4 januari 2018

Top 5 telefoons van 2017

Het was een rumoerig jaar voor smartphones. Met maar liefst drie nieuwe toptelefoons van Samsung, drie nieuwe iPhones én oude bekenden die zich van hun beste kant lieten zien. Wat waren de toppers van dit jaar? We stelden de top 5 telefoons 2017 voor je samen.

iPhone X


Meest spraakmakende iPhone: iPhone X

Omdat de iPhone tien jaar bestaat, was het vooraf zo goed als zeker dat Apple met iets bijzonders op de proppen zou komen. Toch was het met alle geruchten die de ronde deden nog tot aan de lancering gissen wat het zou worden: de iPhone 10, iPhone Anniversary of toch iPhone X? De iPhone-mania was dit jaar gerust heftig te noemen.

Het werd uiteindelijk de iPhone X: slanke lijnen, glazen achterkant, naadloos scherm, Face-ID en Augmented Reality camera’s. Een heel nieuw design en vol bijzondere extra’s. Zo is de iPhone X de eerste iPhone met Face ID. De telefoon maakt met de dubbele selfiecamera een unieke scan van je gezicht waarmee je jouw telefoon kunt ontgrendelen. Verder is de X uitgerust met de A11 Bionic, de snelste processor van Apple ooit.

Meer weten over de iPhone X? We hebben hem uitvoerig besproken!

Beste phablet van het moment: Samsung Galaxy Note8

Ook Samsung zat dit jaar bepaald niet stil. Het lanceerde maar liefst drie nieuwe toptelefoons. De eerste in het rijtje is de Samsung Galaxy Note8. Met zijn grote en randloze 6,3-inch scherm is de Note8 een pareltje om te zien. Maar vergis je niet: ook onder ‘de kap’ is de Note8 een schoonheid.

note 8


De Note8 is uitgerust met de krachtige Snapdragon 835-processor waarmee je apps supersnel opstart. Moeiteloos tussen je apps schakelen en in hoge resolutie foto’s en video’s maken? Ook dat kan de telefoon. Filmen met de Note8 kan zelfs in 4K! Dat doet de Note8 met drie camera’s: een scherpe 8-megapixel selfiecamera aan de voorzijde en twee 12-megapixelcamera’s aan de achterzijde. Zeker de camera’s aan de achterkant zijn bijzonder: hij heeft namelijk een groothoek- én telelens.

Met deze combinatie maak je niet alleen vlijmscherpe foto’s met een mooi verschil in scherptediepte (Bokeh), maar zoom je ook wel tot drie keer optisch in. Optisch inzoomen betekent dat je het beeld echt van dichterbij bekijkt. Je vergroot een deel van het beeld dus niet digitaal uit, wat voor minder mooie foto’s zorgt.

Kosmische knallers: Samsung Galaxy S8 en S8+

De andere twee Samsungs in dit lijstje zijn de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+. Beide telefoons hebben een randloos design en een kleurrijk en helder Super AMOLED-scherm, waardoor ze er erg futuristisch uitzien. Net als de Note8 zijn ze uitgerust met een krachtige camera en die snelle Snapdragon 835-processor.

Samsung Galaxy S8De camera van de Samsung Galaxy S8 is uitgerust met speciale sensoren, waarmee je zelfs met weinig licht hele scherpe en heldere foto’s maakt. Perfect dus om die vuurwerkshow aan het einde van dit jaar mee op beeld te krijgen!

Voor 2018 lijkt het erop dat Samsung alweer wat nieuws voor ons op de plank heeft liggen: komt er dan een Samsung Galaxy S9 aan?

3D-scanner in je broekzak: Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact

Sony staat misschien niet bekend om zijn futuristische telefoondesigns, maar het weet absoluut hoe je een topper van een telefoon maakt. Met de nieuwe Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact bewijst de fabrikant dat opnieuw.

De twee telefoons zitten namelijk tot de nok vol met bijzondere technologie en vette toepassingen. Zo kun je met de telefoons in super-slowmotion filmen met wel 960 beelden per seconde! Ook maken de telefoons 3D-scans van objecten en gezichten. Niet eerder is zo’n gedetailleerde 3D-scanner teruggezien in een smartphone. Uniek!

3d scanner


Om dit te bewerkstelligen vind je ook in de Sony Xperia XZ1 die krachtige Snapdragon 835-processor terug. De camera van de telefoon heeft 13 megapixels en een sensor voor automatische kleurcorrectie. De autofocus krijgt zelfs bewegende objecten strak in beeld.

Terug van weggeweest: Nokia 8

Rondom Nokia was het lange tijd stil, maar in 2017 pakte het merk groots uit. Het kwam met wel vier nieuwe modellen waarvan de Nokia 8 de echte topper is. Deze telefoon zit bomvol leuke extra’s waaronder de unieke bothie functie. Bothie? Ja, bothie! Met de Nokia 8 kun je namelijk met beide camera’s tegelijk een foto schieten. De perfecte manier om je ervaringen vastleggen!Die bothie maakt de Nokia 8 met zijn 13-megapixelcamera, die een hoogwaardige Carl Zeiss-lens heeft. Hiermee maak je haarscherpe foto’s en kun je zelfs in 4K filmen. Een echte topper dus.

De beste?

Welke van deze vijf telefoons de beste is, dat is lastig te bepalen. Ze hebben allemaal unieke mogelijkheden en een opvallend design. Met de iPhone X heb je misschien wel de meest spraakmakende telefoon van 2017 in handen. De Samsungs zijn zeer krachtig en scoren hoog op het gebied van fotografie. Beide Sony’s hebben een unieke 3D-scanner en met de Nokia 8 verdubbel je jouw selfie-fun met een bothie! Stuk voor stuk toppers dus die zeker niet mogen missen in een lijstje over de telefoons van 2017.

Welke telefoon is jouw favoriet?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

5 beste smartphonecamera’s van 2017

Mobiel

Koekje erbij? Alles over Android Oreo!

Mobiel

Swingend onderweg met deze muziektips voor je smartphone