaar, ook veel betaalbaardere modellen ondersteunen het.

Benieuwd hoe je draadloos opladen instelt op je Samsungtelefoon? Zo doe je dat:

  • Open het instellingenmenu van je Samsung telefoon.
  • Druk op ‘Batterij’.
  • Tik op ‘Snel draadloos opladen’.
  • Druk op ‘Inschakelen’.
  • Tada! Jij kunt draadloos opladen.

Samsung goed draadloos opladen: gebruik een Samsungoplader

Het fijne aan draadloos opladen? Met een universele oplader kun je elke Samsung draadloos opladen, als je Samsungtelefoon dit natuurlijk ondersteunt. Samsung raadt je wel aan een oplader te gebruiken die door de fabrikant is goedgekeurd. Deze vind je online door te zoeken op ‘draadloze oplader Samsung’. Anders wordt de batterij misschien niet op een goede manier opgeladen. Dit kan ervoor zorgen dat je batterij minder inhoud heeft, waardoor-ie sneller leeg gaat. Of gebruik een draadloze oplader van Samsung, dan ben je sowieso save!

Het gonst van de geruchten over een nieuwe Samsung. Benieuwd? Lees alles over de mogelijke Samsung S20.

Welke Huawei kun je draadloos opladen?

Apple en Samsung telefoons zijn niet de enige toestellen die je fancy oplaadt op een draadloze manier. De Huawei P30 Pro kan dat ook. Sterker nog: die kan je zelfs omgekeerd opladen! Je kunt dus andere apparaten opladen met je P30 Pro. Handig om bijvoorbeeld je smartwatch een boost te geven.

Zo stel je omgekeerd opladen op de Huawei P30 Pro in:

  • Ga naar het instellingenmenu.
  • Druk op ‘Batterij’.
  • Schakel ‘Draadloos reverse charging’ in.
  • Leg nu het andere apparaat op de P30 Pro en het draadloos opladen kan beginnen!

Huawei P20 en P30 opladen met een speciaal hoesje

Andere telefoons van Huawei, zoals de P20 en P30, kun je via een slimme omweg alsnog draadloos opladen. Namelijk met speciale hoesjes die je ook aansluit op de oplaadingang van de telefoon. Het hoesje vangt de energie van het oplaadstation op en stuurt dit door naar de batterij. Twee vliegen in één klap, want je laadt je Huawei draadloos op én hij is extra goed beschermd!

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung S21, Samsung S21 Plus en Samsung S21 Ultra. Of lees alles over de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Kerstliedjes luisteren? Dit zijn dé kersthits en kerst playlists!

Mobiel

Samsung Galaxy S10 vs Galaxy S9: welke past bij mij?

Mobiel

Siri grappen en vragen, ken jij ze al?